Donderdag 27 september 2018

Coaching als aanjager van potentie

Als NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches, staan we voor de kwaliteit van coaching en het steeds verder professionaliseren van het coach-vak. Om te kunnen professionaliseren wordt natuurlijk gekeken naar wat er anders moet; we leren van het verleden, maar ook naar wat er beter kan; we leren ook graag in het heden.

Er zijn in het heden – en volgens diverse trendwatchers - een aantal trends in coaching waar te nemen. De reden van het bezoeken van een coach verandert. Coachees (mensen die gecoacht (willen) worden) zijn niet alleen meer opzoek naar coaching omdat ze en probleem ervaren, maar ze zijn opzoek naar coaching omdat ze de eigen potentie willen benutten en willen groeien in menszijn en professie.

Toen NOBCO, in het kader van het 15 jarig bestaan, besloot om wederom de ‘Kom naar de Coachdag!’ te organiseren, was ook direct duidelijk dat daar een bijzonder goed doel bij betrokken zou worden.

Welk goed doel richt zich op potentie, welk goed doel werkt aan zowel persoonlijke als professionele groei van een doelgroep die misschien niet direct toegang heeft tot coaching? Daarmee kwamen we uit bij het UAF als goede doel voor de ‘Kom naar de Coachdag!’ op vrijdag 28 september 2018.

Over het UAF

Het UAF gelooft in het talent van vluchtelingen. Wij zien vluchtelingen als gewone mensen met een bijzondere ervaring. Het UAF maakt vluchtelingen binnen de Nederlandse samenleving wegwijs op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt.

Hoe is het om opnieuw te moeten beginnen in een onbekende samenleving? We zijn ervan overtuigd dat scholing, studie en werk doorslaggevend zijn voor economische zelfredzaamheid en succesvolle integratie. Het UAF creëert een omgeving waarin vluchtelingen hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Het UAF is opgericht in 1948 en is de oudste vluchtelingenorganisatie in Nederland.

Het UAF in 2017

In 2017 waren bij het UAF de gevolgen van de verhoogde instroom van vluchtelingen die in 2014 en 2015 naar Nederland kwamen duidelijk merkbaar. Het aantal aanmeldingen was hoog, en gelukkig konden we mede dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij veel meer vluchtelingen in begeleiding nemen.

De belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar: 1.559 nieuw geaccepteerde vluchtelingen, 640 studiestarters, 210 afgestudeerden, 271 betaalde banen.

Het UAF begeleidt nu ruim 3.300 vluchtelingen in diverse fasen van hun studie en loopbaan. Eind 2018 loopt dit aantal op naar circa 3.700 vluchtelingen. Daarmee zijn de grenzen van de groei bereikt in de context van de huidige begeleiding en financiering. Samen met werkgevers en onderwijsinstellingen bedenkt het UAF creatieve en duurzame oplossingen om zo veel mogelijk vluchtelingen een kans te bieden.

Met trots kijken ze naar wat er in 2017 met inzet van velen is bereikt. Bekijk hier het jaarverslag van het UAF en laat u inspireren door de interviews met nieuwkomers en samenwerkingspartners.

Meer informatie: www.uaf.nl

Kom naar de Coachdag

Op 50 locaties door heel Nederland is, door iedereen, tegen een symbolisch bedrag van 15 euro een gesprek te boeken met een professionele coach. De gehele opbrengst van deze dag gaat naar het UAF. Lees meer of boek een eenmalig en vrijblijvend gesprek op: https://komnaardecoachdag.nl