04
nov

Online workshop Weetnietkunde

Online
13:30 - 16:30
Online Downloaden als iCal

Informatie

Over deze workshop
In deze workshop maak je kennis met de Weetnietkunde. Een belangrijke vaardigheid voor coaches!

De wereld waarin wij leven is steeds vluchtiger, onvoorspelbaarder en onoverzichtelijker aan het worden. Oude ‘vastigheden’, bijvoorbeeld van religie, zijn grotendeels weggevallen. In de dagelijkse coachpraktijk merk je dat cliënten bij jou als coach verlangen naar veiligheid en naar antwoorden op hun vragen. Tegelijkertijd ben je je ervan bewust dat het niet gaat om jouw antwoorden, maar om de ontwikkeling van je cliënt zodat die zelf zijn of haar eigen antwoorden vindt. Dit is soms een weerbarstig proces, waarin ‘niet weten’ voortdurend aan de orde is. Het niet weten door de cliënt. En het niet weten door de coach.

Hoe verhoud jij je tot niet weten? Wat doe jij wanneer je even echt geen idee hebt hoe je je cliënt verder kunt helpen? In de workshop nemen we vijf patronen onder de loep waarmee mensen het ongemak van het niet weten bedwingen. Verder gaan we in op overdracht, professionele intimiteit en de relatie van deze verschijnselen met Weetnietkunde. Tenslotte presenteer ik een model voor ‘Opgewekt Ongemakkelijk’ zijn.

In de workshop werk ik met concepten uit de Transactionele Analyse. Het vertrekpunt van de workshop is een-op-een coaching, maar de inzichten zijn ook van toepassing in het werken met groepen. De workshop is online en interactief. Deelnemers aan de workshop zetten hun camera aan. Ik werk met breakoutrooms (voor opdrachten in kleinere groep en voor een ervaringsgerichte oefening). 

Over de spreker - Marian Timmermans
Van oorsprong ben ik historica en ik gaf een paar jaar les. Na een loopbaan bij enkele gemeenten en in consultancy (beleidsadviseur en interim manager; later trainer en coach) ben ik in 2013 mijn eigen praktijk begonnen voor executive coaching en procesbegeleiding www.mariantimmermansconsult.nl 

Als internationaal gecertificeerd trainer en supervisor (TSTA) in de Transactionele Analyse geef ik les (o.a. in Nederland en in het VK, waar ik het MSc programma Organisational Transactional Analysis doceer bij The Berne Institute). Ik was vijf jaar mede-eigenaar van de TA academie.

Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar het onderwerp schreef ik samen met voormalig collega Willem de Vos het boek Weetnietkunde Ontspannen omgaan met onzekerheid en ongemak. Voor leiders en andere vakmensen https://www.swpbook.com/boeken/41/organisatie-en-management/2330/weetnietkunde

Aanmelden
Schuif jij ook aan? Noteer 4 november april in je agenda en meld je aan voor 3 november, 10:00 uur! Als je bent ingelogd kan dat direct via de NOBCO-website. Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor het online event een email met daarin meer praktische informatie over je deelname.

Kosten
€ 24,95 exclusief btw voor niet-leden. NOBCO-coaches gratis 

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze bijeenkomst hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
Ben je verhinderd? Bij annulering na donderdag 3 november, 10:00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt je € 15,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten.

We zien je graag online op 4 november 2022!

Schrijf je in voor deze bijeenkomst

* verplichte velden

Je gegevens

Je adresgegevens

Je contactgegevens

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Ben je al lid?

Log dan in om je in te schrijven.

Inloggen

Schrijf je in als gast voor deze bijeenkomst.

Inschrijven