Webinar Zelfreflectie van de coach

12:00 - 13:00 uur

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor dit webinar. 

Op 2 oktober om 12.00 uur kun je het webinar volgen via de link nobco.fmm-webinar.nl 

Coaching zonder (zelf)reflectie bestaat niet. Voor coachees vinden we dat een vanzelfsprekendheid. Hoe vanzelfsprekend is onze eigen zelfreflectie?

Doen we aan zelfreflectie omdat het ‘moet’ (het is een vereiste uit de Global Code of Ethics en EIA-certificering) of doen we het vooral omdat we het zelf willen? Zit er regelmaat in onze zelfreflecties, bijvoorbeeld na elk coachgesprek of op andere momenten? Wat zijn reflectiewaardige momenten en ervaringen? Wat zijn verschillende niveaus van reflectie? Zijn er verschillen tussen reflecties van beginnende coaches en van ervaren coaches? Hoe gaan we te werk in zelfreflectie? Welke ondersteunende werkwijzen staan tot onze beschikking? Trekken we conclusies uit zelfreflectie? Wat doen we daar vervolgens mee? Vertalen we ze concreet naar de coachpraktijk? Leiden ze tot ontwikkeldoelstellingen voor onszelf? Dit zijn vragen waarop we in het webinar in willen gaan.

Hoe verschillend we ook zijn in onze coachvaardigheden en werkwijzen, zelfreflectie is wat ons allen professioneel bindt. Vandaar de Maand van de Zelfreflectie. Een maand met landelijke en regionale activiteiten die als doel hebben om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te stimuleren bij zelfreflectie. 

Regelmatig reflecteren is een van de vereisten van voortdurende professionele ontwikkeling van NOBCO-coaches. Deze vloeien o.a. voort uit de Global Code of Ethics die je als NOBCO-coach onderschrijft. In het onderdeel ‘Excellente beroepsuitoefening’ van de Ethische Code wordt gewezen op de noodzaak van regelmatige reflectie op je werk met cliënten, je coaching en/of mentoring praktijk en je eigen leerproces en ontwikkeling.

Naast dit formele deel willen we met de Maand van de Zelfreflectie vooral laten zien dat zelfreflectie in de praktijk leerzaam en leuk is. Vele interactieve activiteiten (zowel landelijk als regionaal) bieden je de gelegenheid om samen met collega’s al reflecterend aan de slag te zijn.

We starten op dinsdag 2 oktober met een webinar (12-13 uur). José Vos-Boven (NOBCO bestuurslid kwaliteit en Master Practitioner Coach) en Margreet van Persie (EIA-assessor en Master Practitioner Coach) maken dan een verkenning van het thema en geven een overzicht van de activiteiten in de maand van de Zelfreflectie.