VEC: Hoe maak je van medewerkers mede-ondernemers?

Doorn 15:00 - 18:30 uur

Door Allard Droste

 

De Vaksectie Executive Coaching (VEC) organiseert voor de bij de VEC aangesloten coaches op 22 maart de lezing "Hoe maak je van medewerkers mede-ondernemers?" Voor deze bijeenkomst kunnen de aangesloten coaches een executive/bestuurder als introducee meenemen.

Allard Droste zegt na ons VEC-voorgesprek het volgende:

“Als ik denk aan de specifieke setting van 22 maart, dan gaat het om de relatie tussen executive coach en de bestuurder. Wat kan een coach met mijn verhaal in relatie tot de manager(s) die hij of zij coacht? Eigenlijk is het naar mijn idee zaak dat de manager stopt met het controleren van boven af (de klassieke manager spelen) en dat hij meer aan zijn mensen over laat. In feite wordt de manager meer een coach. De executive coach neemt de bestuurder mee in de transformatie van manager tot coach. Dit is een mooi aanknopingspunt voor mijn verhaal in relatie tot het publiek van bestuurders en executive coaches op 22 maart in Doorn.”

Over de spreker

Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”.
Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Na 10 jaar te hebben gewerkt voor een groot concern is hij in 2007, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een bedrijf zonder afdelingen, managers, functioneringsgesprekken of autorisatieschema. Iedereen mag en kan alles.

Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%.  Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. 

Locatie: Jachthuis Beukenrode, Beukenrodelaan 2 in Doorn

Datum: 22 maart 2018 van 15.00 - 18.30 uur

Kosten: € 50,- exclusief btw voor bij de VEC aangesloten coaches, € 25,- exclusief btw voor de introducee

Annuleren: Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor de bijeenkomst.

Het aanmelden van de introducee kan alleen door in het opmerkingenveld de gegevens van de introducee te vermelden (naam, e-mail). Graag bij het niet verplichte veld “Bedrijfsnaam” het bedrijf en functie vermelden van jouw introducee. Er wordt één factuur opgesteld op naam van de bij de VEC aangesloten coach en separaat een factuur voor de introducee aan de bij de VEC aangesloten coach.
Bij deelname aan deze bijeenkomst geeft de introducee akkoord om éénmalig benaderd te worden door de NOBCO VEC. 

In de prijs is het boek "Semco in de polder" inbegrepen voor jou (en de introducee).

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel. Hierna is het mogelijk om te blijven dineren.  Kosten € 22,50 p.p., met de keuze uit een vis-, vlees-, of vegetarisch menu. (Vis: Heilbot met Kruidenkorst en witte wijnsaus Vlees: Op 'The Bastard' Gegrild Lam , creme van erwt met een saus van Balsamico Vegetarisch: Mille Feuille met gegrilde lentegroenten en gebrande Geitenkaas) inclusief een kop koffie/thee na. Je kunt je aanmelden voor het diner door een mail te sturen naar de locatie met daarin jouw voorkeur van menu te vermelden. Aanmelden voor het diner kan tot uiterlijk 17 maart! Het diner dient ter plekke betaald te worden aan de locatie.