10e NOBCO Symposium Coaching & Onderzoek

UTRECHT 13:30 - 20:00 uur

Programma NOBCO symposium Coaching & Onderzoek 2019 ‘Doelen’

De NOBCO organiseert al weer voor de 10e keer het symposium Coaching en Onderzoek. Laat je dit jaar bijpraten over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ga zelf ook in gesprek over het thema Doelen. Doelen vormen een wezenlijk onderdeel van coaching. Coaching is immers een doelgericht proces. Maar welke soort doelen zijn er en hoe stelt je coachee doelen die daadwerkelijk verwezenlijkt worden? Op welke manier dragen doelen bij aan het veranderen van gedrag en welke rol speelt coaching daarin?

Dit jaar is de opzet geheel vernieuwd en is het programma nog meer toegesneden op interactie om beroepscoaches en internationale onderzoekers met elkaar te verbinden en samen te laten leren. Prof. Dr. Siegfried Greif licht in de keynote toe hoe het gat tussen doelen intenties en acties overbrugd kan worden. Het programma bevat verder de laatste stand van zaken over het werkveld en de uitreiking van de NOBCO Thesisprijs.

In diverse workshops en kennissessies gaan onderzoekers en coaching experts vervolgens dieper in op het thema Doelen. Inspiratie voor toepassing in je eigen coachpraktijk. Dr. Tim Theeboom leidt tenslotte het panel in door de doelen-doctrine ter discussie te stellen en wordt het symposium afgesloten met een paneldiscussie. Je wordt van harte uitgenodigd om samen met de andere panelleden hieraan deel te nemen.

Doelgroep:

Coaches, HR- en begeleidingsprofessionals, inkopers van coachdiensten en onderzoekers.

Programma: – Let op ivm internationale sprekers zijn sommige onderdelen in het Engels!

13:30   Ontvangst en registratie

14:00   Welkom (door dagvoorzitter Dorothee Loorbach, Soundofconfetti internal & personal branding trainer/coach)

14:05   Overzicht werkveld en laatste stavaza wetenschappelijk onderzoek mbt doelen (door Dr. Eefje Rondeel, NOBCO CWO en zelfstandig docent/trainer en lector psychologie)

14:30   Thesisprijs uitreiking (door Dr. Kilian Wawoe, juryvoorzitter, HR consultant en docent)

15:00   Keynote ‘How to Bridge the Goal Intention-Action Gap in Coaching’ (door Prof. Dr. Siegfried Greif, em. Professor Work and Organizational Psychology & Head of Coaching and Change Management consulting institute) – Engelstalig

15:45   Pauze

16:00   Workshop & Kennissessies:

  1. Kennissessie ‘Effectief doelen stellen & halen: Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd’ (Dr. Martijn Veltkamp)
  2. Kennissessie ‘Alleen een doel is niet genoeg: De rol van plannen en gewoontes’ (Dr. Marieke Adriaanse)
  3. Kennissessie ‘De verborgen gebreken van doelen in coaching’ (Dr. Eefje Rondeel)
  4. Kennissessie ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt: Coaching drukte en stress op het werk’ (Dr. Anne de Pagter & Lara Solms MSc)
  5. Workshop ‘Debunking the Myths and Realities around Coaching Presence and Goal-Attainment’ (Tünde Erdös MSc, PhD cand. & Samer Hassan, MCC) – Engelstalig
  6. Kennissessie ‘Doelen stellen en resultaten meten met de Coaching Monitor’ (David Brode MSc)

17:30   Pauze met soep en broodjes

18:15   Plenaire terugkoppeling uit workshops en kennissessies (door Dorothee Loorbach, dagvoorzitter) - Engelstalig

18:30   Panel introduction ‘Coaching: Goals Gone Wild’ (door Dr. Tim Theeboom) -Engelstalig

19:00   Panel discussion with Tim Theeboom, Siegfried Greif, Marieke Adriaanse and Tünde Erdös, including discussion with other speakers and questions from audience (door dagvoorzitter Dorothee Loorbach) - Engelstalig

19:30   Afsluiting (door Dorothee Loorbach, dagvoorzitter)

20:00   Einde

Klik hier voor informatie over de diverse key-note en de diverse workshops.  

Datum: 28 november 2019 van 13:30 – 20:00 uur
Locatie: Utrecht
Kosten: € 95,- (excl. BTW), NOBCO coaches gratis. Bij dit symposium is het voor NOBCO coaches mogelijk om een gratis introducé mee te nemen.

 

Uitreiking Thesisprijs

De uitreiking van de Thesisprijs is ook onderdeel van het symposium.

Je kunt je nog aanmelden als kandidaat, dus ken jij een student die een afstudeerscriptie over coaching heeft geschreven in het afgelopen twee collegejaren (tussen 1 september 2017 en 1 september 2019)? Attendeer hem/haar dan op de NOBCO Thesisprijs en wie weet gaat hij/zij wel aan de haal met de eer en bovendien een geldprijs van € 1.000,--

Kijk hier voor meer informatie en ding mee naar de Thesisprijs.

 

PE-uren
Aan het Symposium Coaching & Onderzoek zijn 6 Permanente Educatie-uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).