Permanente Educatie | PE

De PE-commissie binnen NOBCO kent al dan niet Permanente Educatie | PE-uren toe aan scholingsactiviteiten, waarvoor een aanvraag is ingediend.

Activiteiten PE-commissie

  • Bepalen of een opleiding/training/cursus voor toekenning van PE-uren in aanmerking komt. Dit gebeurt door toetsing aan de basiseisen. Klik hier voor meer informatie over deze basiseisen.
  • Beoordelen of en wat de inhoudelijk toegevoegde waarde is van de opleiding/training/cursus, aan de hand van onderstaande criteria:
  1. Toepasbaarheid
  2. Competentiegerichtheid
  3. Diepgang
  4. Deskundigheid
  5. Tastbaarheid

Meer informatie over PE-uren? Klik hier.

PE-commissie

M. (Martin) Heynen

Coachen is een ambacht. Je leert het vooral door het heel vaak te doen en daarover gericht te reflecteren met anderen. Een goede coach is voor mij steeds op zoek naar aanscherpen van zijn vaardigheden. Eén van de manieren om dat te doen is samen met anderen leren in trainingen, workshops en opleidingen. Als voorzitter van de PE-commissie lever ik graag mijn bijdrage aan het op een hoger plan brengen van de permanente educatie van coaches en het verhogen van de kwaliteit van die op coaches gerichte programma's.

Drs. P.M.L.G. (Patrick) Schoenmakers

Groeien en relevant blijven als professional zijn ontzettend belangrijk, vandaar het belang van leven lang leren, zo ook voor de professionele coach. Het voortdurend verbreden en verdiepen van je gezichtsveld, nieuwe kennis opdoen, kennis activeren en ervaringen delen staan centraal bij leven lang leren oftewel Permanente Educatie (PE). Vanuit mijn coach -en onderwijservaring lever in een bijdrage aan de PE commissie bij het beoordelen van PE aanvragen. Voor mij persoonlijk zijn professionaliteit, passie en relevantie belangrijke speerpunten.

drs. M. (Mariska) Verduijn

Als coach is het belangrijk om je vak bij te houden. Het kan lastig zijn om te kiezen uit het uitgebreide aanbod van opleidingen. Als PE commissie beoordelen we een variatie aan trainingen en workshops die relevant kunnen zijn voor coaches.