Loopbaanbegeleiding, waar vind je subsidie?

In Nederland is een flink budget beschikbaar om Leven Lang Ontwikkelen te stimuleren. Dat biedt kansen voor cursussen, coaching en loopbaanbegeleiding voor de persoonlijk ontwikkeling van cliënten.

Hoe coach je cliënten naar subsidie?

Wij houden je op de hoogte van interessante subsidieregelingen en ontwikkelvouchers. Daarmee kun jij je cliënten verder op weg helpen. Bijvoorbeeld met financiële steun voor een omscholingscursus.

Wat zijn interessante regelingen voor coaches?


STAP-budget

Werkenden en niet-werkenden kunnen via het UWV budget aanvragen voor het volgen van scholing. Dit STAP-budget vervangt in 2022 de aftrek voor studiekosten bij de aangifte van inkomstenbelasting. Opleiders die hun opleiding via deze subsidieregeling willen laten lopen vinden alle relevante informatie hier: STAP voor opleiders.

Via onderstaande button geeft het UWV meer informatie voor de aanvragers en overige geïnteresseerden.

Meer informatie

Financiering voor de creatieve of culturele sector

Professionals in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling, ofwel Werktuig PPO. 

PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en loopbaankansen van werkenden in dienstverband, zelfstandigen én werkzoekenden binnen de kunst, erfgoed, media of creatieve industrie.

PPO financiert 1/3 van de totale kosten van het ontwikkelplan tot maximaal € 2.000 (incl. btw).

Vallen coaches onder de Wtza/Wkkgz?

Ons bereiken veel vragen over of coaches onder de Wtza/Wkkgz vallen. Als jij alleen maar coach bent, dan is het antwoord heel simpel: nee. Coaches zijn geen zorgverleners in de zin van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

NOBCO-coaches

Als coach zonder aanvullende rollen val je er niet onder. Je bent aangesloten bij NOBCO en valt onder onze Internationale Ethische Code en het klachtenreglement.

Meer informatie