NOBCO E-MAGAZINE 11 OKTOBER 2012
  NOBCO E-MAGAZINE OKTOBER 2012 AFMELDEN   PRINT  
 
Dit e-Magazine is een uitgave van de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Het e-Magazine wordt maandelijks toegestuurd aan onze 6231 abonnees. Dit zijn naast aangesloten coaches ook overige ge√Įnteresseerden, die graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de coachingbranche.

Inhoud e-Magazine
Redactioneel
Nieuws van de NOBCO
Ontwikkelingen uit het veld
Verslag van laatste bijeenkomsten
Overzicht komende bijeenkomsten
Overige interessante activiteiten
Verdieping & Onderzoek
Nieuwe EQA-geaccrediteerde Opleidingen
Colofon
Spreuk van de maand
"De kennis van de wereld kan je alleen verwerven in de wereld, en niet in een studeerkamer." Lord Chesterfield (1694 - 1773).


 

 
  pijltje Redactioneel  
 

 

We hebben uw stem nodig

Begin deze maand heeft de jaarlijkse NOBCO Conferentie plaatsgevonden. Dit jaar was de conferentie op een nieuwe locatie en met een net iets andere opzet. In dit e-Magazine blikken we op verschillende manieren terug op deze interessante dag. Zo is er een verslag van Vivianne Tolen die als deelnemer haar bevindingen met ons deelt, treft u een link naar alle presentaties die tijdens deze dag hebben plaatsgevonden en kunt u o.a. de samenvatting lezen van de thesis waaraan de NOBCO Thesisprijs 2012 is toegekend.

In dit e-magazine kijken we ook vooruit naar activiteiten die op stapel staan. Deze maand is er bijvoorbeeld een landelijke NOBCO bijeenkomst over 'psychopathologie in coaching', kunt u zich inschrijven voor de Europese Coach Conferentie in Spanje en willen we uw hulp inroepen voor het Boekenbuffet dat eraan komt. Het Boekenbuffet is een nieuwe landelijke activiteit van de NOBCO, waar een competitie aan is verbonden. U kunt uw stem uitbrengen op 'Het Coachboek 2012' en daarmee bepalen welke workshops er gegeven gaan worden tijdens het boekenbuffet. Lees er alles over in dit e-Magazine. 

Met vriendelijke groet,

Alexander Waringa
(Hoofdredacteur NOBCO e-Magazine)

P.S. heeft u de gratis NOBCO app 'Mijn Coach' al gedownload? Zie ook: www.nobco.nl/app


 

 
  pijltje Nieuws van de NOBCO  
 

 

STEM op 'Het Coachboek van 2012'

Logo boekJaarlijks komen er honderden boeken op de markt, waarvan er velen interessant kunnen zijn voor coaches. Welk boek moet u als geïnteresseerde in coaching ECHT gelezen hebben? Doe mee en stem op 'Het Coachboek 2012'. 

Het Coachboek van 2012 
Om te bepalen welke boeken onder coaches het het meest populair zijn organiseren we de competitie 'Het Coachboek van 2012'. 

U kunt uw stem uitbrengen op het 'Coachboek van 2012' via de website van de NOBCO. Klik kier: Het Coachboek 2012 of ga naar www.nobco.nl/stemmen

Met uw stem maakt u tevens kans om de 'boekenkist' met 40 coachboeken te winnen!

De uitslag van de stemming zal worden gepubliceerd op 5 november 2012. De auteurs van de boeken met de meeste stemmen worden uitgenodigd om tijdens het NOBCO Boekenbuffet een lezing of workshop te verzorgen over het eigen boek. Tevens zal tijdens het buffet bekend worden gemaakt wie de winnaar is van de boekenpot met 45 coachboeken!

Het Boekenbuffet

Met dit nieuwe initiatief willen we (potentiële) schrijvers, auteurs en lezers van coachboeken bij elkaar brengen om de inhoud van nieuwste boeken tot leven te brengen. Dit doen we in een informele sfeer.

