Nieuw: Trail challenge naar EIA-certificering!

woensdag 22 maart 2023

Goed nieuws: wil jij ook je EIA-certificering halen en heb je geen EQA-opleiding dan kun je nu met begeleiding op weg naar certificering. Voor jou worden dit jaar voor het eerst twee 5 Day Trail Challenges (kortweg trails) georganiseerd.  

Vorig jaar heeft NOBCO, in navolging van EMCC Global, enkele succesvolle 5 Day Sprint Challenges georganiseerd voor coaches die een EIA-certificering willen behalen. De sprints zijn specifiek voor coaches met een diploma van een EQA-coachopleiding. Nu komen daar de trails bij voor coaches zónder een EQA-opleiding.

Een trail bestaan uit vijf online bijeenkomsten van 90 minuten met een kleine groep collega coaches en een ervaren assessor als vaste begeleider. In de bijeenkomsten neem je alle onderdelen van een EIA-aanvraag door en kun je al je vragen stellen. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag met het vullen van je EIA-aanvraagportfolio en ontvang je hierop feedback. Aan het einde van de trail weet je precies waar je staat om een succesvolle EIA-aanvraag te doen. Of misschien kun je op dat moment al je aanvraag indienen.

Meld je nu aan voor een trail

Wil jij je certificeren als coach, heb je een andere coachopleiding dan een EQA-coachopleiding en spreekt de begeleide aanpak van de 5 Day Trail Challenge je aan?

Schrijf je dan nu in voor de eerste trail die plaatsvindt op de maandagochtenden 3 april, 17 april, 8 mei,  22 mei en 5 juni. Online van 9:00 tot 10:30 uur.

Of kies voor de tweede trail op de maandagochtenden 9 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november en 11 december. Online van 9:00 tot 10:30 uur.

De kosten zijn €175,- euro. Dien je binnen een half jaar na de trail een complete EIA-aanvraag in, dan krijg je 10% korting op de certificeringskosten.

Liever zelf aan de slag?

Hoef je geen begeleiding bij je EIA-aanvraag, maar wil je wel graag samenwerken met andere coaches? Vorm dan een EIA-werkgroep met andere coaches of sluit je bij een bestaande EIA-werkgroep aan. Je vindt ze op het NOBCO-portal.

Bereid je liever zelf een EIA-aanvraag voor? Dat kan natuurlijk ook. Op Mijn NOBCO vind je de handleiding en alle documentatie die je nodig hebt. Op NOBCO Academie vind je ondersteunende webinars over ethiek, reflectie en groei. En met vragen kun je terecht bij de EIA Informatielijn. Elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44.

Aanmelden voor de begeleide sprints of trails kan via de bijeenkomsten op de website.