Upgraden EIA-keurmerk

Je EIA-keurmerk is 5 jaar geldig. Voordat je een verlenging van je EIA-keurmerk aanvraagt, overweeg dan eerst een upgrade naar een hoger EIA-niveau. Na 5 jaar coachen voldoe je waarschijnlijk aan de eisen van een hoger EIA-niveau.

Ervaring van Gaby Schaffrath met upgrade en verlenging tegelijkertijd naar Senior Practitioner
Bij de verlenging van het EIA-certificaat voor Practitioner werd mij aanbevolen om de mogelijkheid te bekijken van een upgrade naar Senior Practitioner. Daarnaast merkte ik dat met name grotere bedrijven het belangrijk vinden dat je jouw kwaliteit en deskundigheid als coach kan aantonen en dat het EIA-keurmerk hierin voorziet. Daarom besloot ik dit verder te onderzoeken.

Vervolgens heb ik me verdiept in het proces van de certificering. Wat heel fijn is, dat op de website van de NOBCO duidelijk staat vermeld wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen. Daarbij werd mij snel duidelijk dat het geen “appeltje, eitje”was, er worden hoge eisen gesteld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ik heb hiervoor bewust de nodige tijd ingepland in mijn agenda. En ben stap voor stap aan de slag gegaan, om mijn volledige portfolio te kunnen aanleveren.

Het proces zelf heb ik als intensief, verdiepend en waardevol ervaren. Het heeft mij geholpen om meer bewust en tegelijkertijd kritisch stil te staan bij mezelf als mens en als coachprofessional. Daarbij heb ik ook het interview met een van de assessoren als plezierig, persoonlijk en verrijkend ervaren.

Toen ik eind januari 2018 het bericht ontving van het NOBCO/EMCC EIA-toetsingspanel, dat mijn aanvraag positief was beoordeeld, voelde ik me trots en voldaan en was ik blij dat ik hierin heb geïnvesteerd. Kortom, ik kan dit van harte aanbevelen aan coaches die zichzelf willen onderscheiden.

Kosten upgraden

De kosten van een upgrade naar een hoger EIA-niveau hangen af van het niveau van de upgrade. Het betreft de kosten voor een verlenging (van 5 jaar) én het toetsen van jouw aanvraag aan de eisen van het gewenste EIA-niveau. Hierbij geldt: hoe hoger het EIA-niveau, hoe meer tijd en geld het toetsen van de aanvraag kost.

Kijk links onder 'Downloads' voor de huidige tarieven.

Hoe upgraden?

Klik dan hier voor meer informatie over upgraden.
Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over Upgraden? Klik hier voor FAQ.