Keurmerk voor Coaches: ontwikkelinstrument

Hoe weet je hoe goed je bent als professional? Voor veel coaches is die vraag een belangrijk punt. Meestal heb je zelf een bepaald gevoel over de kwaliteit van je werk. Evaluaties van opdrachtgevers en coachees geven ook informatie. Maar je zoekt ook naar iets concreters, iets ‘harders’ om de lat van ‘hoe goed’ te meten. Zodat je kan bepalen waar je staat, zodat je weet waarin je je kunt ontwikkelen.
Accreditatie kan helpen om je professionaliteit te spiegelen aan bepaalde waarden en vastgestelde eisen. Een keurmerk zegt natuurlijk niet alles over jouw waarde als coach, maar het helpt je de lat bepalen.

Individuele accreditatie is om die reden een belangrijke pijler van de NOBCO. Om je te ondersteunen en helpen ontwikkelen raadt de NOBCO het Europese keurmerk voor coaches European Individual Accreditation (EIA) aan.

Als je aangesloten bent bij de NOBCO, committeer je je aan de Ethische Gedragscode, investeer je in de professionalisering van het coachvak en in die van jezelf.

Het keurmerk heeft verschillende niveaus, zodat professionele ontwikkeling altijd mogelijk is en zichtbaar wordt. Je leest hier alles over de vier niveaus.

 

Ben je een coach en wil je je aansluiten bij de NOBCO? Aansluiten bij de NOBCO
Meteen aan de slag met EIA-accreditatie, upgraden of herregistratie: EIA-Portal 
Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Ben je op zoek naar een beroepscoach? Vind een Coach
Wat zijn de tarieven voor accreditatie?