Dinsdag 12 december 2017

The State of Play in European Coaching&Mentoring

In navolging van de ICF is de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) in het afgelopen jaar een grootschalig onderzoek gestart naar de coaching- en mentoringmarkt specifiek in Europa. Het onderzoek werd uitgevoerd door een team van onderzoekers in 50 landen binnen Europa. Het project staat onder leiding van prof.dr. Jonathan Passmore en dr. Hazel Brown en werd gesponsord door The Henley Center for Coaching. In totaal deden 2,898 mensen mee aan het onderzoek, waarvan de eerste resultaten nu binnen zijn.

Volgens Zoltán Csigás, (EMCC International VP Research) is dit onderzoek een enorme mijlpaal voor EMCC: “We zijn in staat gebleken om gebruik te maken van de collectieve inzichten van de coaching- en mentorgemeenschap in Europa. Het eerste rapport geeft een overzicht van de belangrijkste bevindingen van het onderzoeksproject met als doel het begrip van en de verbreding van de betrokkenheid van coaching en mentorschap.”. Volgens projectleider prof.dr. Jonathan Passmore is een belangrijk signaal uit het onderzoek: “Dat coaches en mentoren beter moeten worden opgeleid om cliënten met psychische problemen te managen, en om de kwaliteit van ethische normen en contracten te verbeteren. Coaching en mentoring is een belangrijke bedrijfstak geworden en daarom moeten coaches en mentoren volgens de hoogste normen werken, omdat ze unieke toegang hebben tot individuen en organisaties.”

Onderzoeksrapport gratis beschikbaar
Het onderzoeksrapport is niet altijd even goed te lezen omdat heldere legenda’s en het aantal respondenten niet overal bij vermeld staat. Wel is het rapport gratis te downloaden, dat kan hier: The State of Play