Kies een mentor

Onze mentoren helpen je 1-op-1 met meer specifieke issues, die je als coach kunt tegenkomen in je werk als coach of als je het EIA-keurmerk wilt gaan halen. Mentoren zijn coaches gecertificeerd op Senior Practitioner- of Master Practitionerniveau. Een mentor is niet gratis, maar kost € 75,00 exclusief btw per uur.

In principe kun je met elke vraag in het kader van jouzelf als coach bij een mentor terecht. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Ik merk dat ik vastloop in mijn reflectie en heb behoefte aan verdieping van mijn zelfreflectie?
 • Ik heb al een tijdje een coachpraktijk en ik merk dat sommige coachees me veel energie kosten, hoe kan ik daar mee omgaan?
 • Hoe voer ik een 3-gesprek met coachee en zijn/haar leidinggevende?
 • Heeft het zin om me te specialiseren in een bepaalde branche of discipline?
 • Ik merk dat ik veel adviezen geef en wil graag begeleiding hoe ik hier mee kan stoppen?
 • Soms denk ik dat ik het erg goed weet wat goed is voor mijn coachee, als ik dan reflecteer dan merk ik dat ik vaak projecteer. Hoe stop ik met projecteren?
 • Tot hoe ver ga je in het begeleiden van een coachee, hoeveel ben je bereikbaar en waar liggen andere grenzen?

Ook als je vragen hebt rond het aanvragen van je EIA-certificering kun je die met een mentor bespreken:

 • Welk EIA-niveau past bij mij als coach?
  De EIA-toetsingscriteria zijn behoorlijk streng. In de praktijk merken wij dat coaches zichzelf soms te hoog inschatten. Door vooraf je EIA-niveau met een mentor te toetsen kun je de EIA-aanvraag direct op het juiste niveau indienen.
 • Voldoet mijn onderbouwing van EIA-vaardigheidsindicatoren en coachcompetenties aan de eisen?
  Het is niet makkelijk om je eigen vaardigheden concreet en valide te formuleren. Laat op tijd jouw onderbouwing van een aantal (lastige) vaardigheidsindicatoren toetsen door een mentor. Dit kan jou een hoop werk achteraf schelen.
 • Voldoet mijn reflectieniveau aan de eisen als ik een EIA wil aanvragen?
  Kritisch reflecteren is een belangrijk onderdeel in de EIA-certificeringsprocedure. Wij verwachten dat jouw reflectieniveau stijgt met je EIA-niveau. Een mentor kan je helpen bij het toepassen van de reflectieniveaus die bij de verschillende EIA-niveaus horen.

Indien je meer wilt weten over het aanvragen van een EIA-keurmerk, klik hier.

Wat levert een mentor op?

Begeleiding door een mentor geeft geen garantie op het halen van het aangevraagde EIA-keurmerk, maar zorgt wel voor:

 • Kwaliteitsverhoging van je reflectie en daarmee stijgt je ontwikkeling als coach
 • Verhoogde kans om een EIA-keurmerk te halen


Testimonial

Tijdens het certificeringsproces voor mijn upgrade van Prationer naar Senior Practioner heb ik een NOBCO/EMCC mentor in de arm genomen. Dit is voor mij van absolute meerwaarde geweest. Vanuit de kennis en ervaring van mijn mentor met het Competence Frame en met het EIA keurmerk kon mijn mentor heel gericht feedback geven hoe ik mijn vaardigheden en reflecties (beter) kon onderbouwen. Dit heeft voor mij het schrijven van mijn portfolio vergemakkelijkt en vooral veel boeiender en leerzamer gemaakt.

In totaal heb ik 4 uur gebruik gemaakt van het mentorschap, opgebouwd uit 2 Skype gesprekken en interactie per mail naar aanleiding van mijn input. Het contact met mijn mentor was heel prettig, open en vanuit een bekrachtigende benadering. De deskundigheid en ervaring van mijn mentor was groot, wat het heel fijn schakelen maakte. Ik heb de interactie met mijn mentor als inspirerend ervaren en als warm; het heeft mijn eigen kundigheid, reflectievermogen en vertrouwen verder vergroot.

Het standaard uurtarief voor het mentorschap is zeer schappelijk en voor mij is de investering het meer dan waard geweest. Ik vind het mentoringtraject een absolute aanrader voor iedereen die wil beginnen of bezig is met de individuele certificering.

Mirjam Diependaal, DIEP&DAAL Coaching

​Kosten

Een mentor kost € 75,00 exclusief btw per uur. Dit is een contract tussen jou en de mentor. NOBCO zit hier verder niet tussen.

Mentorenoverzicht

In dit mentorenoverzicht op het besloten gedeelte van de website vind je mentoren inclusief hun EIA-niveau, e-mailadres en vestigingsplaats. Je neemt zelf contact op met een mentor om afspraken te maken.