Tijdens het Boekenbuffet op 29 november 2012 zullen de auteurs van de populairste boeken lezingen en workshops verzorgen. Tevens zullen uitgevers aanwezig zijn om met potentiële nieuwe auteurs in contact te komen. Voor wie dat wil, is er ook informatie over ‘hoe kom ik tot het schrijven van een boek’. Gedurende het hele evenement is er een boekenmarkt met stands van auteurs en initiatiefnemers van interessante professionaliseringtools, zoals spellen, coachkaarten, fotomateriaal, online uitgevers en meer.  

Boekenbuffet bezoeken?

Kom naar deze feestelijke bijeenkomst, struin over de boekenmarkt, geniet van de borrel en het gezamenlijk diner en ontmoet een uitgever die bij u past. Nog niet ingeschreven voor dit unieke evenement? Doe dit vandaag nog, want er is beperkt plek (vol = vol).

NOBCO coaches kunnen zich inschrijven via deze link: Boekenbuffet
Externen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar:  info@nobco.nl


 

Intakegesprek wel of niet kostenloos?

Logo LinkedInOm de interactie met de partijen binnen de coachbranche en ieder die op professionele wijze bezig is met coaching te bevorderen, beheert de NOBCO de speciale LinkedIn groep: Coaching als Professie

Inmiddels zijn er ruim 6.800 mensen lid geworden van deze open groep en zijn er diverse levendige discussies gaande. 

Nynke Dijkstra heeft recent een discussie gestart met de titel: Intakegesprek wel of niet kostenloos?

In de discussie stelt zij de volgende vraag: "Op veel websites van coaches zie ik dat ze de intake kostenloos doen. Kan iemand mij vertellen waarom je hier wel of juist niet voor zou kiezen?

Inmiddels hebben 36 mensen gereageerd en de meningen zijn zeer verdeeld. Hier een kleine bloemlezing van de verschillende reacties:

  • Anton Boels: Kosteloos, maar dat doe ik, eerlijk gezegd, om klanten te werven. Ik vind het eigenlijk ook een beetje jammer dat de tijd en energie niet wordt 'gehonoreerd'. Maar ik kan er wel mee leven, het heeft ook wel iets om mijzelf de eerste keer 'kosteloos' op te stellen.
  • Ann Duchateau: Een kennismaking/intake is bij mij gewoon een sessie. Dus niet gratis. Ik steek er nl. ten volle mijn tijd, energie en expertise in. Blijkt dat ik tijdens of na het gesprek merk dat ik betreffende persoon niet kan begeleiden, dan reken ik niets aan en verwijs door.
  • Ires Libert: Mijn intakegesprekken zijn gratis. Wanneer het wat dieper gaat dan voorstellen en klik invoelen, zie ik dat als een cadeautje voor de client. Ik houd het wel kort. Nog nooit meegemaakt dat een client na een intake geen traject ingaat.
  • Daniëlle Stemmer:Ik reken het gewone tarief, ook voor het eerste gesprek. Mijn tijd, energie, werk is precies hetzelfde als op een tweede gesprek. Bij een kapper of een dokter spreek je toch ook niet af om eerst te kijken of het wel bevalt. Ik ga ervan uit dat we samen in zee gaan, is dat niet het geval dan neem ik aan dat ik in het gespek heb geholpen om een andere beslissing te nemen. Het klinkt wellicht streng en hard, maar het is ook duidelijk en staat voor de kwaliteit die je levert.

Wilt u de overige reacties lezen of zelf reageren op deze discussie? Klik dan hier: LinkedIn Coaching als Professie

Dit is een open LinkedIn groep voor iedereen die professioneel bezig is met coaching. Coaches, opleiders, inkopers, opdrachtgevers, studenten, onderzoekers en verder iedereen die geïnteresseerd is in coaching als professie is hier welkom voor het uitwisselen van kennis, ervaring, meningen en ideeën. Nieuws en ontwikkelingen uit de coachbranche worden in deze groep geplaatst en iedereen wordt uitgenodigd om op deze items te reageren.


