De plek van emoties - het limbisch systeem als bron van psychische klachten

Utrecht 15:30 - 18:30 uur

 

 

Waar zitten onze emoties in het brein genesteld? En hoe komt het dat wij ons bijvoorbeeld verdrietig of angstig voelen? En wat gebeurt in het brein als iemand gestrest en/of depressief is en zich oververmoeid voelt (Burn-out klachten)? 

Tijdens deze landelijke bijeenkomst zal worden uitgelegd welke hersenengebieden en neurale circuits verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld angst en verdriet.  Voorts zal ook besproken worden wat in het brein gebeurt als er sprake is van stress en stemmingsklachten (bijvoorbeeld angststoornissen, depressie en burn-out klachten). Deze complexe stof wordt zoveel mogelijk ondersteund met plaatjes ([f]MRI) en recente wetenschappelijk publicaties. Het doel is om meer inzicht te geven over hoe emoties tot stand komen en hoe vanuit de neurologie stemmingsklachten verklaard kunnen worden.

Over de spreker: Grégory Sprenger

De presentatie wordt verzorgd door Grégory Sprenger. Hij is parttime werkzaam als neuropsycholoog en werkt ook als promovendus. Het promotietraject waar hij verbonden aan is richt zich op de ziekte van Huntington en vindt plaats door een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Amstelring. Daarnaast geeft hij aan de Hogeschool van Amsterdam colleges neuroanatomie voor de opleiding fysiotherapie en het Honours traject Geneeskunde. 

Kosten: € 95,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis