Bestuur en Raad van Advies

Bestuur

NOBCO is een stichting met een zeskoppig bestuur. Elk bestuurslid heeft een eigen aandachtsgebied. Het bestuur heeft een coördinerende en beleidsbepalende rol, waarbij zij advies ontvangen van de Raad van Advies.

NOBCO is sinds 2008 onderdeel van European Mentoring Coaching Council | EMCC en kan zo op Europees niveau een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het coach-vak.

Raad van Advies | RVA

De Raad van Advies bestaat uit deskundigen op het gebied van coaching en helpt het NOBCO-bestuur met advies over relevante en actuele (beleids-)zaken.

Bestuur

ir. M.E.G. (Miriam) Oude Wolbers

"Als bestuurslid Marketing & Communicatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de bekendheid en de meerwaarde van coaching en aan de promotie van NOBCO en de professionele coaches die bij NOBCO zijn aangesloten. Als NOBCO zijn we het centrale aanspreekpunt voor coaching in Nederland en maken we de coachingsbranche inzichtelijk voor zowel opdrachtgevers, coaches, opleiders en pers. Ik haal er veel plezier en energie uit om deze missie en ambitie verder uit te bouwen samen met onze aangesloten coaches en vele partners."

drs. R.A. (Alexander) Waringa

“Dat coaching werkt voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen is inmiddels wel duidelijk. Het is echter minder duidelijk wat precies de werkzame ingrediënten zijn van coaching en wat bruikbare manieren zijn om de opbrengsten van coaching inzichtelijk te maken. Als bestuurslid met de portefeuille ‘Onderzoek & Benchmark’ ben ik verheugd dat ik me mag vastbijten in dit type vraagstukken. Samen met de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) brengen wij de kennis en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar coaching in kaart en rapporteren wij hierover naar de achterban van de NOBCO. Daarnaast stimuleren en ondersteunen wij met de (in eigen huis ontwikkelde) Coaching Monitor onze coaches om coachtrajecten te evalueren en heldere rapportages over de resultaten te creëren voor hun opdrachtgevers (inkopers van coachdiensten). Transparantie over de meerwaarde van coaching, dat is waarvoor je bij de NOBCO aan het juiste adres bent.”.

drs. M. (Marcel) Groenendijk RC

Als penningmeester wil ik graag dat je zoveel mogelijk waar voor je geld krijgt als aangesloten NOBCO-coach. Ik zet mij in om de processen op de achtergrond zo goed mogelijk te laten verlopen zoals het aanmeldingsproces en de facturatie. Verder ben ik steeds op zoek naar voordelen die interessant kunnen zijn voor coaches. Voorbeelden zijn de beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering en Coachlink. Ook ben ik actief als wandelcoach voor de Vaksectie Natuur Coaching (VNC). Het is een plezier om deel uit te maken van het NOBCO-team!

C. (Charlotte) van den Wall Bake

“Na 6 jaar bestuurslid te zijn geweest heb ik het voorzitterschap van de NOBCO met beide handen aangepakt. De fase waar de coachmarkt en de NOBCO zich nu in bevinden spreken mij aan. Ik vind het belangrijk dat de NOBCO een belangrijke en leidende rol blijft spelen bij de verdere professionalisering en positionering van de coachprofessie. In de bijna 15 jaar dat de NOBCO bestaat is de rol van de NOBCO in Nederland enorm gegroeid. Het is ontzettend boeiend, leerzaam en leuk om te doen. We hebben een goed team, werken prettig met elkaar samen en verzetten samen veel werk en hebben er samen plezier in.”

S.H. (Jose) Vos-Boven MSc

Als bestuurslid verantwoordelijk voor de kwaliteitskeurmerken EIA, EQA en PE heb ik een missie: ALLE NOBCO-coaches zijn van topkwaliteit! Is EIA-certificering dan een doel op zich? Nee, het gaat erom of wij onszelf als professional in de markt willen zetten met een aangetoonde kwaliteit. Aan opdrachtgevers maken we duidelijk dat EIA-gecertificeerde coaches meerwaarde hebben. We stimuleren onze coaches een EIA-certificering aan te vragen en/of een EQA-gecertificeerde opleiding te volgen. Doe met ons mee en vraag een EIA-certificering aan.

