Kies een EIA-mentor

Onze EIA-mentoren helpen je 1-op-1 met meer specifieke issues, die je als coach kunt tegenkomen als je het EIA-keurmerk wilt gaan halen. Mentoren zijn coaches met een EIA-keurmerk op Senior Practitioner- of Master Practitionerniveau. Een EIA-mentor is niet gratis, maar kost € 75,00 exclusief btw per uur.

Een EIA-mentor kan je met onderstaande issues helpen:

 • Welk EIA-niveau past bij mij als coach?
  De EIA-toetsingscriteria zijn behoorlijk streng. In de praktijk merken wij dat coaches zichzelf soms te hoog inschatten. Door vooraf je EIA-niveau met een mentor te toetsen, kun je de EIA-aanvraag direct op het juiste niveau indienen.
 • Voldoet mijn onderbouwing van EIA-vaardigheidsindicatoren en coachcompetenties aan de eisen?
  Het is niet makkelijk om je eigen vaardigheden concreet en valide te formuleren. Laat op tijd jouw onderbouwing van een aantal (lastige) vaardigheidsindicatoren toetsen door een EIA-mentor. Dit kan jou een hoop werk achteraf schelen.
 • Voldoet mijn EIA-reflectieniveau aan de eisen?
  Kritisch reflecteren is een belangrijk onderdeel in de EIA-certificeringsprocedure. Wij verwachten dat jouw reflectieniveau stijgt met je EIA-niveau. Een mentor kan je helpen bij het toepassen van de reflectieniveaus, die bij de verschillende EIA-niveaus horen.
 • Je wilt je EIA-keurmerk aanvragen, maar je hebt geen EQA-gecertificeerde coachopleiding gevolgd. Klik dan hier voor de handleiding.
 • Je wilt je EIA-keurmerk aanvragen, en je hebt een EQA-gecertificeerde coachopleiding gevolgd. Klik dan hier voor de handleiding.
 • Je wilt je EIA-keurmerk aanvragen op een hoger niveau dan de EQA-coachopleiding die je hebt gevolgd. Klik dan hier voor de handleiding.

Wat levert een EIA-mentor op?

Begeleiding door een mentor geeft geen garantie op het halen van het aangevraagde EIA-keurmerk, maar zorgt wel voor:

 • Kwaliteitsverhoging van je reflectie
 • Verhoogde kans om een EIA-keurmerk te halen

​Kosten

Een mentor kost € 75,00 exclusief btw per uur.
Dit is een contract tussen jou en de mentor. NOBCO zit hier verder niet tussen.

Mentorenoverzicht

In dit mentorenoverzicht op het besloten gedeelte van de website vind je EIA-mentoren inclusief hun EIA-niveau, e-mailadres en vestigingsplaats. Je neemt zelf contact op met een EIA-mentor om afspraken te maken.