Welke voordelen heeft aansluiten bij NOBCO?

Aansluiten bij professionaliteit

Stimulans voor professionaliteit

 • Deelname aan intervisiegroepen
 • Behalen van EIA-certificering 
 • Toegang tot alle NOBCO-activiteiten
 • Toegang tot de NOBCO-academie
Meer informatie over aansluiten
Het NOBCO netwerk

Het NOBCO-netwerk

 • Gratis toegang tot vaksecties
 • Toegang tot supervisoren
 • NOBCO-logo gebruiken op website en uitingen
 • Persoonlijk coachprofiel via 'Vind een coach'
Direct aansluiten
Praktische voordelen

Praktische voordelen

 • Korting op verzekeringen
 • Gratis gebruik van de Coaching Monitor
 • Korting op aansluiten PZO
 • Gratis toegang tot Coachlink

NOBCO events in het najaar

Van online sessies tot live events. Van netwerken tot kennis opdoen. Meld je snel aan voor de events in het laatste kwartaal van 2022.

 • 11 november: Masterclass voor Master Practioners: Coachend Leiderschap
 • 24 november: 13e NOBCO Symposium Coaching & Onderzoek

Het EIA-keurmerk

Ben je als coach aangesloten bij NOBCO? Overweeg dan om je professionele niveau te bevestigen met een EIA-certificering. Met EIA-certificering laat je zien aan je coachees en opdrachtgevers dat jij als coach aan hoge eisen voldoet en staat voor kwaliteit en professionaliteit.

European Individual Accreditation (EIA) is een Europees kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches. Het wordt uitgegeven door de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) waarbij NOBCO is aangesloten. Als EIA-coach blijf je werken aan je professionele ontwikkeling en je reflecteert actief en gestructureerd op jezelf en je eigen handelen. 

Lees meer
EIA keurmerk

"Belangrijk om professionaliteit uit te stralen"

"Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn certificering. Ik zou het anderen zeker aanbevelen. Het is een startpunt om weer verder te groeien en ontwikkelen. En ik hoop dat veel meer coaches zich gaan aansluiten bij NOBCO, zodat we het vak ook met elkaar verder kunnen laten ontwikkelen.”

Vaksecties

NOBCO kent meerdere specialismen. Deze zijn opgedeeld in vaksecties: executive coaching, natuurcoaching en teamcoaching.

Executive coaching

Door zijn of haar leiderschapskwaliteiten te versterken, vergroot executive (team)coaching de effectiviteit van executives: directieleden, bestuurders, DGA’s en topmanagers, toezichthouders en commissarissen.

Natuurcoaching

Coachen in de natuur werkt ontspannend, geeft een rustige prikkeling van de verschillende zintuigen. Een bewegend lichaam zet het brein in beweging: er is meer ruimte voor concentratie, helder denken, aandacht en creatieve denkprocessen.

Teamcoaching

Teamcoaching is het professioneel en resultaatgericht ondersteunen van teams in het ontwikkelen van hun (samenwerkings)competenties. De teamcoach richt zich op het functioneren van het team in relatie tot de organisatiedoelstellingen.

Lees meer

NOBCO-academie

Als coach ben je nooit uitgeleerd. En niet alleen jijzelf, ook het vak blijft in ontwikkeling. NOBCO biedt jou allerlei mogelijkheden om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en je te verdiepen in gedegen vakkennis. Bijvoorbeeld via de NOBCO-academie.

Wie aangesloten is bij NOBCO heeft toegang tot onze academie. Dat is een online leeromgeving waar we kennis delen via e-learnings, webinars en andere essentials. Houd het programma met boeiende webinars over ons vak in de gaten.

Lees meer

European Quality Award (EQA-keurmerk)

Het European Quality Award (EQA-keurmerk) is een Europees kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van coaching en mentoring. Het EQA-keurmerk loopt synchroon met de vier EIA-niveaus voor coaches.

Samen met opleiders werken we aan de professionalisering van het coachvak. Een goede opleiding is immers de start van een loopbaan als coach. Daarom werken we graag samen met opleiders die een EQA-accreditatie willen voeren. 

Zoek een EQA-opleiding

Aan het coachen of nog niet, het is goed om een NOBCO/EMCC erkende opleiding te volgen. Dat geeft je de kennis, vaardigheden, verdieping, inspiratie en praktijkervaring, om je beroep nog beter uit te oefenen. Bovendien is een erkende vakopleiding een opstap naar certificering. Er is steeds meer vraag naar gecertificeerde coaches.

Lees meer

Sluit je aan bij NOBCO als coach

 • Gediplomeerde coaches
 • Persoonlijk contact
 • 4500 aangesloten coaches
 • Onderdeel van EMCC
Terugblik NOBCO Symposium
donderdag 24 november 2022

Op 24 november werd het NOBCO wetenschappelijk symposium georganiseerd. Dit symposium was online, in verband met diverse internationale sprekers en werd bezoch…

Wetenschapsblog: De bijsluiter van coaching
dinsdag 22 november 2022

Naar de mogelijke bijwerkingen van coaching is tot dusver weinig onderzoek gedaan. Wellicht durven velen zich er niet aan te wagen. Toch is onderzoek naar de…