Woensdag 25 maart 2020

Marieke Jellema nieuwe voorzitter NOBCO-bestuur

Marieke Jellema is vanaf 1 april 2020 de nieuwe voorzitter van het NOBCO-bestuur. NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Jellema volgt Charlotte van den Wall Bake op die na haar maximale zittingstermijn afscheid neemt van het bestuur.

Jellema heeft een achtergrond als econoom en bijna 30 jaar ervaring in zowel coaching, verandermanagement, leidinggeven als diverse toezichthoudende rollen.

De rol die Jellema in haar aanstaande voorzitterschap ziet, is om NOBCO verder te professionaliseren, ambities te realiseren en de belofte aan de markt waar te maken.
Jellema: “Met de huidige coronacrisis zal er een extra uitdaging bij komen. De nieuwe werkelijkheid zal ook veranderingen inluiden voor het coachvak. Vragen over zingeving, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en aanpassingsvermogen zijn actueler dan ooit.”

Coaching
Over haar vak als coach zegt Jellema: “Vrijwel alle mensen hebben behoefte aan zinvol werk, willen een bijdrage leveren aan het grotere geheel en hebben behoefte aan waardering. Dat maakt het vak zo mooi. Mijn bestuurlijke aanpak is resultaatgericht en analytisch, waarbij ik mensenkennis combineer met een frisse zakelijkheid.”