Opdrachtgevers van coaching

Nog nooit was onze maatschappij zo dynamisch als nu. Snelle ontwikkelingen leiden tot een continu wisselende vraag naar kennis en vaardigheden. En hoewel de mens oneindig is in zijn mogelijkheden en altijd in ontwikkeling is, vraagt onze tijd veel. Coaching en mentoring bieden een krachtige ondersteuning.

NOBCO
De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de grootste beroepsorganisatie van professionele coaches in Nederland. Aangesloten coaches oefenen beroepsmatig het coachvak uit. Coaches sluiten zich aan bij de NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en ze zichzelf willen blijven ontwikkelen in hun professie als coach. NOBCO maakt deel uit van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Op dit moment zijn ruim 1800 coaches aangesloten bij de NOBCO.

Ethische gedragscode & klachtenregeling
Beroepscoaches kiezen voor NOBCO, de grootste beroepsorganisatie van coaches, omdat ze hun vak serieus nemen. Ook voor u als afnemer heeft dit voordelen. Zo onderschrijven alle aangesloten coaches de NOBCO Ethische gedragscode en conformeren zich aan het klachtenreglement. Dit biedt extra zekerheid voor u als afnemer.
Meer info op www.nobco.nl/gedragscode

Europese Accreditatie
De European Mentoring Coaching Council ontwikkelde in nauw overleg met de NOBCO de European Individual Accreditation (EIA) voor coaches. NOBCO coaches kunnen er voor kiezen om zich op één van de vier EIA niveaus te accrediteren. Op dit moment beschikt een grote meerderheid van de aangesloten coaches over deze accreditatie of zit in het traject om dit keurmerk te behalen.
Meer info op www.nobco.nl/keurmerk

Coaching Monitor
De Coaching Monitor is een uniek instrument dat de effectiviteit van individuele coachtrajecten zichtbaar maakt. Het biedt aan inkopers van coaching inzicht in de kwaliteit van de ingehuurde coach en het rendement van een coachtraject. Alle NOBCO coaches hebben toegang tot dit klantvriendelijke online evaluatie-instrument.
Meer info op www.nobco.nl/cm

Permanente kennisontwikkeling
Van NOBCO coaches mag u kwaliteit verwachten. De NOBCO ondersteunt professionals op diverse manieren om nog meer kennis te verkrijgen van en inzicht te verwerven in coaching als begeleidingsinstrument. Dat gaat via diverse landelijke en regionale bijeenkomsten en door de nieuwste en belangrijkste ontwikkelingen in het coach-vak te plaatsen binnen het NOBCO kenniscentrum. Ook intervisiegroepen en vaksecties dragen bij aan het vakmanschap. Ook opdrachtgevers van coaching en andere geïnteresseerden kunnen deze bijeenkomsten bijwonen.
Meer info op www.nobco.nl/bijeenkomsten

Vind de juiste coach
Ook binnen de coachwereld bestaan specialisaties. Dus is het essentieel de coach te vinden die aansluit bij uw vraag. De NOBCO helpt hierbij. De NOBCO website bevat de ‘vind een coach’ functie en de NOBCO app ‘Mijn coach’ is beschikbaar voor iPhone en Android telefoons.
Meer info op www.nobco.nl/vind-coach

NOBCO benchmark
Dankzij de NOBCO benchmark beschikt NOBCO over betrouwbare informatie over de Nederlandse Coachmarkt. Ruim 1.200 beroepscoaches, waaronder zowel NOBCO coaches als niet NOBCO coaches hebben aan de Benchmark deelgenomen.
Een greep uit de 2016 Benchmark cijfers:
• 95% van de coaches is HBO+ opgeleid
• 95% van de coaches heeft een coachopleiding gevolgd • De NOBCO coach is gemiddeld 10 jaar werkzaam als coach • Een gemiddeld coachtraject heeft een duur van 18 weken en bestaat uit 7 sessies van elk 85 minuten.
Meer info op www.nobco.nl/benchmark

Informatie & kennismaking
Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig naar wat NOBCO nog meer doet, aarzel dan niet om contact op te nemen of kijk rond op deze website. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van coachen, dan kunt u zich kosteloos abonneren op ons e-Magazine en u aansluiten bij de openbare LinkedIn groep ‘Coaching als professie’.
www.nobco.nl/e-magazine

Factsheet opdrachtgevers
Klik hier voor de factsheet (pdf bestand)