Commissie Wetenschappelijk Onderzoek

De NOBCO is het Kenniscentrum voor coaching in Nederland en wil in die rol kennis over coaching genereren en verspreiden. Om dit mogelijk te maken heeft het bestuur van de NOBCO de Commissie voor Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) ingesteld om op verschillende manier kennis te vergaren en beschikbaar te stellen.  De CWO doet dit op de volgende manieren:

  • de CWO stimuleert het doen van (wetenschappelijk) onderzoek onder de aangesloten coaches o.a. door het organiseren van workshops over "Evidence Based Coaching", het opzetten van onderzoek en het toepassen van onderzoeksresultaten in de eigen coachpraktijk.
  • de CWO richt zich op het ondersteunen van traditioneel (aan coaching gerelateerd) wetenschappelijk onderzoek met o.a. kennis, kunde en financiële middelen.
  • de CWO stimuleert publicaties met betrekking tot het gebied van onderzoek o.a. door het organiseren van de jaarlijkse NOBCO Thesisprijs voor de beste thesis over coaching.
  • de CWO is de leverancier van nieuws en artikelen over coaching voor de NOBCO Nieuwsbrief en website.
  • de CWO geeft advies aan het onderzoeksteam van de NOBCO Coaching Monitor, het evaluatie-instrument voor coachtrajecten.
 
Samenstelling: Dr. Iris Keasberry (beroepscoach), Dr. Rendel de Jong (Universiteit Utrecht), Dr. Roeslan Leontjevas (Open Universiteit), Prof. dr. Fred Korthagen (Emeritus-hoogleraar Universiteit Utrecht), Prof.dr. Karen van Dam (Open Universiteit) en Drs. Alexander Waringa (Universiteit van Tilburg en tevens NOBCO bestuurslid).   
 
Bent u op zoek naar informatie over (wetenschappelijk) onderzoek of wilt u ondersteuning bij het opzetten/uitvoeren van een eigen onderzoek?

Neem dan contact op met Alexander Waringa, portefeuillehouder Onderzoek & Benchmark: Klik hier voor het contactformulier.