 

Bijeenkomst voor Pre EIA coaches

Op 4 oktober jl. vond de tweede bijeenkomst voor Pre EIA coaches plaats. Bij de NOBCO aangesloten coaches met een basisaansluiting (die op dit moment nog geen accreditatie op een van de vier niveaus hebben) hadden zich ruimschoots aangemeld. Net als de vorige bijeenkomst was deze bijeenkomst ‘volgeboekt’; een goed teken! Dat betekent dat het keurmerk onder de coaches steeds meer gaat leven. Ook iets dat we met een steeds grotere regelmaat van opdrachtgevers horen.

Bij deze zeer interactieve bijeenkomst heeft trained EIA- en EQA-assessor Margreet Rierink alle vragen die bij de coaches speelden kunnen beantwoorden. Inmiddels heeft zo’n kleine 100 coaches een dergelijke bijeenkomst bijgewoond. Gezien de vraag naar informatie over het aanvragen van een keurmerk heeft de NOBCO op 1 november a.s. in Amersfoort een extra middagbijeenkomst georganiseerd. Ook deze bijeenkomst is specifiek voor coaches die op dit moment nog niet beschikken over een accreditatie. Voor coaches mét een EIA-accreditatie was er tijdens de NOBCO Conferentie de gelegenheid om bij het accreditatiebureai hun vragen te stellen over de accreditatie, upgrade of herregistratie.

Wegens het grote succes zal NOBCO in 2013 wederom EIA-informatiebijeenkomsten organiseren. Deze zullen dan niet meer specifiek voor Pre EIA coaches zijn, maar toegankelijk voor alle bij de NOBCO aangesloten coaches. 

Voor 1 november a.s. zijn nog plaatsen voor NOBCO coaches met een basisaansluiting!

Datum: 1 november 2012 
Tijdstip: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Amersfoort
Kosten: gratis voor deze doelgroep

Inschrijven? Klik hier: Agenda


 

 
  pijltje Ontwikkelingen uit het veld  
 

 

Winnaar NOBCO Thesisprijs 2012: Marilène Mineur

Winnaar Thesisprijs 2012De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) wil onderzoek naar coaching stimuleren. Hiertoe wordt er jaarlijks een prijs uitgeloofd voor de beste thesis op dit gebied.

Dit jaar werd de prijs voor de derde keer uitgereikt.

Winnaar NOBCO Thesisprijs 2012
Marilène Mineur, met haar scriptie "Determining relevant factors of coaching: The development of a questionnaire" (masterthesis van de Universiteit van Tilburg). Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van coachingsorganisatie CoachNetwerk. CoachNetwerk B.V. is een professioneel en landelijk opererend netwerk van geaccrediteerde coaches. Mineur ontving uit handen van de juryvoorzitter prof. dr. Fred Korthagen een geldprijs van 1.000,- euro.

Uit het juryrapport

Deze thesis verbindt wetenschap en praktijk op een heldere en zeer leesbare wijze. De centrale onderzoeksvraag is zowel voor de wetenschap als voor de praktijk van belang: wat zijn relevante factoren die de effectiviteit van coaching bepalen? Het onderzoek –uitgevoerd op verzoek van coachingsorganisatie CoachNetwerk– werd zorgvuldig voorbereid en goed uitgevoerd. De auteur ontwikkelde een vragenlijst voor het interviewen van coaches èn hun coachees. Misschien is het daarbij wel een beetje een gemis dat opdrachtgevers voor de coaching niet óók als respondenten bij het onderzoek betrokken werden. Sterk is dat de auteur vertrekkend vanuit de praktijk, stilstaat bij de ervaringen van coaches en coachees. Wat er uit de interviews kwam, wordt helder gepresenteerd, zodat de lezer kan volgen hoe de auteur tot haar conclusies is gekomen. Zo is ook te zien wat coaches en coachees als belangrijk ervaren, buiten de directe aandachtspunten van de onderzoeker.

