EIA-tip van de maand: Kan ik een activiteit zonder PE-vignet opvoeren?

maandag 24 oktober 2022

NOBCO krijgt veel vragen van coaches die aan de slag willen met hun EIA-certificeringsaanvraag. Daar zijn we blij mee, want zo zetten we met elkaar het coachvak professioneel op de kaart!

We merken dat bepaalde vragen vaker worden gesteld. Daarom geven we elke maand een EIA-tip van de maand naar aanleiding van een veelgestelde vraag.

EIA-tip van deze maand: Kan ik een activiteit zonder PE-vignet opvoeren?

Als je een EIA-certificering aanvraagt of wilt behouden, moet je onderbouwen dat je investeert in je professionele ontwikkeling als coach. Dat noemen we Permanente Educatie of PE.

Je PE kun je kiezen op basis van jouw ontwikkelbehoeften en wat jij nodig hebt om te groeien tot het gewenste EIA niveau en/of om dit te onderhouden.

Het kan lastig zijn om te kiezen welke PE passend is. Je kunt dan gebruik maken van de trainingen met een PE vignet. Deze zijn getoetst door NOBCO en er is een aantal PE-uren aan toegekend. Je vindt alle trainingen met een PE-vignet op de website.

Cursussen, trainingen en webinars zonder PE vignet zijn ook toegestaan. Voor PE-activiteiten zonder een PE-vignet moet je zelf het aantal uren berekenen. Je kunt uitgaan van het volgende: Voor trainingsdagen 6 uur, voor een ochtend- of middagworkshop 3 uur, voor een webinar 1 uur en voor het lezen van een boek 6 uur.

Belangrijk is dat je reflecteert op je PE-activiteiten. Beschrijf wat je in je PE hebt geleerd en hoe je het geleerde toepast in jouw coachpraktijk. Je kunt hiervoor het Format Permanente Educatie gebruiken, dat je vindt op Mijn NOBCO.

Tot slot: Variatie in je PE is belangrijk. Bijvoorbeeld opleidingen/trainingen, workshops, webinars en boeken. Zorg voor een mooie bijscholingsmix, afgestemd op jouw ontwikkeling als coach.

EIA-tips

Meer vragen?

Heb je andere vragen over EIA-certificering? Op Mijn NOBCO, onder EIA-certificering, vind je uitleg over het proces en kun je de handleidingen en beschikbare tools en formats downloaden. 

Of stel je vraag aan een assessor via de EIA Informatielijn. Deze is elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44.