Als de NooT het hoogst is, is de coach nabij...

'S-HERTOGENBOSCH 20:00 - 21:30 uur Downloaden als iCal

In deze workshop maak je kennis met het fenomeen van muziek in coaching en training en krijg je inzicht in de wisselwerking tussen muziek, brein en lijf. Door middel van methodieken (door Angeline Schoor) ervaar je wat muziek met je doet. Tevens wordt theoretische kennis over muziek gedeeld, de therapeutische toepassing van muziek en de werking van muziek binnen het brein. Vervolgens wordt de vertaalslag naar jouw praktijk gemaakt en oefenen we met elkaar methodieken die je in je eigen coaching en training kunt toepassen. Hiervoor is het niet nodig dat je zelf een instrument bespeelt.

Bijna iedereen heeft wel eens ervaren dat muziek gevoelens en herinneringen oproept. Vaak koppel je als vanzelf bepaalde muziek aan een gemoedstoestand. Als je bijvoorbeeld vrolijk of verliefd bent, wil je naar andere muziek luisteren dan wanneer je in een sombere of verdrietige bui bent. Het lijkt wel of muziek rechtstreeks in je hart bij je binnenkomt en op een of andere manier ook effect heeft op je lijf. Muziek creëert beweging. Niet alleen fysiek, maar ook in je hoofd en je hart en je buik. Hoe komt dat eigenlijk?

Zonder dat je er erg in hebt, maakt muziek in je hersenen een verbinding tussen de linkerhersenhelft (waar de ratio huist) en de rechterhersenhelft (waar je creativiteit zit). Dit gebeurt niet alleen als je zelf muziek maakt, maar ook als je er naar luistert. Muziek zorgt ervoor dat er in het brein nieuwe verbindingen worden gelegd, waardoor groei en nieuw gedrag binnen bereik komen. Met muziek communiceer je op een directe en pure manier. Door in je coaching en training muziek te gebruiken, kun je via een nieuwe invalshoek en op een ander niveau contact maken met je coachee/een groep

Over de spreker

Angeline Schoor is naast coach en trainer ook zangeres/harpiste/componiste en heeft methodieken ontwikkeld waarin harpspel, stem en improvisatie een rol spelen. 

Kosten
€ 45,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis 

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze bijeenkomst hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
Ben je donderdag 19 november verhinderd? 
Bij annulering na maandag 16 november 17.00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt je € 45,- in rekening te brengen voor gemaakte administratie- en cateringkosten.
Dit geldt ook bij afmelding of afwezigheid vanwege ziekte of andere onvoorziene situaties.

Voor events die plaatsvinden na 6 april bestaat ook een kans dat ze aangepast plaatsvinden, gewijzigd of geannuleerd worden. Met een kleine twee weken is er meer zicht op de dan geldende maatregelen en nieuwe richtlijnen of adviezen. Per event wordt bekeken wat een geschikte manier is van hosten en faciliteren voor deelnemers. Inmiddels worden diverse mogelijkheden onderzocht.

Zodra er nieuw NOBCO-aanbod beschikbaar is, wordt dit direct bekend gemaakt