NOBCO Awareness maand: Week 1. Werkstress

10:00 - 11:00 uur

Van 16 november t/m 18 december organiseert NOBCO de NOBCO Awareness maand met als thema "Stress". De hele maand stellen we verschillende stressoren centraal, namelijk werk, covid-19, social media / informatie en werk-privé balans. We eindigen de maand met een empowerment week.

Deze week staat werkstress centraal.

  • Maandag 16 november ontvangen deelnemers aan deze week een nieuwsbrief met daarin algemene informatie over de stressor. Vanuit een inhoudelijk expert panel ontvangen deelnemers tevens leestips, zelfhulp tips en andere nuttige informatie over dit onderwerp.
  • Woensdag 18 november om 10:00 uur verzorgen Jennifer Elders en Carolien Hamming van het CSR Centrum een inhoudelijk live webinar over werkstress "Werkdruk: wat is het en wat kun je er mee als coach?". In dit webinar wordt antwoord gegeven op de vragen, Wat is dit voor stress? Hoe is dit te voorkomen? Hoe als coach mee omgaan? Tot welk punt kan ik als coach nog iets betekenen?
  • Donderdag 19 november ontvangen deelnemers een artikel met daarin meer achtergrond informatie.
  • Vrijdag 20 november sluiten we de week af middels een wrap up op de socials.

Webinar door Jennifer Elders en Carolien Hamming op 18 november, 10:00 - 11:00 uur:

Werkdruk: wat is het en wat kun je er mee als coach?

Er zijn drie dimensies van werkdruk die een rol spelen bij werkstress:

  • Werksituatie
  • Persoonlijke omstandigheden
  • Persoonlijkheid

Jennifer bespreekt hoe je als coach binnen elke dimensie oorzaken kunt vinden en interventies kunt aandragen.

Jennifer Elders is register bedrijfscounselor en psychosociaal therapeut en aangesloten bij CSR Centrum. Vanuit haar bedrijf Voorkom Onnodig Verzuim adviseert zij werkgevers en begeleidt zij werknemers die te maken hebben met werkstress.

Carolien nam in 2006 CSR Centrum over van Sonja van Zweden, die de CSR-Methode
ontwikkelde. Vanuit haar achtergrond als coach heeft zij het CSR-gedachtengoed en ideeën in exclusieve licentie overgenomen en gezorgd voor verdere ontwikkeling op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de coachpraktijk. Carolien is co-docent bij de cursus Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode. Naast de dagelijkse leiding houdt ze zich bezig met productontwikkeling en marketing.


Deelname

Zowel leden als niet-leden van NOBCO kunnen zich aanmelden voor deelname aan deze week.
Voor niet-leden bedragen de kosten voor deelname aan de gehele week € 25,00 excl. BTW (bij deelname aan alle weken bedragen de totaalkosten €100,-).
Voor NOBCO-coaches is deelname gratis.

Kennispartner

Deze week wordt mede mogelijk gemaakt door CSR Centrum