Woensdag 27 september 2017

Persbericht: Aantal coaches blijft groeien. Nieuwe NOBCO-website maakt professionele coaching toegankelijk.

Het aantal coaches in Nederland neemt toe. Velen noemen zich coach, maar zijn zij dat werkelijk? De Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches (NOBCO) biedt met haar nieuwe website transparantie aan organisaties en individuen die op zoek zijn naar een professionele coach. Afgelopen maand heeft de 2000ste beroepscoach zich bij NOBCO aangesloten. Op de NOBCO-website www.nobco.nl staan deze coaches overzichtelijk bij elkaar.

Zekerheid over kwaliteit

De NOBCO ziet het als haar taak opdrachtgevers die een coach zoeken zekerheid te geven over de kwaliteit van de coaches. Aangesloten bij de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) heeft de NOBCO meegeholpen het certificeringsysteem EIA te ontwikkelen: European Individual Accreditation. Dit kwaliteitskeurmerk bestaat uit vier niveaus: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner. Een aanzienlijk deel van de NOBCO-coaches is gecertificeerd.

Faciliteiten voor de coach

De NOBCO biedt naast de EIA-certificering allerlei mogelijkheden voor professionele coaches zich verder in hun vak te bekwamen. Tevens biedt de NOBCO Coaching Monitor de mogelijkheid om aan coachees en opdrachtgevers inzicht te geven over de effectiviteit van coaching.

Garantie voor opdrachtgever

Met haar nieuwe overzichtelijke website, de Internationale Ethische Code en een bijbehorend klachtenreglement zet de NOBCO de volgende stap naar een transparante coachmarkt.

  • Einde bericht -

Meer informatie: neem contact op met de woordvoerder van de NOBCO, Miriam Oude Wolbers: miriam.oudewolbers@nobco.nl of 06 – 1310 8537