Persoonlijke en professionele ontwikkeling zorgprofessionals structureel ingebed

dinsdag 25 juni 2024

Stichting Challenge & Support ontvangt Harvard-award voor unieke aanpak!

In mei van dit jaar ontving Stichting Challenge & Support, onder leiding van Anne de Pagter, de prestigieuze Anthony Grant Award for Research Excellence van het Institute of Coaching, verbonden aan de Harvard Medical School. De stichting, ontstaan uit een initiatief van De Pagter samen met collega's van LUMC, UVA en Erasmus MC, richt zich op het verbeteren van het werkklimaat en werkplezier voor zorgprofessionals.

De aanpak, waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan, wordt geprezen om de ‘bottom-up’ methode en heeft reeds positieve resultaten opgeleverd. 75% van de deelnemers ervaart minder stress en 72% heeft een betere werk-privé balans. Met programma's die gecocreëerd worden met zorgprofessionals, inspireert de stichting anderen om in hun ontwikkeling te investeren, wat de zorgkwaliteit bevordert. Challenge & Support is actief in meer dan 20 ziekenhuizen in Nederland en bereikt meer dan 2200 zorgprofessionals.

NOBCO feliciteert Anne van harte met deze bijzondere prijs. We zullen de onderzoeksactiviteiten en het werk van de stichting blijven volgen.