NOBCO heeft een eigen evaluatie-instrument ontwikkeld: de Coaching Monitor. Hiermee krijgen coaches, coachees en opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachingstrajecten. Als aangesloten NOBCO-coach kun je gratis gebruikmaken van de Coaching Monitor.

Effectiviteit coachtrajecten

De Coaching Monitor heeft vijf functies: 

  1. Monitoren. Je kunt samen met jouw cliënt het traject continu monitoren en bijsturen. Zit er voortgang in het traject? En worden de gestelde doelen gerealiseerd?
  2. Meten, evalueren en rapporteren. De doelen van jouw coachee worden in de startfase van het coachtraject gekoppeld aan (gevalideerde) vragenlijsten. Tijdens en na afronding van het coachtraject checken jullie samen, met behulp van dezelfde vragenlijsten, of er aan deze doelstellingen is voldaan. De cliënt heeft de mogelijkheid om deze zelfevaluatie met 360-graden feedback of peer-feedback te combineren. Hieruit volgt een persoonlijke rapportage.
  3. Professionele ontwikkeling als coach. De evaluatie van cliënt en coach wordt vastgelegd in een digitale omgeving. Als coach bouw je zo gemakkelijk een portfolio op. Het portfolio geeft inzicht in je eigen werkwijze en jouw mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professionele coach. Je kunt de evaluatie per cliënt ook gebruiken voor jouw EIA-(her)certificering.
  4. Wetenschappelijk onderzoek. Alle ingevulde vragenlijsten worden anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de succesfactoren van coaching.
  5. Benchmark Nederlandse coachmarkt. De geanonimiseerde resultaten van de vragenlijsten worden ook gebruikt om ontwikkelingen in de coachbranche te benchmarken.

Direct aan de slag met de Coaching Monitor

Het gebruik van Coaching Monitor is gratis voor alle NOBCO-coaches! Je krijgt, na je aansluiting bij NOBCO, automatisch een mailtje om een wachtwoord in te stellen voor de monitor. Binnen 24 uur kun je aan de slag met de Coaching Monitor.

Heb je deze e-mail niet ontvangen? Check dan of in je profiel op de NOBCO-website de Coaching Monitor op ‘ja’ staat. Als dit het geval is, kun je op www.coachingmonitor.nl een nieuw wachtwoord opvragen. Dit doe je door bij ‘inloggen’ te kiezen voor ‘wachtwoord vergeten’.

Staat de Coaching Monitor in je profiel op ‘nee’? Dan moet je deze eerst omzetten naar ‘ja’, voordat er een account kan worden aangemaakt.

Sluit je aan bij NOBCO als coach

  • Gediplomeerde coaches
  • Persoonlijk contact
  • 4500 aangesloten coaches
  • Onderdeel van EMCC