Aanvragen EIA-keurmerk

Hieronder lees je hoe het aanvragen van een EIA-keurmerk in zijn werk gaat.

  • Je bepaalt op welk van de 4 EIA-niveaus jij je wilt certificeren, afhankelijk van je ervaring en of je een EQA-opleiding hebt gevolgd. Hiertoe maak jij een inschatting op welk EIA-niveau je functioneert. Op dat niveau doe jij je EIA-aanvraag. Dit betekent dat je dus niet per definitie hoeft te starten met het Basisniveau | Foundation.
  • Je doorloopt het certificeringsproces van het door jou aangevraagde EIA-niveau, lees hiervoor de handleiding goed door.
    Er zijn twee handleidingen, namelijk de Handleiding als je géén EQA-geaccrediteerde opleiding hebt gevolgd en een Handleiding als je wel een EQA-geaccrediteerde opleiding hebt gevolgd. Voor coaches die een EQA-opleiding hebben gevolgd bestaat namelijk een verkorte aanvraagprocedure.
  • Je gaat aan de hand van het unieke Competence Framework | CFW bewijzen dat jij als coach aan de eisen voldoet.
  • Je dient een EIA-aanvraag in via de DNVGL-portal, die getoetst wordt door ons certificeringsbureau DNV GL, een team assessoren en een Europees panel.
  • Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het EIA-keurmerk op Foundation-, Practitioner-, Senior Practitioner- of Master Practitioner niveau.
  • Je EIA-certificering is 5 jaar geldig vanaf de datum van goedkeuring.
  • Na 5 jaar kun je óf verlengen óf een hoger EIA-certificeringsniveau aanvragen (upgrade).

Weet je al op welk EIA-niveau je functioneert? Dan kun je hier direct een EIA-certificering aanvragen: Klik hier.
Zijn je vragen nog niet beantwoord? Neem dan contact op met ons certificeringsbureau DNV GL. Het certificeringsbureau is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 15.00 uur.

Ervaring van Josje Korsten met aanvraag op Practitioner niveau
In december 2017 heb ik mijn aanvraag voor het EIA-certificaat op Practitioner niveau ingediend. Als startende zelfstandig ondernemer met mijn eigen coachpraktijk biedt de EIA-certificering de mogelijkheid me te onderscheiden in de groeiende markt van coaching. Het traject heb ik als zeer waardevol ervaren. Het vraagt best wel een inspanning om het portfolio volledig en gedegen samen te stellen en te onderbouwen, en dat is goed. Gedurende dit proces waren er regelmatig nuttige momenten van bespiegeling en zelfreflectie. Net als in het interview met de assessor dat ik als zeer prettig, professioneel en constructief heb ervaren. Alles bij elkaar genomen, kan ik zeggen dat ik me heel voldaan en trots voel na het behalen van het EIA-keurmerk.

Ervaring van Marijke Scheenloop met aanvraag op Senior Practitioner niveau
Al jarenlang begeleid ik mensen binnen organisaties in het proces van ‘bewust worden - keuzes maken - hiernaar handelen’, omdat ik erin geloof dat jezelf duurzaam ontwikkelen altijd verloopt in deze volgorde. Als het gaat om mijn eigen professionele ontwikkeling en ook die van onze eigen organisatie hanteer ik dezelfde insteek. Het traject dat ik als professioneel Coach heb doorlopen om tot een Senior Practitioner EIA-certificering te komen bood mij de mogelijkheid om mezelf (ook na al jaren als Coach bezig te zijn) heel specifiek te spiegelen aan alle facetten van mijn vak, dit ook op papier te zetten en te laten toetsen aan de eisen van een organisatie die als missie heeft om leidend te zijn in de ontwikkeling van Coaching als beroep. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren en wil in de komende jaren ook de tijd nemen om bij de volgende verlenging te gaan voor het Master-keurmerk. Hierdoor houd ik mezelf als Professioneel Coach scherp en dit zal zeker ook blijven bijdragen aan mijn toegevoegde waarde voor mijn klanten.

Kosten EIA-Keurmerk

Naast de jaarlijkse kosten voor de aansluiting bij NOBCO -in 2020 € 295,00 exclusief btw- zijn er kosten verbonden aan de toetsingsprocedure van jouw EIA-aanvraag. Deze kosten verschillen per EIA-niveau. Het overzicht met de tarieven tref je links onder 'Downloads' aan.