Bestuur

NOBCO is een stichting met een zeskoppig bestuur. Elk bestuurslid heeft een eigen aandachtsgebied. Het bestuur heeft een coördinerende en beleidsbepalende rol, waarbij zij advies ontvangen van de Raad van Advies.

NOBCO is sinds 2008 onderdeel van European Mentoring Coaching Council | EMCC en kan zo op Europees niveau een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het coach-vak.

Bestuur

ir. M.E.G. (Miriam) Oude Wolbers

"Als bestuurslid Marketing & Communicatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de bekendheid en de meerwaarde van coaching en aan de promotie van NOBCO en de professionele coaches die bij NOBCO zijn aangesloten. Als NOBCO zijn we het centrale aanspreekpunt voor coaching in Nederland en maken we de coachingsbranche inzichtelijk voor zowel opdrachtgevers, coaches, opleiders en pers. Ik haal er veel plezier en energie uit om deze missie en ambitie verder uit te bouwen samen met onze aangesloten coaches en vele partners."

drs. R.A. (Alexander) Waringa

“Dat coaching werkt voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen is inmiddels wel duidelijk. Het is echter minder duidelijk wat precies de werkzame ingrediënten zijn van coaching en wat bruikbare manieren zijn om de opbrengsten van coaching inzichtelijk te maken. Als bestuurslid met de portefeuille ‘Onderzoek & Benchmark’ ben ik verheugd dat ik me mag vastbijten in dit type vraagstukken. Samen met de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) brengen wij de kennis en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar coaching in kaart en rapporteren wij hierover naar de achterban van de NOBCO. Daarnaast stimuleren en ondersteunen wij met de (in eigen huis ontwikkelde) Coaching Monitor onze coaches om coachtrajecten te evalueren en heldere rapportages over de resultaten te creëren voor hun opdrachtgevers (inkopers van coachdiensten). Transparantie over de meerwaarde van coaching, dat is waarvoor je bij de NOBCO aan het juiste adres bent.”.

drs. M. (Marcel) Groenendijk RC

Als penningmeester wil ik graag dat je zoveel mogelijk waar voor je geld krijgt als aangesloten NOBCO-coach. Ik zet mij in om de processen op de achtergrond zo goed mogelijk te laten verlopen zoals het aanmeldingsproces en de facturatie. Verder ben ik steeds op zoek naar voordelen die interessant kunnen zijn voor coaches. Voorbeelden zijn de beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering en Coachlink. Ook ben ik actief als wandelcoach voor de Vaksectie Natuur Coaching (VNC). Het is een plezier om deel uit te maken van het NOBCO-team!

C. (Charlotte) van den Wall Bake

“Na 6 jaar bestuurslid te zijn geweest heb ik het voorzitterschap van de NOBCO met beide handen aangepakt. De fase waar de coachmarkt en de NOBCO zich nu in bevinden spreken mij aan. Ik vind het belangrijk dat de NOBCO een belangrijke en leidende rol blijft spelen bij de verdere professionalisering en positionering van de coachprofessie. In de bijna 15 jaar dat de NOBCO bestaat is de rol van de NOBCO in Nederland enorm gegroeid. Het is ontzettend boeiend, leerzaam en leuk om te doen. We hebben een goed team, werken prettig met elkaar samen en verzetten samen veel werk en hebben er samen plezier in.”

S.H. (Jose) Vos-Boven MSc

Als bestuurslid verantwoordelijk voor de kwaliteitskeurmerken EIA, EQA en PE heb ik een missie: ALLE NOBCO-coaches zijn van topkwaliteit! Is EIA-certificering dan een doel op zich? Nee, het gaat erom of wij onszelf als professional in de markt willen zetten met een aangetoonde kwaliteit. Aan opdrachtgevers maken we duidelijk dat EIA-gecertificeerde coaches meerwaarde hebben. We stimuleren onze coaches een EIA-certificering aan te vragen en/of een EQA-gecertificeerde opleiding te volgen. Doe met ons mee en vraag een EIA-certificering aan.

L.U. (Lilian) Dekkers

"De Learning & Development voor alle aangesloten coaches vormgeven; een mix van aanbod creëren voor de zeer ervaren coach en de minder ervaren coach, waarbij zowel de samenhang met coaching als deskundigheidsbevordering de boventoon voeren, dat is mijn heerlijke uitdaging in het bestuur van de NOBCO. Daarnaast vind ik het onwijs leuk om dagelijks met ontwikkeling - leren & stimuleren bezig te zijn en zo anderen zichzelf te laten verrassen in wat ze eigenlijk allemaal kunnen. Fijn om me op die manier voor de NOBCO & aangesloten coaches te kunnen inzetten, zodat zij met het ontwikkelen van zichzelf óók hun cliënten in beweging brengen."