Dinsdag 11 september 2018

Oktober 2018 = de NOBCO Maand van zelfreflectie

Zelfreflectie is hét systeem van waaruit wij, als professionele coaches, onszelf voortdurend kunnen bijsturen en leren van onze ervaringen.

Het dagelijks werken met de Internationale Ethische Code en de ontwikkeling vanuit het Competentie Framework motiveren ons en vragen om een actieve houding op de (persoonlijke en professionele) ontwikkeling van ons reflecterend vermogen.

Thema /opzet

Tijdens de NOBCO Maand van Zelfreflectie wordt verdieping geboden op de kunst van het reflecteren. Naast theoretische kennis van het wat en waarom wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het dagelijks doen en toepassen van zelfreflectie.

Oktober 2018 belooft een ontzettend waardevolle maand te worden, waarin we coahces uitdagen een diepere blik te werpen in zichzelf en hun handelen. Van daaruit ontstaan door nieuwe ontwikkelmogelijkheden en worden tools aangeboden om dit proces en het hanteren van reflectie als werkwijze van dag tot dag toe te passen.

Sprekers en activiteiten

Voor het programma van deze maand hebben we enkele bijzondere sprekers verzameld, die hun kennis en kunde graag met jullie delen. Zo komt Fred Korthangen spreken over 'Reflecteren als coach – hoe doe je dat nu echt goed?', deelt Alexander Vreede al zijn kennis over de Internationale Ethische Code, presenteren Margreet van Persie en José Vos-Boven in een webinar dé tool als het gaat om reflecteren en zijn vier assessoren/ mentoren gemotiveerd om praktisch met casussen aan het werk te gaan in een regionale bijeenkomst.

Margreet van Persie en Martin Heijnen schrijven een artikel over zelfreflectie en we verrassen onze coaches in de maand oktober elke dag met een prikkelende quote.

Bij de Internationale Ethische code wordt door José Vos-Boven een praktische handleiding geschreven die voor de praktijk van zelfreflectie voor coaches onmisbaar is.


Kortom

Met de NOBCO Maand van Zelfreflectie stimuleert de NOBCO professionele ontwikkeling door:

  1. Vergroten van het bewustzijn wat zelfreflectie voor positieve impact heeft op het handelen van een coach;
  2. Coaches de gelegenheid te bieden hun (zelf)reflectie en het reflecteren als systeem (middel) te ontwikkelen, te updaten en te implementeren in de dagelijkse uitvoering van hun vak.
  3. Het op vanzelfsprekende wijze gemotiveerd zijn om zelfreflectie toe te passen in de eigen praktijk door middel van het bewust kunnen inzetten van de Internationale Ethische Code en persoonlijke ontwikkeling vanuit het Competence Framework.