Evalueren van coachingstraject

In dit onderzoek werden ook schriftelijke vragenlijsten ontwikkeld, in te zetten in toekomstig, mogelijk longitudinaal onderzoek. Het meest interessant is dat het onderzoek van Mineur laat zien welke factoren naar de mening van een relevante groep coachees en coaches cruciaal zijn. Een belangrijke stap, maar, zoals de auteur terecht stelt, wordt hiermee wordt in strikte zin nog geen antwoord gegeven op de vraag welke factoren daadwerkelijk relevant zijn voor een succesvol en effectief coaching proces. Wij verwachten en hopen van harte dat deze thesis niet alleen verder onderzoek, maar ook reflectie in de praktijk zal stimuleren. De jury is van mening dat Marilène Mineur met haar thesis een waardige winnaar is van de NOBCO Thesisprijs 2012.

Tweede prijs NOBCO Thesisprijs 2012

Merlijn Koch, met de scriptie "Educatie in lifecoaching, ontwerponderzoek" (masterthesis van de Universiteit voor Humanistiek). Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Europees Instituut. Koch ontving uit handen van de juryvoorzitter prof. dr. Fred Korthagen een geldprijs van 250,- euro.

Lees verder


 

Coaching maakt professionaliseringsslag van hobbyisme naar ondernemerschap

In de zomer is een groot artikel verschenen in het Tijdschrift voor Coaching over de fase waarin het coachvak zich op dit moment bevindt.

Professionalisering in de coachingswereld...Tot voor kort was het een non-issue. Maar met de opkomst van het vak klinkt ook de roep om kwaliteitscriteria. Beroepsverenigingen en opleidingsinstituten maken zich sterk om professionals toe te rusten. Met succes. “Het vak is volwassen aan het worden".

In dit artikel wordt de visie van de NOBCO weergegeven en komen ook woordvoerders aan het woord van zusterorganisaties, zoals Johan van Bavel (voorzitter van de Nederlands afdeling van de International Coach Federation), Cees van Elst (bestuurslid Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) en Esther Leibbrand (voorzitter van de Nederlandse Orde voor Loopbaan- adviseurs, Outplacement consultants en Carrière coaches). Daarnaast komen nog enkele vertegenwoordigers van grote opleidingsinstituten aan bod, zoals Anje-Marijcke van Boxtel (director coaching bij Schouten & Nelissen), Ans Tros (directeur van de SchoolvoorCoaching) en Ien van der Pol (directeur Alba-academie). 

Het is een zeer interssant artikel dat een idee geeft van hoe de coachbranche zich aan het ontwikkelen is. Mocht u dit artikel gemist hebben, het is na te lezen op de website van het Tijdschrift voor Coaching www.tvc.nl of klik hier: Professionaliseringsslag.


 

 
  pijltje Verslag van laatste bijeenkomsten  
 

 

Verslag NOBCO Conferentie 2012

Foto NOBCO Conferentie 2012Door: Vivianne Tolen

Op 2 oktober jl. was het weer zover. De jaarlijkse NOBCO Conferentie. Dit keer met het thema ‘Coach en Maatschappij’. 

Het menu
De metafoor die NOBCO voorzitter Rob Huizing aanhaalde over het menu kwam helemaal tot zijn recht: Er was een mooi menu samengesteld, een menu met meerdere gangen en verschillende smaakvolle gerechten. Geen standaard menu, maar een menu waarbij je zelf kon kiezen wat je aansprak. En ik moet zeggen…ik heb heerlijk gegeten! 

Hieronder kunt u lezen over de door mij gekozen gerechten en de ingrediënten.    

Keynote spreker 1: Prof. Dr. Henk Volberda

'
Coach en Maatschappij in een kenniseconomie: Innovatie 3.0'
Innovatie is belangrijk voor de groei van de economie en heeft veel belangstelling. Volberda liet zien dat Nederland het op financiële markten goed doet, helaas minder op het gebied van innovatie. Research & development en innovatie zakken weg in Nederland. 

