Ja, ik sluit me aan bij NOBCO

Je kunt je aansluiten bij NOBCO als:

Je beroepsmatig met coaching bezig bent of bezig wilt zijn en/of je beschikt over een passende (opleidings-) achtergrond en ervaring

Onze toetsingscommissie toetst of je beschikt over een passende achtergrond en ervaring. Een basisaansluiting bij NOBCO kost €295,- excl. btw per jaar.
Klik hier voor alle voordelen.

Wil je weten waar je aan dient te voldoen voor de aansluiting? Klik hier voor het schema.
Er zijn 4 mogelijkheden om je als coach aan te sluiten bij NOBCO:

 1. Je hebt een opleiding met EQA-keurmerk succesvol afgerond. Je kunt de opleiding kiezen uit een lijst in het aanmeldformulier. Wij vragen je tevens om in het aanmeldformulier jouw diploma te uploaden.
 2. Je hebt een 'mensgerichte' HBO/WO bachelor/master niveau opleiding succesvol afgerond. Verder dient de opleiding NVAO geaccrediteerd te zijn. Je kunt de opleiding kiezen uit een lijst in het aanmeldformulier. We vragen je in het aanmeldformulier het diploma te uploaden. Staat jouw opleiding niet in de lijst? Stuur je diploma dan gerust alsnog in.
 3. Je hebt een afgeronde HBO/WO bachelor/master niveau opleiding (niet 'mensgericht'), aangevuld met minimaal 100 studiebelastingsuren (SBU) op het gebied van 'mensgerichte' vakken. We vragen je het diploma en een specificatie van deze 100 SBU te uploaden. Verder dient de HBO/WO bachelor/master niveau opleiding NVAO geaccrediteerd te zijn.
 4. Wanneer je niet beschikt over een diploma van bovengenoemde opties, ben je ook welkom om je aan te sluiten bij NOBCO. We vragen je dan om in het aanmeldformulier onderstaande documenten te uploaden:
  - een leerjournaal;
  - een actueel CV;
  - een document waaruit blijkt dat je tenminste 50 uur ervaring hebt als coach;
  - een essay van maximaal 1000 woorden.

  Als je hebt gekozen voor optie 4, dan ontvang je binnen 5 werkdagen na het afronden van het formulier een factuur van €75,- excl. btw voor het assessment. Na betaling van de factuur wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Je wordt eventueel uitgenodigd voor een assessment.

Belangrijk:

We adviseren je eerst alles in te vullen en op te zoeken wat je nodig hebt, omdat je het aanmeldformulier niet tussentijds kan opslaan. Wil je eerst alle opties nog eens rustig doorlezen, klik hier voor een uitgebreide uitleg.

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij persoonsgegevens. In onze privacyverklaring informeren wij u over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.

Voorwaarden