Permanente Educatie | PE

De PE-commissie binnen NOBCO kent al dan niet Permanente Educatie | PE-uren toe aan scholingsactiviteiten, waarvoor een aanvraag is ingediend.

Activiteiten PE-commissie

  • Bepalen of een opleiding/training/cursus voor toekenning van PE-uren in aanmerking komt. Dit gebeurt door toetsing aan de basiseisen. Klik hier voor meer informatie over deze basiseisen.
  • Beoordelen of en wat de inhoudelijk toegevoegde waarde is van de opleiding/training/cursus, aan de hand van onderstaande criteria:
  1. Toepasbaarheid
  2. Competentiegerichtheid
  3. Diepgang
  4. Deskundigheid
  5. Tastbaarheid

Meer informatie over PE-uren? Klik hier.

PE-commissie

M. (Martin) Heynen

Coachen is een ambacht. Je leert het vooral door het heel vaak te doen en daarover gericht te reflecteren met anderen. Een goede coach is voor mij steeds op zoek naar aanscherpen van zijn vaardigheden. Eén van de manieren om dat te doen is samen met anderen leren in trainingen, workshops en opleidingen. Als voorzitter van de PE-commissie lever ik graag mijn bijdrage aan het op een hoger plan brengen van de permanente educatie van coaches en het verhogen van de kwaliteit van die op coaches gerichte programma's.

drs. H. (Hilde) Veraart-Maas

Het aanbod aan opleidingen is groot en divers. Als lid van de PE-commissie geeft het mij voldoening om elke aanvraag weer met een frisse blik op kwaliteit en relevantie te toetsen. Natuurlijk zijn er heldere criteria, maar tussen zwart en wit ligt een groot grijs gebied. Hoe kun je recht doen aan nuances en toch consistent zijn? Hoe kom je gezamenlijk tot een goed onderbouwde weging? Zo is elke aanvraag steeds weer een nieuwe uitdaging. Voor mij is dit een prachtige manier om bij te dragen aan kwaliteit en zo onze NOBCO-coaches te helpen bij hun opleidingskeuze.

drs. M. (Mariska) Verduijn

Als coach is het belangrijk om je vak bij te houden. Het kan lastig zijn om te kiezen uit het uitgebreide aanbod van opleidingen. Als PE commissie beoordelen we een variatie aan trainingen en workshops die relevant kunnen zijn voor coaches.