Wat is het probleem? 
We zien onder andere dat de meeste bedrijven de focus hebben op efficiencyverbetering en dat kennisintensieve activiteiten worden verplaatst  naar opkomende economieën. Toch zijn er organisaties die de creativiteit en vernieuwing aanjagen. 

Wat is hun geheim? Wat is de oplossing voor het probleem?
Het antwoord van Volberda is ‘sociale innovatie’. Innovatie wordt vaak nog te technologisch opgevat en hij is ervan overtuigd dat de kracht van innovatie bepaald wordt door niet-technologische factoren. 

Het is een uitdaging om het Poldermodel om te zetten in een Deltamodel. Er zijn grote winsten te behalen met dynamische kennisvormen, een kenniseconomie met hoge toegevoegde waarde, horizontaal management, flexibele organisatievormen en hooggeschoolde kenniswerkers. Door de focus binnen bestaande structuren te verleggen is al veel te verbeteren. Elementen die een belangrijke bijdrage leveren aan het innovatiesucces zijn: dynamisch managen, flexibel organiseren, co-creatie en slimmer werken. 

Coaching en innovatie
Hoe krijgen we Nederland innovatiever? En wat kunnen coaches hieraan bijdragen? De presentatie wordt afgerond met de boodschap dat coaches zich kunnen verdiepen in nieuwe managementvormen. Vandaag lijkt mij hier een eerste stap in gezet. 

Inspiratiebijeenkomst: Linda Spaanbroek

'
Meer coachklanten met minder moeite' 
Linda Spaanbroek gaf een presentatie over wat je kunt doen om meer klanten te krijgen en/of wat je kunt doen om de grote toestroom aan klanten ‘aan’  te kunnen. Ze trapte af met de vraag hoe je veel kunt bereiken in weinig tijd. Het was een praktische sessie met marketingtips om het effect van wat je doet te verhogen. Een mooi voorbeeld gaf ze daarin zelf door tijdens de presentatie...

Lees verder


 

 
  pijltje Overzicht komende bijeenkomsten  
 

 

Landelijke bijeenkomst: Onderkenning psychopathologie in coaching

Spreker: drs. René Meijer

Je krijgt ze wellicht als coach in jouw praktijk: mensen die zwart-wit denken, alles buiten zichzelf leggen, kort-door-de-bocht zijn of alles willen controleren. Hoe kun je hen goed begeleiden? In de begeleiding van mensen gaan we ervan uit dat cliënten zich willen ontwikkelen en hun gedrag willen veranderen. Meestal is dat zo. Maar het komt ook voor dat mensen sterk vastzitten in een bepaald gedragspatroon en/of kenmerken vertonen van een persoonlijkheidsstoornis. Dan kan er sprake zijn van psychopathologie en dat kan reden zijn voor stagnatie in het coachingsproces. Het herkennen van psychopathologie is voor coaches dus nuttig.

Tijdens deze bijeenkomst neem je kennis van de voor coaches relevante basisbegrippen van de psychopathologie. Het belang van veilige hechting en de gevolgen voor het latere leven komt aan bod. Er wordt ingegaan op de verschillende persoonlijkheidsstructuren zoals de afhankelijke, borderline, narcistische structuur. Aan de hand van praktijksituaties wordt ingegaan op het herkennen van psychopathologie.

