Ik ben een coach

Het is onze visie dat professionele coaching een wezenlijke bijdrage levert aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen en organisaties. NOBCO is er voor iedereen die zich bezig houdt met coaching. Je kunt je aansluiten als coach of als communitylid.

Welke voordelen heeft aansluiten bij NOBCO?

Aansluiten bij professionaliteit

Stimulans voor professionaliteit

 • Deelname aan intervisiegroepen
 • Behalen van EIA-certificering 
 • Toegang tot alle NOBCO-activiteiten
 • Toegang tot de NOBCO-academie
Meer informatie over aansluiten
Het NOBCO netwerk

Het NOBCO-netwerk

 • Gratis toegang tot vaksecties
 • Toegang tot supervisoren
 • NOBCO-logo gebruiken op website en uitingen
 • Persoonlijk coachprofiel via 'Vind een coach'
Direct aansluiten als coach
Praktische voordelen

Praktische voordelen

 • Korting op verzekeringen
 • Gratis gebruik van de Coaching Monitor
 • Korting op aansluiten PZO
 • Gratis toegang tot Coachlink
Bekijk alle voordelen
Werkenden in het MBO hebben recht op tegemoetkoming bij coaching door NOBCO-coach
donderdag 18 juli 2024

De Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO (SOM) biedt werkenden in het MBO een tegemoetkoming van 500 euro voor professionele coaching. De coaching wordt (deels)…

Een passende coach vinden, wetenschappelijke bevindingen laten zien hoe dit het beste lukt
dinsdag 09 juli 2024

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, onlangs gepubliceerd in het gerenommeerde Journal of Occupational and Organizational Psychology, werpt nieuw…

Loading...

Individuele certificering

Ben je als coach aangesloten bij NOBCO? NOBCO verwacht van aangesloten coaches dat zij binnen drie jaar na aansluiting een EIA-certificering aanvragen. Coaches die waren aangesloten vóór 1-1-2023 hebben hiervoor 5 jaar de tijd, dus tot 1-1-2028. Met een individuele EIA-certificering laat je zien aan je coachees en opdrachtgevers dat jij als coach aan hoge eisen voldoet en staat voor kwaliteit en professionaliteit.

EMCC Global Individual Accreditation (EIA) is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches. Het wordt uitgegeven door EMCC Global waarbij NOBCO is aangesloten. Als individueel gecertificeerd coach blijf je werken aan je professionele ontwikkeling en je reflecteert actief en gestructureerd op jezelf en je eigen handelen. 

Lees meer
EIA keurmerk

"Belangrijk om professionaliteit uit te stralen"

"Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn certificering. Ik zou het anderen zeker aanbevelen. Het is een startpunt om weer verder te groeien en ontwikkelen. En ik hoop dat veel meer coaches zich gaan aansluiten bij NOBCO, zodat we het vak ook met elkaar verder kunnen laten ontwikkelen.”

NOBCO-academie

Als coach ben je nooit uitgeleerd. En niet alleen jijzelf, ook het vak blijft in ontwikkeling. NOBCO biedt jou allerlei mogelijkheden om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en je te verdiepen in gedegen vakkennis. Bijvoorbeeld via de NOBCO-academie.

Wie aangesloten is bij NOBCO heeft toegang tot onze academie. Dat is een online leeromgeving waar we kennis delen via e-learnings, webinars en andere essentials. Houd het programma met boeiende webinars over ons vak in de gaten.

Lees meer

European Quality Award (EQA-keurmerk)

Het European Quality Award (EQA-keurmerk) is een Europees kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van coaching en mentoring. Het EQA-keurmerk loopt synchroon met de vier EIA-niveaus voor coaches.

Samen met opleiders werken we aan de professionalisering van het coachvak. Een goede opleiding is immers de start van een loopbaan als coach. Daarom werken we graag samen met opleiders die een EQA-accreditatie willen voeren. 

Zoek een EQA-opleiding

Aan het coachen of nog niet, het is goed om een NOBCO/EMCC erkende opleiding te volgen. Dat geeft je de kennis, vaardigheden, verdieping, inspiratie en praktijkervaring, om je beroep nog beter uit te oefenen. Bovendien is een erkende vakopleiding een opstap naar certificering. Er is steeds meer vraag naar gecertificeerde coaches.

Lees meer

Sluit je aan bij NOBCO als coach

 • Gediplomeerde coaches
 • Persoonlijk contact
 • 4.500 aangesloten coaches
 • Onderdeel van EMCC