VNC lustrumevent

APELDOORN 16:00 - 21:00 uur Downloaden als iCal

2020 lustrumjaar - De Vaksectie Natuurcoaching bestaat 5 jaar. En daar zijn wij best trots op! Dit heugelijke feit willen we samen met alle NOBCO-coaches vieren. We organiseren op vrijdag 9 oktober het VNC lustrumevent.

Vorig jaar vertelde onze gastspreker, Mark Mieras wetenschapsjournalist, dat de natuur een positieve invloed heeft op ons brein. Mark schreef een onderzoeksrapport ‘Beetje natuur, grote invloed’. Uit het onderzoek blijkt, dat de natuur ook inspireert en fascineert. Wanneer iets je fascineert, dan raak je geboeid. Als je geboeid bent door de schoonheid van de natuur, dan kun je je beter focussen.

Een goede focus heb je nodig om doelen te halen. Voor topatleten is dit van essentieel belang. Onze gastsprekers op ons lustrumevent zijn dan ook de voormalig Nederlands Atletiek Bondscoach, Honore Hoedt. En Gert-Jan Liefers, voormalig Olympisch Atleet op de 1500 meter en Nederlands recordhouder. Honore Hoedt coacht zijn atleten in de natuur. Gert-Jan Liefers traint in de natuur en is door Honore in Zwitserland en Kenia in de natuur gecoacht. Beide gastsprekers zullen een presentatie geven over hun ervaringen met coachen en gecoacht worden in de natuur. Uiteraard zullen we voorafgaand aan de presentaties een leuke activiteit in de natuur organiseren. Het lustrumevent sluiten we af met een walking dinner.

De Vaksectie Natuurcoaching heeft als doel om coachen in de natuur breed op de kaart te zetten. Tijdens de afgelopen twee VNC zomerevents vertelden de gastsprekers over de natuur in de breedste zin van het woord en over wat de natuur met het brein doet. Een aantal VNC-leden hebben workshops gegeven om de NOBCO-coaches te laten ervaren welke mogelijkheden er zijn op het gebied van natuurcoaching.

Na wederom een succesvol zomerevent vorig jaar hebben we veel NOBCO-coaches weten te inspireren. Want na het zomerevent hebben coaches zich aangesloten bij onze vaksectie. Inmiddels heeft de Vaksectie Natuurcoaching ruim 100 VNC-leden. De Vaksectie Natuurcoaching heeft zich ook letterlijk op de kaart weten te zetten; de kaart met de NOBCO-bijeenkomsten 2020.

Natuurlijk hopen we je dit jaar (weer) te mogen inspireren en begroeten op het lustrumevent! 

Hartelijke groet,

Namens het VNC kernteam
José Imlabla, Jan Finkenflügel, Marjo van Zalk