Mentaliserend coachen

Tevens worden interventies besproken en gedemonstreerd, waaronder Mentaliserend coachen. Deze aanpak is bij uitstek geschikt als je vastloopt met cliënten omdat ze geen zelfinzicht hebben. Cliënten met weinig zelfreflectie gaan ervan uit dat hun kijk op de werkelijkheid de waarheid is. Ze hebben ook moeite zich in te leven in anderen. Mentaliseren betekent: kunnen denken en voelen over je eigen denken en voelen en dat van anderen. Voor deze cliënten niet vanzelfsprekend! Door te mentaliseren ontwikkelen ze zelfreflectie en inlevingsvermogen. Daardoor verloopt contact met anderen soepeler en worden conflicten voorkomen.
Logo inschrijving gesloten

 

 
Datum: 31 oktober 2012

Tijdstip: 15.30 - 18.30 uur
Locatie: Nieuwegein
PE-punten: 1
Kosten: € 95,- (excl. BTW), NOBCO coaches: gratis

DEZE BIJEENKOMST HEEFT HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS BEREIKT.
ER KAN HELAAS NIET MEER VOOR WORDEN INGESCHREVEN.


 

Regionale bijeenkomst: De inzet van paarden bij het coachen van mensen

Spreker: Marjolijn Meijer

Doel
Kennismaking met het inzetten van een of meerdere paarden
in het coachproces.

Thema’s
• Animal Assited Therapy
• Oplossingsgericht
• Open houding

Meerwaarde
Kennismaken met en zelf deze methode ervaren. Door de eerlijke en directe reactie van het paard ervaart de coachee de consequenties van zijn of haar handelen.

Datum: 8 november 2012 
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur
Locatie: Pijnacker
Maximaal aantal deelnemers: 30

Inschrijven? Klik hier: Agenda


 

 
  pijltje Overige interessante activiteiten  
 

 

Internationale Conferentie over coaching en mentoring te Spanje

Logo EMCCElke jaar wordt door de Europese koepelorganisatie European Mentoring & Coaching Council (EMCC) een conferentie georganiseerd over coaching en mentoring. Deze conferentie vindt jaarlijks in een ander EMCC land plaats, dit jaar in Bilbao te Spanje. 

19e Annual Conference EMCC 15 - 17 november 2012
Uit heel Europa komen collegacoaches naar deze conferentie om drie dagen lang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van coaching en mentoring te bespreken, ervaringen uit te wisselen en te vergaderen over verdere Europese samenwerking. Dit jaar zijn wederom verschillende keynote lezingen van o.a. Mikah de Waart (Nederland), Nancy Kline (USA) en prof.dr. Roberto Luna (Spanje). Ook zijn vele workshops, demonstraties en lezingen te volgen. Dit jaar heeft de internationale selectie-commissie drie workshops geselecteerd die gegeven worden door Nederlandse collega's! Hier zijn we erg trots op. Het gaat om de volgende workshops: 

  • Desert Soul Quest – the Wonders of Inclusive Mentoring & Coaching on the Back of a Camel (door Ien van der Pol)
  • Changing Organizational Culture Through Coaching and Mentoring (door Sari van Poelje)
  • Practical Introduction to the World of e-Coaching & e-Mentoring (door Anne Ribbers & Alexander Waringa)

Bekijk hier het hele programma: EMCC Conference 2012

Bij de NOBCO aangesloten coaches zijn automatisch lid van de EMCC en genieten van de daaraan verbonden voordelen, zoals korting voor de conferentie. Het aantal deelnemers vanuit Nederland loopt inmiddels al in de dubbele cijfers, maar er is nog ruimte voor meer! 

Inschrijven kan via de EMCC Conferentie website: www.emccconference.org/booking


 

 
  pijltje Verdieping & Onderzoek  
 

 

De bepaling van relevante factoren in coaching: Het ontwikkelen van een vragenlijst

Door: Marilène Mineur

Korte samenvatting van de winnende thesis van de NOBCO Thesisprijs 2012 'Determining relevant factors of coaching: The development of a questionnaire'.

