Sprint jij ook mee?

Overgewaaid uit Engeland introduceert NOBCO in 2022 ook in Nederland de 5 Day Sprint Challenge (5DSC) voor coaches die hun European Individual Accreditation (EIA) willen behalen en een EQA-coachopleiding hebben gevolgd.

De 5DSC is een intensieve, uitdagende en bovenal leuke manier om jouw voornemen om een EIA-certificering aan te vragen nu écht op te pakken. Vijf dagen achtereen, 1 uur per dag!

Nog maar een paar stappen

Met een certificaat van een EQA-coachopleiding op zak kom je in aanmerking voor vrijstellingen voor je EIA-aanvraag. Je hoeft de acht EIA-competenties niet meer aan te tonen, omdat die al tijdens je opleiding zijn getoetst.

Doe je je EIA-aanvraag binnen 2 jaar na het afronden van je EQA-opleiding, dan heb je ook vrijstelling van een leerjournaal en van een casestudie. Dat scheelt echt! Is het langer dan 2 jaar geleden dat je je EQA-opleiding afrondde, dan schrijf je wel een leerjournaal, maar je behoudt vrijstellingen van een casestudie en het aantonen van de competenties. Dus met EQA ben je in alle gevallen maar een paar stappen verwijderd van je individuele accreditatie. Voor die laatste stappen organiseren we de 5 Day Sprint Challenge. Doe je mee?

Wat houdt de 5DSC in?

Tijdens de 5DSC kom je vijf achtereenvolgende dagen een uur online bij elkaar met een kleine groep coaches én een mentor. Samen neem je alle stappen en onderdelen van de EIA-aanvraag door. Aan het einde van de week weet je precies welk EIA-certificeringsniveau voor jou haalbaar is, wat je hiervoor nog moet doen en wanneer je je aanvraag kunt afronden.

Kortom, je geeft een echte impuls aan jouw certificeringsvoornemen. En als je om de 5DSC-contacturen heen extra tijd inplant kun je in deze ene week je aanvraag zelfs helemaal compleet maken en indienen.

Elkaar bemoedigen om door te zetten

“Ik vond de 5DSC heel motiverend, omdat ik echt kon doorpakken met het compleet maken van mijn EIA-aanvraag. Vragen waarop ik stuitte kon ik direct stellen aan de mentor en het samen met andere coaches hieraan werken was fijn. We bemoedigden elkaar om door te zetten. Twee maanden na de sprint had ik mijn certificering op zak!”

Wat zijn de kosten?

Deelname aan de 5DSC kost € 125,- exclusief btw.

Hiervoor ontvang je vijf dagen persoonlijke begeleiding tijdens de sprintweek én, wanneer je dat nodig hebt, begeleiding bij vragen die in de weken na de sprintweek nog bij je opkomen. Doel is dat je alles weet en begrijpt om een kansrijke aanvraag op het voor jou passende niveau in te dienen.

De kosten voor de certificering zelf zijn niet bij de 5DSC inbegrepen. Deze zijn voor initiële aanvragen:

  EIA Foundation EIA Practitioner EIA Senior Practitioner EIA Master Practitioner
Initiële EIA-aanvraag met recent EQA-diploma € 295,- € 399,- € 699,- € 799,-
Initiële EIA-aanvraag met EQA-diploma ouder dan 2 jaar € 336,- € 434,- € 727,- € 825,-


Let op: Als je binnen drie maanden na je deelname aan de sprintchallenge je aanvraag compleet indient ontvang je 10% korting op de certificeringskosten.

Deze kosten zijn voor de beoordeling van je aanvraag door certificeringsinstantie DNV en de assessoren van NOBCO, én voor EMCC, de uitgever van het EIA-keurmerk. Het keurmerk is vijf jaar geldig. De tarieven voor verlengingen en upgrades zijn lager en kun je terugvinden op de website van NOBCO, onder EIA-keurmerk.

Ook deelnemen aan de 5 Day Sprint Challenge? 

Heb jij een EQA-coachopleiding afgerond en wil jij net zoals onderstaande coaches ook werk maken van jouw certificering als coach en lijkt het je leuk om dat via deze challenge aan te gaan? Meld je dan aan voor één van de twee resterende sprintweken in 2022!

Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor het online event een e-mail met daarin meer praktische informatie over je deelname.

Aanmelden

Deze coaches gingen de challenge aan

Barbara Ligtenberg werkt als stress- en burn-outcoach. “Ik vond het heftiger dan dat ik van tevoren gedacht had, maar heb het uiteindelijk wel als positief ervaren. En ook het groepje vond ik heel erg fijn. We zijn met z’n allen een intervisiegroepje geworden, want iedereen heeft dezelfde problematiek.”

Lees de ervaring van Barbara

Natascha Winkelmeijer werkt als loopbaanbegeleidster en coacht in persoonlijke ontwikkeling. “Waar ga je beginnen? Wat wordt er van mij verwacht? Wat moet ik opleveren en hoe toon ik alles aan? Dat was vooral waar de eerste paar dagen over gingen. Daar zijn ook tips en tricks over uitgewisseld.”

Lees de ervaring van Natascha

Sandra Slager richt zich met haar coaching met name op mensen die hoog sensitief zijn, spanningsklachten of een burn-out hebben. “Er zijn zoveel coaches, hoe onderscheid je je? Op de website stond veel informatie over de eisen, maar daar kwam ik niet uit. Toen ik de 5DSC zag staan dacht ik: dit moet ik gewoon doen.”

Lees de ervaring van Sandra

Eric Coenen werkt als ademcoach en coacht professionals in de chemische industrie op allerlei werk- en levensthema’s. “Ik heb het ervaren als heel interactief, motiverend en enthousiast. Het sprinttraject heeft duidelijk gemaakt hoe je alles het beste aan kunt pakken en waar je het kunt vinden.”

Lees de ervaring van Eric