30
mrt

Inspiratie café van de vaksectie Team Coaching

Bijeenkomst vaksectie
13:00 - 16:30
- Downloaden als iCal

Informatie

Onze bijeenkomst, welke live plaats vindt in Amersfoort, zal in het teken staan van psychologische veiligheid in teams. Om een beeld over het onderwerp psychologische veiligheid te schetsen, introduceren we twee voorbeelden.

Voorbeeld 1: je ziet je college een paar rollen wc-papier mee naar huis nemen op vrijdagmiddag. Zeg je hier iets van of niet?

Voorbeeld 2: je hebt een geweldig idee om de velocity in je team te vergroten. Durf je dit ter sprake te brengen?

De bovenstaande voorbeelden hebben betrekking op situaties waarin het gedrag van een team wordt beïnvloed door psychologische veiligheid, want psychologische veiligheid bepaalt niet alleen of jij je beste zelf kunt laten zien, maar ook de productiviteit in je team. Ook kan de afwezigheid van psychologische veiligheid er zelfs toe leiden dat je het team wilt verlaten. Een gebrek aan psychologische veiligheid kan het bestaansrecht van een organisatie of bedrijf in gevaar brengen. Tijdens deze sessie leg ik de theorie achter psychologische veiligheid uit: wat is het, hoe herken je het, en wat zijn de voordelen van psychologische veiligheid. Daarnaast ga ik dieper in op de manier waarop je psychologische veiligheid binnen jouw team(s) kunt herkennen en wat je kunt doen om de veiligheid te vergroten.

Over de spreker:
Carolien Tijssen is als Agile Teamcoach werkzaam bij de Rabobank. Ze is lid van het Chapter Agile Transformation / S@S team. S@S staat voor Simplify@Scale en is het transformatieprogramma binnen de Rabobank. Met elkaar werken aan hetzelfde doel. Cascadering van bedrijfsdoelen naar afdelings- en teamdoelen. Teams kunnen echter pas echt excelleren zodra de teamleden zich veilig genoeg voelen om het beste uit zichzelf te halen en daarmee het team tot een hoger niveau tillen. Haar streven is om alle medewerkers in de teams die ze begeleidt, zich zodanig veilig te laten voelen dat zij het beste uit zichzelf halen én uit het team. Het resultaat telt, maar niet ten koste van de teamleden!

Programma
13:00 Inloop
13:30 Start programma
16:00 Einde programma
16:30 Borrel

Locatie
Centraal in Amersfoort

Inschrijven
Deelname is voor alle NOBCO-leden en is gratis. Doe je mee? Schrijf je dan in via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden
Ben je op 30 maart onverhoopt verhinderd? Laat het ons zo snel mogelijk weten via e-mail
Afmelden kan tot vrijdag 24 maart 17:00 uur. Meld je na deze datum en tijdstip af voor deelname of ben je niet aanwezig zonder afmelding, dan zijn wij genoodzaakt je € 45,- exclusief btw in rekening te brengen voor de gemaakte administratiekosten. 
Dit geldt ook bij afmelding of afwezigheid vanwege ziekte of ander onvoorziene situaties.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Alleen toegankelijk voor bij NOBCO aangesloten coaches.

Aansluiten bij NOBCO

Ben je al lid?

Log dan in om je in te schrijven.

Inloggen