Vrijdag 05 juli 2019

Professor Erik de Haan wint de EMCC Research Award 2019

Voor zijn onderzoek ‘Differences between critical moments for clients, coaches, and sponsors of coaching’

Erik heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in organisatorische en persoonlijke ontwikkeling.
Met zijn bovenmatige interesse voor wat mensen beweegt en motiveert, en een sterk analytisch vermogen, begeleidt hij mensen in hun zoektocht naar wat 'juist en rechtvaardig' is voor hen zelf en voor anderen in hun organisatie. Het zoeken naar en overtuigen van de persoonlijke betrokkenheid van mensen is volgens hem een belangrijke voorwaarde voor verandering en ontwikkeling.

Zijn onderzoek begon in het voorjaar van 2002 en eindigde in het voorjaar van 2019 met de publicatie van het boek ‘Critical Momenten in Executive Coaching’. Het begon met het verzamelen van een zeer grote dataset van critical-moment beschrijvingen (N = 561) van coachees, coaches en van sponsors van coaching. Tijdens het nauwkeurig analyseren van de dataset werden significante patronen gevonden die vervolgens werden gebruikt om hypothesen te testen.

Het was voor het eerst dat een onderzoek op het gebied van coaching of mentorschap op deze manier is uitgevoerd. En dat het onderzoek zo strikt en met zoveel overtuiging is uitgevoerd, is dan ook bewonderenswaardig. Het stelde de onderzoekers in staat om de resultaten van gelijksoortige studies op het gebied van psychotherapie te bevestigen en/of te ontkrachten. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat coachee en coach het meestal eens zijn over wat de kritische momenten zijn en waarom deze momenten kritisch voor de coachee zijn.

Dr. Riza Kadilar, voorzitter van het EMCC: "Sinds de oprichting van EMCC in 1992 zitten onze roots stevig verankerd in research en we zijn dan ook verheugd na 26 jaar onze allereerste Research Award te lanceren. En niemand verdient deze prijs meer dan Professor Erik de Haan, die altijd nauw betrokken is bij EMCC, onder andere als spreker op onze conferenties. Bovendien is Ashridge Centre for Coaching, waar Erik directeur van is, in het bezit van de EMCC kwaliteitskeurmerken EQA en ESQA. Gefeliciteerd Erik!”

Tijdens de prijsuitreiking op de International Research Conference op 4 en 5 juli in Oxford Brookes, UK zei Professor Erik de Haan zeer vereerd te zijn met deze prijs, die de kroon is op het harde werk van alle betrokkenen bij het onderzoek. En hij is van mening dat deze prijs een bevestiging is dat we wat betreft de kwaliteit van onderzoek in executive coaching op de goede weg zitten.

Professor Erik de Haan is directeur van het Ashridge Centre for Coaching en hoogleraar organisatieontwikkeling & coaching aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Hij adviseert bestuurders binnen universiteiten en multinationale ondernemingen. Hij is tevens psychodynamisch psychotherapeut en schreef meer dan honderdzeventig artikelen en twaalf boeken.