Referenties EIA

In januari 2016 besloot ik mijn Foundation certificering te upgraden naar dat van Senior Practitioner. Toen ik eenmaal in de portal van DNV GL aan het werk kon schrok ik me rot van de enorme hoeveelheid werk die ik moest gaan verrichten. Ook kwalitatief lag de lat hoog. De twijfel sloeg toe of ik als professioneel coach wel zou voldoen. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus ik ging aan de gang.

Voor deze upgrade stond mij drie maanden ter beschikking en ik besloot elke week een stap te zetten. Zo legde ik de lat lager voor mezelf. Toen ik eenmaal aan het werk was, merkte ik dat ik er plezier in kreeg. Ik heb het als zinvol ervaren om mijn werkervaring, kennis en kunde op deze manier te toetsen. Hoe professioneel werk ik eigenlijk? Waar kan ik bijleren, verdiepen of het gewoon anders doen? Maar ook het bewust stilstaan bij waar ik vaardig en professioneel in ben, was erg fijn en bevestigend.

Uiteindelijk leverde ik mijn volledige portfolio binnen twee maanden in. De hele procedure verloopt logisch en overzichtelijk, dus ik was goed op de hoogte van de stappen in de toetsing van mijn portfolio. Een belangrijk moment is het persoonlijke interview met mijn assessor. Ik vond het spannend, maar zag hier inmiddels ook naar uit.

De certificering tot Senior Practioner is mij verleend en ik ben daar trots op. Het heeft mijn gevoel over mijn professionaliteit gesterkt. Bovendien vind ik het bijzonder belangrijk dat de NOBCO dit faciliteert. Immers, in een land waar iedereen zich coach kan noemen, is het goed dat we ons professioneel kunnen onderscheiden. Ik kan het collega-coaches daarom van harte aanbevelen.

Pien Hoogland - That’s Lifecoach