Voorjaarsevent Vaksectie Executivecoaching

LAGE VUURSCHE 15:00 - 18:30 uur

Masterclass Organisatieopstellingen

Op 28 maart neemt Jan Jacob Stam je mee in de gelaagdheid van systemisch werk en organisatieopstellingen. Hij is oprichter van het Bert Hellingerinstituut en geeft opleidingen en workshops in meer dan 30 landen. Hij is autoriteit in dit vakgebied en krijgt de meeste nieuwe inzichten uit het werken met organisaties en maatschappelijke vraagstukken. Hij geeft je voorbeelden uit zijn eigen praktijk. Daarin deelt hij zijn ervaringen en de nieuwste inzichten. In het tweede deel van de masterclass begeleidt hij plenair een organisatieopstelling met deelnemers uit ons midden als representant. Hiervoor kun je enkele weken voor bijeenkomst onderwerpen aandragen, waaruit Jan Jacob Stam een keuze zal maken.

Executive coaching en opstellingen

Soms heb je als executive er alles aan gedaan: de koers helder uitgezet, de troepen duidelijk toegesproken, vooraf in een democratisch proces meegenomen en de verwachtingen gemanaged. Toch wil de beoogde transitie maar niet op gang komen. Of zaken blijven op een bepaald punt steken. Wat nu? Mooie vraag om eens aan de coach voor te leggen, toch?!

Jan Jacob zegt hierover: “In het verleden was elke opstelling gericht op: ‘de oplossing’. Oplossingen zijn ook weer beperkingen. Bovendien: wat een oplossing is voor een individu kan zo maar eens geen oplossing zijn voor het systeem als geheel. En dat wordt des te sterker zo naarmate er meer systemen betrokken zijn. Wat ik je wil bieden zijn inzichten die oplossingsruimte scheppen: het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen. Wat ik je ook wil bieden is het begin van een transformatieproces: een toestand waarin een persoon of organisatie een aantal lastige vraagstukken onder ogen kan zien én verwerken. Zonder te weten waar het systeem uit gaat komen of wat de identiteit zal zijn na het proces. Kortom: we zijn verschoven van eerste orde interventies (oplossingen) naar tweede orde interventies (inzichten) en nu gloren derde orde interventie (naar een transformatieve toestand brengen).”

We kijken uit naar een intense ontmoeting met een werkvorm waar een aantal van ons mee bekend is, een aantal anderen iets van weten en weer een aantal (n)ooit iets van gehoord hebben. Gun jezelf en elkaar de ervaring hiermee aan de slag te gaan en elkaar te verrijken. Dat op zich is al een mooi systeem….

Locatie: De Stal bij Restaurant “de Lage Vuursche” , Dorpsstraat 2, 3749 AD LAGE VUURSCHE

Datum: 28 maart 2019 van 15.00 - 18.30 uur

Doelgroep: Deze bijeenkomst is alleen voor VEC-leden

Kosten: € 50,- exclusief btw voor bij de VEC aangesloten coaches

Annuleren: Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 week voor de bijeenkomst.

Hier is ook weer de mogelijkheid om na afloop te blijven eten met elkaar. We hebben een drie-gangen-diner voor € 27,50 kunnen afspreken.
Uiteraard kun je weer kiezen uit een vis, vlees of vegetarisch menu:

Voorgerecht
Gemarineerde zalm met een
gepocheerd ei en kruidensla
of
Carpaccio met spekjes, Parmezaanse kaas,
croutons en truffeldressing
of
Groenten terrine van gepocheerde tomaten, aubergine, courgette en prei met kruidensla en dressing van Savora mosterd

Hoofdgerecht
Kabeljauwfilet met Beurre Blanc
of
Filet Mignon met rode wijnsaus
of
Truffelrisotto met paddenstoelen

(hoofdgerechten worden geserveerd met groente- en aardappelgarnituur van het seizoen op bord)

Aanmelden voor het diner doe je rechtstreeks bij de locatie door een mail te sturen naar info@vuursche.nl onder vermelding van VEC 28-3 met daarbij welke gerechten je kiest. Het afrekenen van de maaltijd en de drankjes doe je ook zelf op de locatie.