In de huidige kenniseconomie is het essentieel dat organisaties leiderschap en persoonlijke ontwikkeling stimuleren om waardevolle medewerkers te behouden voor hun organisaties. In de afgelopen 10 jaar is het gebruik van coaching sterk gestegen en in de praktijk lijkt coaching effectief. Tot op heden is er echter weinig empirisch onderzoek verricht naar de effectiviteit van coaching. Deze scriptie is geschreven in het kader van het afstuderen aan de master Human Resource Studies van de Universiteit van Tilburg. Op initiatief van CoachNetwerk B.V. en in samenwerking met Kennisklik is dit onderzoek uitgevoerd. Deze thesis beschrijft een studie naar de relevante factoren die aan de effectiviteit van coaching ten grondslag liggen en aan het begin staat van longitudinaal onderzoek waarvoor een vragenlijst is ontwikkeld.

Methode van onderzoek

Allereerst is een literatuurstudie uitgevoerd om de relevante factoren van coaching uit te lichten die in de theorie worden genoemd. Daarna is een kwalitatief onderzoek uitgevoerd en zijn met semi-gestructureerde interviews vijf coaches geïnterviewd die zijn aangesloten bij CoachNetwerk B.V. Vervolgens zijn 15 coachees van deze vijf coaches geïnterviewd. Alle trajecten betroffen coachvragen die werkgerelateerd waren. Zowel vanuit het perspectief van de coach als de coachee werd gevraagd naar wat belangrijke factoren in een coachtraject zijn. Op basis van deze informatie is een vragenlijst opgesteld om de relevante factoren in coaching en de effectiviteit van coaching te meten. 

Oriëntatie op de randvoorwaarden van coaching

Coaching is in de laatste jaren sterk in opkomst en kan tot op zekere hoogte worden vergeleken met psychotherapie en training. Ook psychotherapie en training worden gebruikt ter ondersteuning van een individu in zijn of haar ontwikkeling, kunnen face-to-face worden aangeboden en proberen een individu van waar hij nu is, te krijgen naar het niveau waar hij of zij wil zijn. Coaching in deze scriptie is als volgt gedefinieerd: “Coaching is een helpend en faciliterend proces dat individuen, teams en organisaties in staat stelt om nieuwe vaardigheden te verkrijgen, bestaande vaardigheden, competenties en prestaties te verbeteren en hun persoonlijke effectiviteit, ontwikkeling, of groei te stimuleren (Poell & Van Woerkom, 2011).” Daarbij wordt er vanuit gegaan dat coaching wordt uitgevoerd door een externe partij.

Het theoretisch perspectief

Een uitgebreide literatuurstudie is verricht om te achterhalen welke factoren in de theorie worden genoemd die bijdragen aan de effectiviteit van coaching. In de theorie wordt een aantal belangrijke voorwaarden aangewezen met betrekking tot effectiviteit van coaching:

Lees verder


 

Educatie in lifecoaching, ontwerponderzoek

Door: Merlijn Koch 

Korte samenvatting van de 2e prijs winnende thesis van de NOBCO Thesisprijs 2012: 'Educatie in lifecoaching, ontwerponderzoek'.

Drie onderzoeksvragen 
Onderzoek op het gebied van lifecoaching komt heel weinig voor. In de praktijk lijkt lifecoaching ‘booming business’. Drie vragen speelden een belangrijke rol in dit onderzoek. Allereerst wat plaatsvindt in de praktijk: wat is lifecoaching, wie voert het uit, met welke gedachte en met welke kwalificatie?

Ten tweede: wat is de relevantie van lifecoaching? Daarbij is gekeken naar belangrijke maatschappelijke processen op het gebied van leven, relaties en werken. Uit de eerste twee vragen volgde een aantal kritiekpunten. In het onderzoek is getracht lifecoaching als begeleidingsvorm verder te doordenken. Waar moet lifecoaching aan voldoen als belangrijke levensvragen van moderne individuen in acht worden genomen? Welke praktijkvorm, definitie en methoden passen daarbij. In het onderzoek is een nieuwe vorm van lifecoaching voorgesteld. 

De derde vraag van dit onderzoek betrof het ontwerp van een onderwijsmodule op basis van de nieuwe vorm en visie op lifecoaching. De vraag was hoe op basis van wetenschappelijke criteria een leerplan opgesteld kon worden. Welke onderwijsvormen zijn relevant en hoe kan het leerplan vorm krijgen? 

Onderzoeksmethoden
Het aanbod van lifecoaching is onderzocht door de weinige onderzoeken naar lifecoaching bijeen te brengen. De belangrijkste conclusie daaruit was dat het aanbod en kwaliteit van lifecoaching zeer divers is. Het is moeilijk te spreken over een afgebakend beroep. 

Middels literatuuronderzoek zijn de theorie en werkwijzen van toonaangevende auteurs op het gebied van lifecoaching met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt juist dat er veel overeenkomsten zijn in het aanbod van lifecoaching. In het onderzoek worden de belangrijkste overeenkomsten geanalyseerd. De relevantie van lifecoaching is onderzocht door onderzoeken naar de Nederlandse samenleving en een aantal belangrijke filosofische auteurs over moderne ontwikkelingen te analyseren. De nieuwe voorgestelde vorm van lifecoaching is samengesteld op basis van bestaande tradities zoals humanisme en geestelijke verzorging en theorie uit de filosofie, humanistische psychologie en positieve psychologie. Voor de ontwikkeling van het leerplan is de in het onderwijs veel gebruikte onderzoeksvorm ‘Design Research’ gehanteerd. 

Het huidige aanbod van lifecoaching
De coherentie in het aanbod door het brede werkveld van lifecoaching, uit zich in een aantal belangrijke karakteristieken. Allereerst de gerichtheid op geluk, dat in hoge mate maakbaar zou zijn. Er worden grote beloften gedaan over het bereiken van het droomleven. De aansporing te leven naar de eigen diepste verlangens gecombineerd met een set oefeningen per levensgebied, vormen het recept. 

Lees verder


 

 
  pijltje Nieuwe EQA-geaccrediteerde Opleidingen  
 

 

4 nieuwe opleidingen met EQA-accreditatie

Sinds 2011 biedt de NOBCO opleidingsinstituten in Nederland de mogelijkheid na toetsing een Europees keurmerk te verkrijgen voor hun coachopleiding, de European Quality Award (EQA).

Nieuwe opleidingen met een EQA accreditatie
Op 20 september jl. hebben vier coachopleidingen een EQA-accreditatie ontvangen, het gaat om:

Het NOBCO bestuur feliciteert Coachboulevard van harte met dit mooie resultaat!

In totaal zijn er nu 21 geaccrediteerde EQA-opleidingen en zijn vele andere opleidingsinstituten bezig met hun accreditatietraject. 
Zie voor een overzicht van alle opleidingen: Overzicht EQA

Wilt u meer informatie over de EQA-accreditatie of een formele aanvraag indienen voor het starten van het accreditatieproces? Kijk dan voor meer informatie op onze website: EQA


 

 
  pijltje Colofon  
 

 

Met dank aan...

NOBCO logo webDe redactie van het e-Magazine bestaat uit het NOBCO bestuur en wordt daarnaast ondersteund door diverse deskundigen uit het coachveld.

Redactie:

Nieuwstips en kopij voor het e-Magazine kunnen verzonden worden aan: redactie@nobco.nl

  • Deadline volgende editie is donderdag 08 november 2012.
  • Verschijningsdatum volgende editie: donderdag 15 november 2012. 

Het e-Magazine wordt via e-mail verzonden, staat tevens op de NOBCO website en is in zijn geheel uit te printen.


 

 
 
Disclaimer Stichting NOBCO   Postbus 1167   3860 BB Nijkerk   033-2473428   e-mail: info@nobco.nl

Het e-Magazine is een uitgave van de NOBCO. Aan de samenstelling en de inhoud van deze nieuwsbrief wordt de uiterste zorg besteed. NOBCO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid of volledigheid hiervan, dan wel voor de directe of indirecte gevolgen van handelen of nalaten op basis van deze uitgave. © 2016 NOBCO.


Wenst u het NOBCO e-Magazine niet langer te ontvangen? Klik dan op AFMELDEN.