Vrijdag 19 oktober 2018

Landelijke ‘Kom naar de Coachdag’ op 28 september was een groot succes

Op vrijdag 28 september organiseerde NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) samen met haar aangesloten coaches en Het Coachhuis de ‘Kom naar de Coachdag’. In kader van het 15-jarig bestaan van NOBCO was het mogelijk om een gesprek te boeken met een professionele NOBCO-coach voor een symbolisch bedrag. Op ruim 50 locaties door heel Nederland hebben mensen kennis kunnen maken met het effect van coaching.

Een eenmalig gesprek met een NOBCO-Coach
De reacties van zowel de deelnemende coaches als de bezoekers waren erg positief. Deelnemers geven aan dat een eenmalige check-up bijdraagt aan overzicht en inzicht en in veel gevallen zorgt voor een frisse blik. Doordat het om een eenmalig gesprek gaat, tegen gereduceerd tarief, is de drempel laag en hierdoor de kennismaking écht vrijblijvend. Wanneer je een specifieke vraag hebt, kom je in 45 minuten zeker tot nieuwe mogelijkheden. En wanneer er vooraf nog geen concrete hulpvraag ligt, helpt een gesprek je al snel aan nieuw inzicht.

97% van de deelnemers heeft aangegeven dat ze een gesprek tijdens de ‘Kom naar de Coachdag’ zouden aanbevelen aan een ander.

“Er zijn zeker mensen in mijn omgeving die ook gebaat zouden zijn om wat zaken met een coach door te spreken, maar drempel is toch vaak hoog, op deze wijze kan je er eens aan snuffelen”

Het goede doel: UAF
Met deze dag dragen NOBCO-coaches € 1.500,- bij aan het UAF. UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke functie. NOBCO draagt graag bij aan het realiseren van de doelstellingen van UAF en wil met dit bedrag bijdragen aan begeleiding van vluchtelingen naar studie of het vinden van banen die aansluiten bij hun capaciteiten.

Over NOBCO
De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is de grootste beroepsorganisatie van professionele coaches in Nederland. Zij hebben als missie om leidend te zijn in de ontwikkeling van coaching als beroep en een actieve bijdrage te leveren aan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele coaching in Nederland. Coaches sluiten zich aan bij NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf blijvend willen ontwikkelen in hun professie als coach. NOBCO maakt deel uit van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat in 26 landen actief is. Meer informatie over NOBCO is te vinden op www.nobco.nl