NOBCO organiseert jaarlijks diverse events; van kleine kennissessies en webinars, tot grotere events. Eén ding hebben al deze events gemeen: overdracht van kennis over coaching, mentoring en het inspireren van coaches staan centraal. 

Verdere professionalisering van deze events is daarom belangrijk. Zo stemmen we aanbod en behoefte nog beter op elkaar af, waardoor we echt kunnen zeggen dat deze events voor én door NOBCO-coaches worden georganiseerd. Daarom is het NOBCO-Coachpanel Events opgericht: een klankbord- en adviesgroep voor de inhoudelijke invulling en jaarplanning van de events.

Wie zijn wij?

Gijs Megens
G. (Gijs) Megens

Klanten omschrijven DOOR als 'aanstekelijk ambitieus'! Het beste uit jezelf laten halen; dat is ook wat Gijs motiveert. Gijs bruist. Gijs beweegt. Gijs is hardloper. Hij houdt van Crossfit. En loopt marathons. Zijn drive brengt hij graag over op anderen. Als coach floreert hij binnen het thema sales. Als Gijs niet werkt, zit hij op een berg in Italië (of op Ibiza) Gijs is een rasechte sales Coach. Vanuit zijn ervaring binnen de horeca, farmacie en financiële dienstverlening, helpt hij mensen, teams en organisaties commercieel nog succesvoller te zijn. Gijs heeft voor ieder probleem wel tien oplossingen. Je kunt zijn coaching bij DOOR ook wel omschrijven als resultaatgericht business coaching. Het betekent dat de persoonlijke coaching van medewerkers, managers en teams zich altijd richt op het realiseren van ambities, prestaties en persoonlijke ontwikkeling in een zakelijke context DOOR Training & Coaching organiseert meerdere klantevents per jaar. Bijvoorbeeld the future of sales. Waarbij niet alleen kennis overdracht centraal staat. Ook interactie en duurzaam impact maken spelen een belangrijke rol bij deze events. Deze ervaring zet Gijs dan ook graag in dit panel.

Sylvia Hondsmerk
drs. S.M.C. (Sylvia) Hondsmerk

Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Sylvia Hondsmerk. Als marketing manager ben ik 15 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Daar is mijn passie ontstaan voor het coachen van mensen en het idee om mijn eigen bedrijf op te richten Onestep2. Als trainer en coach help ik mensen om stappen te maken in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik krijg energie als ik mensen bewust kan maken van hun eigen potentieel en hen in beweging kan krijgen om de verandering te realiseren die ze graag willen. Mijn marketing- en coachkennis zet ik graag in voor het Nobco Event Coachpanel om zo de Nobco events verder te professionaliseren en nog beter te laten aansluiten op de behoeften van de leden.

Ingrid Nieuwenhuijse
M.A. (Ingrid) Nieuwenhuijse

Met het organiseren en coördineren van events heb ik al meer dan 20 jaar ervaring. In het verleden heb ik dit bijvoorbeeld mogen doen vanuit een corporate academy voor psychologen. Wij boden hen meerdere keren per jaar events aan die om inhoudelijke kennisoverdracht gingen, maar ook om inspiratie en ontmoeting. Ik ben o.a. betrokken geweest bij het opzetten en organiseren van onze interne coachopleiding voor junior psychologen, onze jaarlijkse summer- en wintercourses, onze online opleiding over AVG en privacy, e.v.a. Ik hield me bezig met het beleidsmatig meedenken, het inhoudelijk uitzetten van de lijnen en de daadwerkelijke organisatie. Die ervaring en mijn opgedane kennis deel ik graag in dit panel. Als integraal vitaliteitscoach help ik tegenwoordig vooral mensen met het terugvinden of behouden van energie, zowel op mentaal als fysiek vlak. Dat geeft mij een heel voldaan gevoel en die kennis zet ik dus desgewenst ook in dit panel of voor NOBCO-coaches in. Samenwerken aan een professioneel en vitaal NOBCO!

