Coaching en advies aan vorsten, bestuurders en managers door de eeuwen heen

Doorn 14:00 - 17:00 uur

Door Joep Schrijvers

De Vaksectie Executive Coaching (VEC) viert op 3 oktober haar 10 jarig bestaan met een lustrumevent exclusief voor de bij de VEC aangesloten coaches. Voor deze bijeenkomst kunnen VEC-genoten een executive/bestuurder als introducee meenemen.

Over de spreker
Joep Schrijvers is leiderschapshistoricus en veranderkundige. Hij is bekend van de boeken “Hoe word ik een rat?” en “Hoe raak je ze kwijt?” Over ontspoorde managers en slechte leiders. Hij is docent leiderschapskunde bij Avans+ (Hogeschool Breda), begeleider masterstudenten VU (leiderschapsonderzoek) en verricht samen met de UvA onderzoek naar passend leiderschap bij organisatieveranderingen. Daarnaast werkt hij aan een intellectuele geschiedenis van 28 eeuwen leiderschapsadviezen in de Westerse wereld.

De Masterclass
Het coachen en adviseren van bestuurders en managers is een oud vak met een lange traditie! Mentor, Nestor en Phoenix zijn de eerste adviseurs die we bij naam kennen. Ze komen voor in de Ilias en Odyssee van Homerus. Met wijze raad en coaching probeerden zij toén hun leiders op het goede spoor te krijgen en te houden. Met wisselend succes overigens.

Wij, de coaches en bestuurders van nu, staan natuurlijk voor andere uitdagingen dan toentertijd -er is geen Troje meer, het houten paard is algemeen bekend - toch is er één zaak dezelfde  gebleven. De mensen van toen zijn met hun grilligheid en hartstochten niet wezenlijk anders dan die van nu. Wat wel veranderd is, zijn de organisaties en de technologie. Dat heeft geleid tot andere accenten in de leiderschapsadvisering en -coaching. Maar hoe precies?

Joep Schrijvers neemt ons mee door 28 eeuwen van advies en coaching aan leiders en bespreekt het heden, verleden en de toekomst van ons vak. Hij gaat in op

  • De inhoud van leiderschapsadviezen door de eeuwen heen;
  • Of en hoe anders de adviezen nu zijn;
  • Wat zijns inziens hét grootste issue is voor hedendaagse leiders;
  • Of coaches en leiders nog wel nodig zijn als zelfsturing en algoritmes de standaard worden;
  • Kortom, of adviseurs en hun leiders voor hun toekomst moeten vrezen of juist niet...

Zijn verhaal is doorspekt met zijn kenmerkende cynisme en droge humor. Hij zal niet aarzelen ons ook een spiegel voor te houden.

Eén ding weten we nu al: het laatste woord zal er zeker niet gezegd worden! We denken wel dat het een geanimeerde bijeenkomst wordt met allerlei interessante vergezichten en hopen op je aanwezigheid en inbreng.

Locatie: Jachthuis Beukenrode, Beukenrodelaan 2 in Doorn

Datum: 3 oktober van 14.00 – 21.00 uur

Tijdstip:
14.00 - 14.15 uur Ontvangst en registratie
14.15 - 18.30 uur Masterclass
18.30 - 19.30 uur Borrel
19.30 - 21.00 uur Diner

Kosten:
Kosteloos voor VEC-lid en introducee.

Het aanmelden van de introducee kan alleen door in het opmerkingenveld de gegevens van de introducee te vermelden (naam, e-mail). Na aanmelding ontvang je binnen een paar dagen van MOS Events een e-mail met aanvullende vragen over de eventuele introducee en dieetwensen. Deze informatie dient vóór 1 september aangeleverd te worden, anders vervalt de inschrijving van de introduce. Bij deelname aan deze bijeenkomst geeft de introducee akkoord om éénmalig benaderd te worden door de NOBCO VEC.

De inschrijving sluit 19 september.

Er is plaats voor maximaal 80 personen. Dus wacht niet te lang met aanmelden.