Benchmark coaching

Met een eigen benchmark heeft NOBCO betrouwbare informatie over de ontwikkelingen in de Nederlandse markt voor coaching. Ruim 1.100 beroepscoaches namen deel aan deze tweede editie van het benchmarkonderzoek. De eerste NOBCO Benchmark is in 2016 verschenen.

De benchmark is mede mogelijk gemaakt door Tijdschrift voor Coaching, Coachlink, het Coachhuis, NOLOC, LVSC, Stir en diverse EQA-Coachopleidingen.

Samenvatting benchmark

De top vijf van coachvragen bestaat voornamelijk uit werk-gerelateerde thema’s. Het is dan ook vaak de werkgever die de coaching financiert. Naast 1-op-1 coaching wordt teamcoaching steeds vaker ingezet. Een gemiddeld traject van 7,5 sessies beslaat 20 weken waarin de coach en coachee elke 2,5 week een afspraak hebben die gemiddeld 80 minuten duurt. Naast face-to-face bijeenkomsten onderhoudt 1/3 van de coaches ook via de telefoon en e-mail contact met zijn klanten. De tarieven van NOBCO-coaches liggen hoger dan die van andere coaches en zij blijken vaker actief te zijn als zelfstandig ondernemer. Verder komt uit de peiling naar voren dat 1 op de 3 fulltime actief is als coach. Beroepscoaches nemen hun vak serieus, zijn vrijwel altijd hoogopgeleid en doen regelmatig aan supervisie & intervisie.

Top-5 Coachvragen

  1. Zelfontplooiing
  2. Balans werk-privé
  3. Samenwerken met collega’s
  4. Loopbaan/carrière
  5. Stress en/of Burn-out

Download hier de handouts met de kerncijfers en grafieken op een rij:

Benchmark resultaten 2018
Benchmark resultaten 2016