We willen onze missie natuurlijk bekend maken bij opdrachtgevers, opleiders en coaches. De commissie Marketing & Communicatie helpt het bestuur hierbij. Interne en externe profilering en positionering vormen immers een belangrijk punt in het beleidsplan van NOBCO. Ook helpt de commissie NOBCO-coaches bij hun klantcommunicatie.

Activiteiten Commissie Marketing & Communicatie

De Commissie Marketing & Communicatie adviseert en ondersteunt het bestuur op het gebeid van: 

  • Positionering en merkstrategie;
  • Promotiemateriaal;
  • Contentstrategie;
  • Productontwikkeling;
  • Contacten met de pers;
  • Advertenties.

Wie zijn wij?

Frederike  van Verschuer-Karthaus
F.A. (Frederike) van Verschuer-Karthaus LLM

Via de Marketing & Communicatiecommissie zet ik me in voor goede naamsbekendheid van NOBCO. Ik werk als coach en trainer en vind het belangrijk mijn klanten en cliënten zekerheid te bieden dat ze voor kwaliteit kiezen als ze met mij in zee gaan. Daarom ben ik aangesloten bij NOBCO en ben ik geaccrediteerd coach. Juist omdat de titel coach niet beschermd is, vind ik de verdere professionalisering van het coachvak heel belangrijk. Door de verschillende accreditatieniveaus en bijbehorende strenge eisen kunnen consumenten en bedrijven het bos weer te zien. De Coaching Monitor is een goede tool om de impact van coachtrajecten te evalueren. NOBCO maakt het met andere woorden mogelijk een objectieve inschatting van de kwaliteit van coaches te maken. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Miriam Oude Wolbers
ir. M.E.G. (Miriam) Oude Wolbers

"Als bestuurslid Marketing & Communicatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de bekendheid en de meerwaarde van coaching en aan de promotie van NOBCO en de professionele coaches die bij NOBCO zijn aangesloten. Als NOBCO zijn we het centrale aanspreekpunt voor coaching in Nederland en maken we de coachingsbranche inzichtelijk voor zowel opdrachtgevers, coaches, opleiders en pers. Ik haal er veel plezier en energie uit om deze missie en ambitie verder uit te bouwen samen met onze aangesloten coaches en vele partners."

Sofia Oomen
S.M. (Sofia) Oomen

Coachen is voor mij het leukste en interessantste vak dat er is. Ik help mensen met spanning en stress vragen door cognitieve coaching te combineren met bewegen en voeding. Dit maakt mijn dagen afwisselend. De ene dag coach ik in een ruimte in nette kleding, de andere dag sta ik in mijn sportkleding in de buitenlucht. Ik zie coachen als een vak apart en toch is het beroep niet beschermt. Daarom ben ik blij met NOBCO die zorgt voor kwaliteitsborging. Ik ben er dan ook trots op dat het keurmerk Coach Practitioner aan mij is toegewezen. Mijn achtergrond en ervaring in marketing en sales vanuit studie en werk kan ik goed gebruiken om mijn bedrijf onder de aandacht te brengen bij opdrachtgevers. Deze ervaring kan ik ook goed gebruiken in de Marketing en Communicatie commissie.