L.U. (Lilian) Dekkers

"De Learning & Development voor alle aangesloten coaches vormgeven; een mix van aanbod creëren voor de zeer ervaren coach en de minder ervaren coach, waarbij zowel de samenhang met coaching als deskundigheidsbevordering de boventoon voeren, dat is mijn heerlijke uitdaging in het bestuur van de NOBCO. Daarnaast vind ik het onwijs leuk om dagelijks met ontwikkeling - leren & stimuleren bezig te zijn en zo anderen zichzelf te laten verrassen in wat ze eigenlijk allemaal kunnen. Fijn om me op die manier voor de NOBCO & aangesloten coaches te kunnen inzetten, zodat zij met het ontwikkelen van zichzelf óók hun cliënten in beweging brengen."


Raad van Advies

J.C. (Jeanine) Holscher

Jeanine Holscher is tot coach opgeleid bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en tot organisatieopsteller bij het Bert Hellinger Instituut. Van oorsprong is ze bedrijfskundige (Nyenrode). Haar ervaring ligt onder meer op het vlak van marketing en nieuwe media en dat is dan ook haar portefeuille binnen de RvA. Op dit moment doet ze een aantal adviesopdrachten en volgt ze een opleiding tot gecertificeerd toezichthouder. Als coach voelt ze zich betrokken bij de NOBCO en ze deelt haar expertise graag met de organisatie.

W. (Wim) Kooijman

Mensen 'beter' maken is waar het in het HR-vak omdraait en waar ik dus bijna een leven lang mee bezig ben. De ontdekkingstocht met jezelf is soms moeilijk, maar voorwaarde voor groei. Coaching is daarbij een onontbeerlijk instrument. Daarom wil ik graag RvA-lid zijn bij de NOBCO.

A.M. (Anje-Marijcke) van Boxtel

Wanneer je Anje-Marijcke vraagt waar zij voor staat, werkt haar bevlogenheid inspirerend. ‘Ik begeleid organisaties om het beste uit hun mensen te halen, en mensen om het beste uit zichzelf te halen. Mijn drive ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van het begeleiden van mensen, teams en organisaties. Juist omdat in de wereld om ons heen veranderen de nieuwe constante is, worden we uitgedaagd te blijven leren en ontwikkelen tot we in ons kistje liggen. Dan is het zaak om te gaan voor wat werkelijk belangrijk is en de lat lekker hoog te leggen. Dat geldt voor coachees, verwijzers én coaches! De NOBCO ambieert daar een belangrijke rol in te spelen. Als ‘beste stuurman aan de wal’ draag ik daar vanuit de RvA gaarne aan bij. Anje-Marijcke werkt in alle hoeken van de wereld als executive coach, teamcoach en keynote speaker. Ze zet zich dagelijks in om leiders en teams te helpen hun positieve impact te vergroten. Haar speelveld vindt ze vooral in het bedrijfsleven, maar ze maakt ook graag uitstapjes naar de topsport. Ze is psycholoog, coach van team Brunel in de Volvo Ocean Race en Director Coaching bij Schouten Global.

R. (Ron) Adelaar

Als HR-manager van Natuurmonumenten ben ik nauw betrokken bij interne coaching vragen en voer ik zelf ook de nodige coaching gesprekken. Daarnaast heeft de afdeling HR een intern coaching netwerk opgezet van collega’s die vanuit verschillende coaching disciplines de organisatie ondersteunen. Coaching en coachend leidinggeven zijn actueel binnen onze organisatie waar veel in verandering is. Daarin spelen thema’s als persoonlijk leiderschap en de ontwikkeling van meer zelfsturende teams een belangrijke rol. Voor mij is coaching van medewerkers een must voor groei en talentontwikkeling. Graag ben ik lid van de RvA van NOBCO om vanuit mijn eigen praktijkomgeving en –ervaring bij te kunnen dragen. Ik ervaar de dialoog hierover met de NOBCO-bestuurders en de overige leden van de RvA als heel inspirerend.

M. (Margje) Duursma

Vanaf het eerste begin ben ik actief betrokken bij de NOBCO. Mijn coachpraktijk floreert sinds 1996. Ik volg de ontwikkelingen van het vak ‘coachen’ van binnenuit en kijk er ook met gepaste afstand naar. Hoe dit relatief jonge beroep kwalitatief op niveau te brengen en te houden? is voor mij een belangrijke drijfveer. Hoe de NOBCO als organisatie zich verhoudt met de explosieve groei van het aantal coaches is daarbij een extra uitdaging: inspelen op de emerging future. Als voorzitter van de Raad van Advies draag ik daar graag aan bij met een constructief kritisch geluid.