13
jan

NOBCO Nieuwjaarsbijeenkomst 2023, NOBCO in de maatschappij

Main event
10:00 - 12:30
De Apenheul Downloaden als iCal

Informatie

Nieuwjaarsbijeenkomst bannerNOBCO 2

2023 is voor NOBCO het jaar van het platform. We gaan in gesprek met belangrijke partijen die zich inzetten voor de ontwikkeling van het vakgebied en met partijen die zich samen met ons hard maken voor het welbevinden van mensen in de maatschappij. Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor NOBCO? En hoe kunnen we samenwerken met onze partners en nieuwe partners. MIND US, zet zich in voor het welbevinden van jongeren. Hun directeur Frederieke Vriens is een van onze sprekers en neemt deel aan de discussie. Namens de werkgevers is Raymond Puts van AWVN aanwezig en zal delen wat de thema’s zijn waarop we op door kunnen praten met elkaar. Ook Irene Oerlemans, voorzitter van NVP zal haar bijdrage geven vanuit HR perspectief. Naast deze interessante gasten staat ook de uitreiking van de NOBCO Quality Award op het programma. Klik hier voor meer informatie over de award en de genomineerden.

Een bijeenkomst die je niet wilt missen als je mee wilt denken en mee wilt doen om ons vakgebied verder te ontwikkelen en samen het platform te ontwikkelen.                                                         

Over de dagvoorzitter en sprekers

  • Inge Diepman

inge-diepman Inge Diepman is een professionele presentator, gespreksleider en samensteller van programma’s, met jarenlange ervaring bij diverse media: televisie, radio, internet, en live op het podium.

  • Irene Oerlemans

Foto-Irene-Oerlemans-1-150x150Irene is partner en consultant bij Bunchmark, innovatief HR Adviesbureau in Amsterdam. Zij ondersteunen groeibedrijven hun ambities waar te maken. Dat doen ze door innovatieve HR strategieën en instrumenten te ontwikkelen. De expertise van Irene spits zich toe op beoordelen en belonen, inrichtingsvraagstukken, functiewaardering en het ontwikkelen van people plannen op maat. Daarnaast is Irene sinds januari 2022 voorzitter van de NVP, Netwerk voor HR Professionals. Na een lange carrière in diverse generieke HR functies legt zij zich in deze rol toe op het verder uitbouwen van dit netwerk.

  • Frederieke Vriends

Frederieke Vriends portretIn 2021 startte Frederieke als kwartiermaker met de vraag ‘hoe kunnen we de mentale gezondheid van de jeugd verbeteren vanuit een landelijk programma?’ Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van MIND Us.

Frederieke Vriends begon haar loopbaan als neuropsycholoog, maar ontdekte al snel dat ze gedreven was om vooral ook mee te werken aan het verbeteren van de zorg. Door haar ervaring in de consultancy en vervolgens als manager op diverse afdelingen binnen een Academisch Ziekenhuis, specialiseerde ze zich in het transformeren van zorg en welzijn.

Ze was een van de oprichters van Amsterdam Hacking Health en werkte als strategisch adviseur voor diverse landelijke programma’s geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid.

In haar werk vindt Frederieke het belangrijk om altijd zo dicht mogelijk bij de jongeren en hun behoefte te staan. Dit is ook terug te zien in hoe MIND Us is georganiseerd; het is echt van, voor en door jongeren.

  • Drs. Raymond Puts

Foto Raymond Puts (2)Raymond Puts is sinds januari 2020 algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland, kortweg AWVN. Deze in 1919 opgerichte vereniging voert namens de 750 aangesloten bedrijven onderhandelingen met vakorganisaties over arbeidsvoorwaarden. Vandaag de dag is ’s lands grootste werkgeversvereniging betrokken bij meer dan de helft van de cao’s die Nederland telt en adviseert op terreinen van werkgeverschap. Raymond heeft Bedrijfskundige Economie gestudeerd aan de Vrij Universiteit van Amsterdam en is zijn loopbaan gestart bij Start People. Na het algemeen directeurschap van Unique is hij aangetreden als bestuursvoorzitter van USG People in Nederland. Raymond is lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, voorzitter van scholenvereniging HMS, lid Raad van Advies van het NVP en lid Raad van Commissarissen van Tomin Groep.

Programma:
10.00 uur Welkom en opening
Inge Diepman, voorzitter nieuwjaarsbijeenkomst & Marieke Jellema, voorzitter NOBCO

10.15 uur Op zoek naar de goede rolverdeling tussen Coachee – Coach – Leidinggevende – HR professional
Wat zijn de ‘golden rules’ voor HR om coaching binnen organisaties succesvol te maken. Waar mogen we ons mee bemoeien en wat gaat HR niets aan? Is het mogelijk om door de inzet van individuele coaching de impact op de hele organisatie te vergroten? Op deze vragen gaat Irene een antwoord geven. Daarbij maakt ze gebruik van praktijkvoorbeelden, opgedaan in haar gevarieerde 25 jaar HR ervaring, in zowel de grote Nederlandse corporates, hardgroeiende scale ups en mkb-organisaties.
Irene Oerlemans, partner en consultant bij Bunchmark, innovatief HR Adviesbureau in Amsterdam

10.30 uur De rol van coaching voor werkgevers

Wat is het belang van coaching voor werkgevers? Wat zien we terug in cao’s over welbevinden? En welke rol speelt coaching in de arbeidsmarkt van de toekomst.
Raymond Puts is sinds januari 2020 algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland

10.45 uur Vragen en discussie

11.00 uur Pauze

11.25 uur De jeugd laat zich horen: in actie voor hun mentale gezondheid
De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. MIND Us zet zich in om samen met jongeren te werken aan hun mentale gezondheid.

In de zoektocht naar passende interventies wordt niet alleen gekeken naar de individuele begeleiding van jongeren, maar ook naar veerkracht ontwikkeling in de brede zin en de stressoren van de samenleving. Wat weten we over de druk die jongeren ervaren en hoe we als samenleving hier mee aan te slag kunnen? En wat is hierin de behoefte van de jongeren?

Frederieke vertelt wat ze met MIND Us momenteel ondernemen en hoe jongeren hierin zelf ook de kern in vormen.
Frederieke Vriends, directeur van Mind Us

11.40 uur Vragen en discussie

11.50 uur Reflectiegesprek: hoe nu verder?
Irene Oerlemans, Raymond Puts, Frederieke Vriends en NOBCO bestuursleden

12.20 uur Uitreiking NOBCO quality award

12.30 uur Lunch

Locatie:
De Apenheul

Aanmelden
Kom jij ook? Noteer 13 januari in je agenda en meld je aan voor 11 januari, 21:00 uur!
Als je bent ingelogd kan dat direct via de NOBCO-website. Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor het event een email met daarin de praktische informatie.

Kosten
NOBCO-coaches gratis.

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze bijeenkomst hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
Ben je verhinderd? Bij annulering na dinsdag 10 januari, 17:00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt je € 45,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.