06
okt

NOBCO interactieve uitzending ''Met de coach aan tafel'' - Geluk (deelname op locatie)

Main event
15:00 - 17:00
De Balie Downloaden als iCal

Informatie

NOBCO met de coach aan tafel

Een nieuwe online interactieve NOBCO-uitzending van 'Met de coach aan tafel'.

Inge Diepman treedt wederom op als gastvrouw van de talkshow. Zij zorgt voor interactie met zowel gasten in de zaal als met jou thuis en houdt inhoudelijke focus op het centrale thema.

Vandaag schuiven Roos Vonk, Jane Coerts en Joost Vanhove aan om met Inge en Solange Boasman aan tafel, coaches in de zaal en thuis in gesprek te gaan over de taal en toon die we gebruiken in gesprekken met coachees. 

Waar gaan we het over hebben?
Het thema dat tijdens deze interactieve uitzending centraal staat is geluk. Er wordt veel onderzoek gedaan naar geluk en wat de betekenis is daarvan. Maar is er wel een eenduidige betekenis van geluk? Moeten we wel streven naar geluk en is geluk maakbaar? En kunnen we geluk ook meten bij onze coachees.

Allemaal vragen die we aan tafel bespreken met onze experts en coaches. 

Over Roos Vonk
Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze geeft les aan studenten, onder meer het onderzoekspracticum voor Bachelor-studenten, een cursus Gedragsverandering voor Master-studenten en de psychologie van klimaatverandering voor honours-studenten. Ze doet onderzoek naar zelfbedrog en zelfverheffing (‘ego’s'), de waarneming van ‘goeddoeners' (bijvoorbeeld vegetariërs) en mens-dierrelaties (onder andere empathie met dieren). Daarnaast werkt ze als freelancer om psychologie toegankelijk en toepasbaar te maken voor een breed publiek. Dat doet ze door lezingen te geven – voor bijvoorbeeld managers, coaches/trainers, docenten en HR-mensen – en boeken te schrijven; ze schreef onder meer Je bent wat je doetDe eerste indruk en Liefde, lust en ellende. Op Facebook blogt ze regelmatig over haar werk, psychologie in het algemeen en dagelijkse observaties. Daarnaast is ze te volgen op Twitter en LinkedIn. Ze heeft ook een vaste blog op Psychology Today.

Over Jane Coerts
Jane Coerts verruilde in 2000 haar baan als Universitair Docent aan de Universiteit van Amsterdam voor haar eigen bedrijf Stream - Leven en werken met Passie. Met dit bedrijf begeleidt zij mensen en organisaties in hun ontwikkeling en brengt hen in contact met wat hen werkelijk drijft, voorbij loyaliteiten aan het gezin van herkomst. De onderzoeker in haar en haar nieuwsgierige geest komen daarbij goed van pas. Daarnaast geniet ze ervan mensen op te leiden. Ze leidt onder andere coaches en leiders op om ontwikkelprocessen in organisaties te begeleiden en coaches en therapeuten kunnen zich bij haar specialiseren tot holistische begeleiders van mensen/organisaties met burn-out. Zij geeft tevens interactieve lezingen op het gebied van Leiderschap en Vitaliteit. Jane is co-auteur van De tekens verstaan. Over plek en ordening als bron in Verbindend Leiderschap (2017). In 2021 verscheen haar boek Van burn-out naar levenszin. De natuurlijke ordening als helend principe. Het is geen toeval dat in de subtitels van beide boeken gesproken wordt van ordening. Dat is de bril waardoor ze kijkt: alles is met alles verbonden en als de natuurlijke ordening geëerd wordt, komt er rust. Jane is al zeventien jaar leerling van de Ridhwan school van Hameed Ali en volgt momenteel Taolessen bij Reinoud Eleveld. Ze volgt daarnaast een opleiding tot Yin yoga docent.

Over Joost Vanhove
Na zijn mastersopleiding in de taal- en letterkunde (1984) heeft Joost Vanhove zich gespecialiseerd in neuro- en psycholinguïstiek (Uppsala) en was hij werkzaam aan de Universiteit van Gent (in de departementen Scandinavistiek en Kennisleer). Samen met zijn vrouw, arts Els Van Hoogenbemt, richtte hij in 1991 Centrum GEA op (geregistreerd bij de Vlaamse Overheid) waar ze beiden cursussen geven in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Joost Vanhove geeft ook individuele – en partnerbegeleiding. Daarnaast werkt hij als gastdocent in scholen, als mentor voor leidinggevenden en als teamcoach voor organisaties. Sedert 1993 is hij trainer in NLP en werkt hij met de meest effectieve technieken van emotionele intelligentie, de cognitieve psychologie, mindfullness, verbindende communicatie en cliënt-gerichte therapie. Hij is ook onderlegd in diverse vormen van energiewerk, yoga en meditatie.

Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de essentie van deze brede waaier van benaderingen samen te brengen in één praktisch model, het PAVA®-bewustzijnsmodel, waarin de Geluksmeter centraal staat. Duizenden mensen hebben hiermee de weg gevonden naar het kostbare juweel waar iedereen naar op zoek is: duurzaam geluk.


Aanmelden
Schuif jij ook aan? Noteer 6 oktober in je agenda en meld je aan!
Als je bent ingelogd kan dat direct via de NOBCO-website. Na jouw aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor het online event een email met daarin meer praktische informatie over je deelname.

Kosten
€ 44,95 exclusief btw (locatie) voor niet-leden. NOBCO-coaches gratis 

Annuleringsvoorwaarden
Voor deze bijeenkomst hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
Ben je verhinderd? Bij annulering na donderdag 29 september 17.00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn we genoodzaakt je € 44,95,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten.

We zien je graag op locatie op 6 oktober 2022!

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.