Dinsdag 05 juni 2018

Onderzoeksresultaten gebruiken in de praktijk, makkelijker gezegd dan gedaan?

Utrecht | 18:45 - 21:30 uur

Door Rendel de Jong en Jacobien ten Hoeve-Rozema

Is het wel waar dat de coachrelatie het cruciale ingrediënt van coaching is? Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat het eigenlijk om andere factoren gaat! Wat nu?

Onderzoek naar de werkzame ingrediënten van coaching is nodig en nuttig. Het draagt bij aan de verdere professionalisering van het vak coaching en aan de professionalisering van de beoefenaars van het vak, ons coaches.

Maar hoe kunnen we de informatie uit wetenschappelijke bronnen nu daadwerkelijk goed begrijpen en integreren in onze coachpraktijk? Wij gaan het stereotype beeld dat er heerst van wetenschappelijk onderzoek doorbreken: tijdens deze bijeenkomst duiken we met Rendel het diepe in en analyseren kritisch het artikel over de cruciale coachingrediënten op een toegankelijke, interactieve manier.

Vervolgens vervolgen we onze ontdekkingstocht met Jacobien. Hoe kunnen we de informatie uit  wetenschappelijk onderzoek vertalen naar en toepassen in onze dagelijks professie als coaches? Zodat we, zoals dat zo mooi heet, “evidence based” te werk kunnen gaan in onze praktijk. Wellicht krijg je het inzicht dat je (on)bewust al meer uit de literatuur toepast dan je zelf denkt!

Wil jij graag ontdekken wat onderzoek kan doen voor jouw professionaliteit? Er is nog plek voor 18 grensverleggers.

Over de sprekers

Rendel de Jong heeft ervaring in workshops bij de opleiding van GZ-psychologen en A&O psychologen, in diverse RINO's.

Jacobien Ten Hoeve-Rozema is arbeidspsycholoog, en ervaren coach en trainer op het gebied van (talent)ontwikkeling, vitaliteit, loopbaan, teamdynamiek en communicatie; en gespecialiseerd in culturele diversiteit in een internationale omgeving. Ze vindt het belangrijk dat coaching een professie is en blijft en wil daarom  wetenschappelijk onderzoek bevorderen en meer toegankelijk maken voor beroepscoaches.

Kosten

 € 45,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis