Sprints en Trails: Haal een EIA-certificering in 2023!

woensdag 25 januari 2023

Zoals je wellicht weet, heeft NOBCO vorig jaar, in navolging van EMCC Global, enkele 5 Day Sprint Challenges georganiseerd. Coaches die een EIA-certificering willen behalen en een EQA-geaccrediteerde coachopleiding hebben gevolgd, komen vijf werkdagen achtereen een uur online bij elkaar om samen met een vaste begeleider alle onderdelen van het portfolio door te nemen. Aan het einde weten zij precies waar ze staan in hun aanvraagproces.

Enkele reacties:

'Verhelderend, praktisch, motiverend en heel fijn om dit samen met deze groep te doen. Echt een aanrader!’
‘De berg zijn kleine heuveltjes geworden! Super fijn!’


Vanaf 2023 organiseert NOBCO ook 5 Day Trail Challenges voor coaches die een coachopleiding zónder EQA-accreditatie hebben gevolgd. Deze opleidingen zijn niet minder goed, maar geven geen vrijstellingen bij het aanvragen van een EIA-certificering. Simpelweg omdat ze niet op hetzelfde Competence Framework zijn gestoeld. Hetzelfde beproefde concept als de sprint maar met net iets meer tijd  binnen én tussen de bijeenkomsten, zodat je zover mogelijk komt met je EIA-aanvraag.

Aan de slag met EIA-certificering in sprint of trail

Wil jij een boost geven aan je voornemen om een EIA-certificering als coach te behalen en lijkt het je fijn om dit met een groep collega coaches onder begeleiding te doen?

Schrijf je dan nu in voor de eerstvolgende 5 Day Sprint Challenge in de week van 13 t/m 17 maart, elke dag van 9:00 tot 10:00 uur, als je een EQA-geaccrediteerde coachopleiding hebt afgerond (check je diploma of kijk op de website). Inschrijven voor de sprint doe je via de agenda.

Of de eerstvolgende 5 Day Trail Challenge op de maandagen 3 april, 17 april, 8 mei,  22 mei,  5 juni van 9:00 tot 10:30 uur, als je een niet EQA-geaccrediteerde coachopleiding hebt gevolgd. Inschrijven voor de trail doe je via de agenda.

De kosten zijn respectievelijk €125,-  en €175,- euro.

Liever zelf aan de slag?

Geen begeleiding maar wel graag samenwerken? Vorm dan een EIA-werkgroep met andere coaches die hun EIA willen aanvragen of sluit je bij een groep aan. Je vindt ze op het NOBCO-portal.

Bereid je liever zelf een EIA-aanvraag voor? Dat kan natuurlijk ook. Op Mijn NOBCO vind je de handleiding en alle documentatie die je nodig hebt. Op NOBCO Academie vind je ondersteunende webinars over ethiek, reflectie en groei. En met vragen kun je terecht bij de EIA Informatielijn. Elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44 (niet in schoolvakanties).