Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen: vergroot het psychologisch kapitaal van je cliënt

Utrecht 15:30 - 18:30 uur

Door Matthijs Steeneveld

Ieder mens heeft positief psychologisch kapitaal: positieve eigenschappen waarmee ze hun uitdagingen en problemen aan kunnen gaan. Deze eigenschappen zijn optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen (self-efficacy). Het blijkt dat je deze eigenschappen ook kunt ontwikkelen.

Door het psychologisch kapitaal van cliënten te (helpen) ontwikkelen, worden ze meer zelfredzaam. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen met verhoogd psychologisch kapitaal minder stress en meer (werk)tevredenheid ervaren.

Over Matthijs:

Matthijs Steeneveld is psycholoog, trainer, coach en auteur. Met werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg en de organisatiepsychologie traint en coacht hij professionals en teams op basis van sterke kanten, psychologisch kapitaal, mindfulness en waarderend onderzoeken. Naast zijn eigen bureau heeft hij samen met collega’s het Bureau voor Positieve Psychologie opgericht waar ze professionals opleiden om te werken met positieve psychologie. Hij is redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. In 2017 verscheen bij Boom zijn eerste boek Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen. In 2018 publiceerde hij met Anouk van den Berg en Sjors Gillissen het Sterke Kantenkaartspel gebaseerd op de VIA Character Strengths en gericht op training, onderwijs en coaching. Meer via www.msteeneveld.nlwww.psychologischkapitaal.nl.

Kosten
€ 95,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis