Dag voor de Senior- en Master Practitioner coaches

Elspeet 9:30 - 16:30 uur

De coach als secure base

We maken tijdens deze Senior - en Masterpractitionerdag een letterlijke harts-tocht. Met behulp van introspectie, reflectie en aanwakkering van de eigen nieuwsgierigheid, worden impulsen vanuit de diepere lagen van onze essentie geëxploreerd. Een dag bol van ervaringsgerichte beschouwing van het zelf. Niet op het niveau van kennis, maar op het niveau van zijn. Hechtingstheorie bezien vanuit een ander perspectief. We onderzoeken 'de coach als secure base'.

Een secure base is een persoon die, of een plaats, doel of object dat een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg verschaft (caring). Het is tegelijkertijd bron van inspiratie en energie zodat we op onderzoek kunnen gaan, uitdagingen aannemen en risico's durven nemen (daring).

Ons (professionele) leven beweegt zich voortdurend tussen welkom en afscheid, tussen hechten en verliezen, in een zoektocht naar betekenis. Deze continue beweging wordt zichtbaar in de Transitiecirkel: In dit veld vertrouwen coachees zich aan ons toe, komen ze bij ons met hun vragen, twijfels, zorgen, zoeken, vreugde en pijn. Evenwel worden in de ontmoeting met de coachees de eigen thema's van ons als begeleider aangeraakt. Een fascinerende wederkerigheid.

De gidsen van deze bijzondere dag:


Jakob van Wielink - secure base

 

 


Jakob is opleider en begeleider en publiceert veelvuldig over de thema's veerkracht, leiderschap en verandering. Naast zijn praktijk voor individuele (executive) begeleiding, werkt Jakob nationaal en internationaal voor mensen en organisaties bij het ontwikkelen van leiderschap en veerkracht. O.a. als executive coach in het (Advanced) High Performance Leadership Program van professor George Kohlrieser aan IMD Business School, Zwitserland. Maar ook als initiatiefnemer van De School voor Transitie, die hij in 2017 samen met Marnix Reijmerink oprichtte. Recentelijk is Jakob gevraagd deel te worden van de staf van Prof. Robert A. Neimeyer, Ph.D. de Director van het vermaarde Portland Institute for Loss and Transition. Verder verzorgt Jakob aan hogescholen en universiteiten gastlessen over transities in leven en werk en de impact op (persoonlijk) leiderschap.


Ruben Bekx - muziek als secure base

 


Ruben Bekx is als multi-instrumentalist actief. Hij studeerde basgitaar en contrabas aan het conservatorium van Utrecht waar hij in 2006 cum laude afstudeerde. Na zijn afstuderen heeft Ruben veel gereisd, naar oa. Jordanië, Turkije en Noord-Korea, om zich te verdiepen in lokale muzikale culturen. Met wat hij meeneemt uit deze landen, - aan kennis, maar ook aan instrumenten - heeft hij zijn muzikale klank verbreed. De laatste tijd heeft hij zich meer verdiept in de Hang (Zwitserland) en de Mbira (Zimbabwe). 'Unieke klanken op unieke instrumenten'. Laat je door de muziek en klanken meenemen.

Programma

Globaal programmaDe Coach als Secure Base

09.30 – 10.00 uur:       Registratie en ontvangst met thee en koffie (hoofdingang). In ‘de Luwte’ begint Ruben Bekx om 9:30 te spelen terwijl er kunst geprojecteerd wordt.
10.00 – 10.15 uur:       Welkom en openingswoord.
10.15 – 11:15 uur:       Het Vormgeven aan Nabijheid. (Jakob van Wielink)
11:15 – 11.30 uur:       korte pauze
11.30 – 12.30 uur:       Muziek als Secure Base (Ruben)
12.30 – 13.30 uur:       Lunch: iemand opzoeken en bespreken wat je meemaakte
13.30 – 16:00 uur:       Je levenslijn als het Instrument tot het vinden en volgen van je roeping. (Jakob en Ruben)
16.00 – 16.20 uur:       Clapping Hands  (Ruben)
16:20 – 16:30 uur:       Afsluiting (Bram)
16.30 – 17.00 uur:       Napraten, ontmoeten, reflecteren, netwerken (onder het genot van ‘hapje en drankje’).

Deze bijzondere dag wordt speciaal voor de NOBCO-senior - en mastercoaches georganiseerd en is enkel toegankelijk voor NOBCO-senior - en masterpractitioners.