Dinsdag 19 juni: 'Familieopstellingen - inzicht in patronen', door Mireille Steenkamer

Dinsdag 19 juni: 'Familieopstellingen - inzicht in patronen', door Mireille Steenkamer

donderdag 24 mei 2018

Een opstelling is een krachtige methode om inzicht te krijgen in de pijnpunten van een systeem, zoals een familie, organisatie of team. Een systeem bevat vaste patronen tussen mensen. Een opstelling maakt die patronen zichtbaar en inzichtelijk.

Datum: 19 juni
Locatie: Amsterdam
Tijd: 18.45-21.30 uur

Inleiding

Een opstelling is een krachtige methode om inzicht te krijgen in de pijnpunten van een systeem, zoals een familie, organisatie of team. Een systeem bevat vaste patronen tussen mensen. Een opstelling maakt die patronen zichtbaar. Zo krijg je inzicht in bestaande verhoudingen, de consequenties van die verhoudingen en het geeft inzicht in hoe (soms heel oude en vertrouwde) patronen doorwerken in jouw huidige gedrag en gevoel. Positief en negatief. Elk systeem kent wetmatigheden. Binnen een systeem zijn er een aantal wetmatigheden actief. Worden deze niet gerespecteerd dan ontstaat er disbalans. Het systeem heeft zich dan te hervinden om in balans te komen en om de energie weer te kunnen laten stromen.
Deze wetmatigheden zijn:

Balans tussen geven en nemen
Volgorde – alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar
Binding – iedereen heeft recht op een plek
Erkenning van roots en historie

Doel

Door een opstelling worden verhoudingen, relaties en weerstanden zichtbaar. Door deze zichtbaar te maken komt er innerlijke ruimte vrij waardoor jouw energie weer kan stromen waar die hoort.

Thema's

  • Innerlijke groei
  • Patronen doorbreken
  • Van chaos naar focus
  • Van spanning naar ontspanning
  • (Dis) balans

Meerwaarde voor de deelnemers (coaches)

Innerlijke groei en bewustwording! De onbewuste velden die bewust gemaakt worden geven ruimte voor groei.

Over de spreker

Mijn passie is reizen. Niet alleen letterlijk rond de wereld maar ook of juist het avontuur van de zielsreis. In mijn professionele leven ben ik Life Coach, Opsteller en Jungiaans Analytisch therapeut io. In de eerste helft van mijn leven heb ik mij gericht op de buitenwereld, wat ik daar wilde manifesteren, leren en ervaren. In de tweede helft van mijn leven heb ik besloten mijn hart te volgen en te leven van binnen naar buiten, door het volgen van mijn gevoel en intuïtie. Samen met mijn vriend en ons zoontje zijn we een jaar op wereldreis geweest. Tijdens de reis raakte ik zwanger en in Santiago de Chili, aan het einde van de reis is ons tweede zoontje geboren. Bij terugkomst heb ik het roer omgegooid en ben mij volledige op het innerlijke welzijn van de mens gaan richten. Door de ervaring van beide tegenstellingen voel ik mij een rijk, gelukkig en open mens en dat laatste gun ik jou ook. Ik geloof dat door onszelf te leren kennen, onszelf accepteren wie we zijn en te worden wie we in essentie zijn, wij een gelukkiger gezonder en stralender leven leiden. Dit alles draagt bij aan een betere wereld. Dat is mijn drijfveer om het vak van Coach te beoefenen.

Kosten

€ 45,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis

Aanmelden