Herberd Prinsen
H.B. (Herberd) Prinsen

Herberd Prinsen is ruim 20 jaar trainer, opleider en adviseur en is hij oprichter van HPC. Verder is hij een eclectisch werkende Contextueel coach en therapeut waarbij de persoonlijke ontwikkeling en groei van het individu centraal staat. Hij volgde de opleiding Contextuele therapie bij 'Leren over Leven', Systeemtherapie bij Ria Verlinden, Systeemopstelling bij Academie voor psychotherapie, Psychopathologie en Neuroseleer bij Universiteit van Utrecht, EMDR Therapie bij EMDR-NL, NLP-master en TA, NEI-Coach (Neuro Emotionele Integratie) bij Jolanda Vleugel, Verliesbegeleider bij Riet Fiddelaers, Lichaamdiagnostiek/-werk en Neurotisch-, Sociopathische- en Psychotische patronen bij Wiesfelt en partners en Geweldloze communicatie bij Vine In zijn praktijk voor psychotherapie in Houten kun je terecht voor persoonlijke coaching en hulpverlening. Verder is hij auteur van inmiddels 12 boeken waaronder 'Collega Coach | Docent Coach (gids voor elke coach)' en vele artikelen. De belangrijkste visie van Herberd in het werk met mensen is; - De ware weg naar loslaten is accepteren - Loslaten betekent niet laten vallen, maar iemand de kans geven op eigen benen te gaan staan

Lisette Brattinga
E.C.E. (Lisette) Brattinga

Ik ben Lisette Brattinga, al 15 jaar zelfstandig ondernemer en business coach sinds 2016. Sinds 2018 heb ik meerdere events mogen invullen voor NOBCO zoals diverse regiobijeenkomsten “De 5 cruciale sleutels voor een succesvolle praktijk”, verschillende blogs in het e-magazine en succesvolle webinars voor ondernemende coaches tijdens de NOBCO 3-daagse. Daarnaast begeleid ik vele NOBCO-coaches in het Succesvol Starten programma waaraan NOBCO 24 PE-uren heeft toegekend. Ik hoor dus regelmatig wat ze uit hun aansluiting bij NOBCO halen, wat ze belangrijk vinden en wat ze nog missen. Daarnaast organiseer ik al mijn hele werkzame leven events, zowel online als events waar mensen elkaar fysiek ontmoeten. Al mijn kennis en ervaring geef ik graag door om te helpen de events een goede invulling te geven, ze verder te professionaliseren en super waardevol te laten zijn voor alle aangesloten coaches.

Solange Boasman
drs. S. (Solange) Boasman

Welkom, mijn naam is Solange Boasman. Ik woon en werk in Kampen. Sinds 2008 coach ik en in 2013 startte ik mijn eigen coachpraktijk. Al zo’n tien jaar volg ik met veel zin de themabijeenkomsten en landelijke bijeenkomsten van de Nobco. De grote variatie in onderwerpen en inspiratie motiveerde mij regelmatig om aan te haken. Deelnemen aan bijeenkomsten helpt mij om mijn coachingsvaardigheden te verdiepen, om flexibel en enthousiast te blijven in mijn rol als begeleider van leerprocessen en om mijn contacten met collega’s warm en levendig te houden. Ik vind het belangrijk om als mens en professional tussen de mensen te staan, om samen te ontwikkelen en om samen te ontdekken. Dat is de reden waarom ik in deze panel zitting nam. ‘Leren’ en mensen motiveren is mijn grote passie. Deze zet ik graag in om binnen dit team mee te denken over de invulling van onze bijeenkomsten. Ik geloof dat we in een wereld die zo sterk verandert, als beroepscoaches wakker en aanwezig mogen zijn in het ondersteunen van individuen en teams. Onze events hebben daar een belangrijke bijdrage in. Daar draag ik met veel plezier mijn steentje aan bij.