VEC: Hoe vrijheid door angst ontsluiten

Doorn 15:00 - 18:30 uur

Door Damiaan Denys

De Vaksectie Executive Coaching (VEC) organiseert exclusief voor bij de VEC aangesloten coaches een Masterclass over angstcultuur. Angst is een enorme drijfveer en speelt in onze huidige maatschappij een grote rol.

Niets brengt mensen meer in beweging dan angst. Niets verlamt mensen meer dan angst. Angst beweegt en verlamt. Vaker dan we denken worden weloverwegen beslissingen aan bestuurstafels onbewust beïnvloed door motieven die zich achter angst verschuilen. Het bepaalt angst ons gedrag? Wat is angst? Waarom hebben we behoefte aan controle? Wat is controle? Hoe verhoudt controle zich tot risico? Angst is niet alleen een negatieve emotie, hij is ook een wijze van zich verhouden tot de wereld en ons zelf. Hoe verraadt angst onze identiteit? Wat vertelt angst over mijn wereld? Angst en vrijheid zijnen tegengestelden maar gespiegeld. Hoe kunnen we de vrijheid achter onze angst ontwaren en ruimte geven?

In je werk als executive coach heb je ongetwijfeld te maken met bestuurders die vanuit angst handelen of organisaties met een angstcultuur aansturen. In deze Masterclass leer je de impact van angst op individuen en organisaties herkennen en krijg je tools in handen om dit te doorbreken.

Over de spreker
Damiaan Denys studeerde filosofie en geneeskunde. Hij is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als neurowetenschapper aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW-NIN). Damiaan Denys was in 2015 te gast bij het televisieprogramma Zomergasten (VPRO) en is wetenschapscolumnist voor het Parool.


Locatie: Jachthuis Beukbergen, Beukenrodelaan 2 in Doorn
Datum: 3 oktober 15.00-18.30 uur
Kosten: € 50,-

Bent u (nog) niet aangesloten bij de VEC, klik dan hier voor meer informatie.