NOBCO heeft een aantal speciaal door EMCC opgeleide EIA- en EQA-assessoren in huis. Ieder van hen is Senior of Master Practitioner coach. EIA-assessoren toetsen of jouw portfolio als coach voldoet aan de eisen van het EIA-keurmerk. EQA-assessoren beoordelen of een coachopleiding voldoet aan de eisen van het EQA-keurmerk.

EIA-assessoren

Na initiële toetsing door ons certificeringsbureau DNV GL, die toetst of je aanvraag voldoet aan alle kwantitatieve voorwaarden, gaan onze EIA-assessoren aan de slag met jouw portfolio: hierin laat je zien hoe je reflecteert op jezelf, in relatie tot je coachaanpak. Dit is daarbij een belangrijk onderdeel. 

De EIA-assessoren toetsen jouw portfolio aan het Competence Framework op één van de vier EIA-niveaus. Wanneer nodig nemen ze een interview af en stellen een assessmentrapport op voor het EIA-panel. Daarna kent het EIA-panel het keurmerk al dan niet toe. 

EQA-assessoren

Als opleider ga je in gesprek met één van onze EQA-assessoren om te onderzoeken of jouw coachopleiding voldoet aan de eisen van het EQA-keurmerk, afgezet tegen de vier EIA-niveaus.

Coördinatoren assessoren

Els  van Dam
dr. E.J.M. (Els) van Dam

Als beleidsadviseur in de portefeuille Kwaliteit ondersteun ik NOBCO om de kwaliteit van coaching door de coaches van NOBCO te bevorderen, zowel via versterking van de keurmerken EIA en EQA als via diverse vormen van ondersteuning en supervisie voor coaches.

Jose Vos-Boven
S.H. (Jose) Vos-Boven MSc

Als Bestuurslid verantwoordelijk voor kwaliteit coördineer ik EIA-certificeringen van coaches, EQA-accreditaties van opleidingen en PE-toekenningen aan opleidingen. Samenwerken met een groep hoog gekwalificeerde assessoren die op Senior- en Master Practitionerniveau hun EIA-certificering hebben behaald, doe ik met groot plezier.

EIA-assessoren

Lidwien Kamp
drs. L.C.M. (Lidwien) Kamp

“Omdat coachen een vak is”. Accreditatie geeft aan dat je ons vak serieus neemt. Het is een mooi onderscheidend middel waarin je laat zien dat je blijft werken aan je eigen ontwikkeling en dat je de kwaliteit van je werk hoog wil houden. Als assessor draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Eddy  de Waart
E. (Eddy) de Waart MSc

Coachen is een vak en mensen verdienen goede coaches met de juiste competenties en opleiding. Als Executive Coach (MSc) toets en ontwikkel ik voortdurend de effectiviteit van mijn eigen praktijk. En als assessor bij de NOBCO/EMCC draag ik met plezier bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het vakgebied.

Frans Legerstee
P.F.E. (Frans) Legerstee

Mooi als je een opleiding hebt gevolgd om coach te worden. Mooi om je via social media te laten zien als coach. Mooi om een eigen site te hebben. Mooi om jezelf coach te noemen. Wat nog mooier is om je ervaring en vaardigheden te laten toetsen. En aan te sluiten bij NOBCO. En op zoek te gaan welke certificering bij jou past. Want dat proces helpt jou weer eens naar jezelf te kijken en je cliënten nog meer kwaliteit te bieden. Maak jij ook het verschil? Ik zie je portfolio graag tegemoet.

Anita  van Vlerken
A.A.M. (Anita) van Vlerken

Het gaat bij de accreditatie niet om het papiertje. Het gaat er om dat je beter wilt worden in je vak. Ik ben graag goed in mijn vak. Ik geloof in de waarde die coachen kan hebben voor individuen, maar ook voor organisaties en grotere communities. En ik support graag anderen die ook beter willen worden in het vak! Dat is voor mij een geweldige uitdaging! Dat is voorwaar niet simpel. Het betekent, blijven leren en vaardigheden blijven toetsen. Tijdens het accreditatieproces leg je je gns gedrag, je manier van doen, je ‘zijn’ en je authenticiteit langs een externe lat leggen. Je meet om de kwaliteit ervan. Je ontdekt of je voldoet aan de ethische en professionele standaard die de beroepsvereniging stelt. Wil jij ook beter worden in je vak? Kies dan een EIA die aansluit bij jouw ontwikkeling! Ik loop graag een stukje met je mee.

Martin  van Brakel
ing. M. (Martin) van Brakel MA

Wat als we de uitdagingen die ons als professioneel coaches dagelijks bezighouden eens een extra boost geven? En wat zegt bijvoorbeeld certificering dan vooral over mijzelf en over NOBCO? Mijn expertise met certificering en professionaliseringstrajecten wil ik graag delen en dat is mijn drijfveer om een bijdrage te leveren aan het assessorenteam. Ik zie dat continue ontwikkelen te maken heeft met het actief werken aan professionalisering en ik beschouw dat als een leerzaam en waardevol proces. In relatieve rust met regelmaat reflecteren op je beroepsmatig handelen.

Aveline Dijkman
A. (Aveline) Dijkman

Iedereen mag een bord met “COACH” in de tuin hangen, of een bord op zijn huis spijkeren met iets vergelijkbaars erop. Het is immers een vrij beroep. Ik ben er daarom heel blij mee dat zoveel coaches mee willen werken aan een standaard, een keurmerk. Een EIA. Een Europese Individuele Accreditatie. Want hoe weet een potentiele client, hoe weet anders ‘de markt’ of een coach wel aan een kwaliteitsstandaard voldoet? En waar moet diezelfde client of opdrachtgever anders heen als hij een klacht heeft? Als EIA-assessor ben ik tijdens het doornemen van zo’n aanvraag altijd weer onder de indruk van de visies, alle doorlopen opleidingen, de schat aan ervaring van de coaches, die zo’n EIA-certificering aanvragen. En altijd, echt altijd, schrijft een coach aan het eind van het portfolio iets als: “Het was veel werk maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb echt een kroon op mijn coach-zijn gezet”.

Marco Tieleman
ing. A.C. (Marco) Tieleman

De weg naar mijn EIA-certificering was zowel pijnlijk als leerzaam. Ik ben er dan ook extra trots op dat ik zowel bij ICF als NOBCO de hoogste certificering heb, mede omdat ik het als een uiting zie van hoe ik als coach sta voor de kwaliteit van mijn vak. Als lid van de werkgroep EIA-communicatie voel ik me ambassadeur en verleid ik je graag tot het aangaan van een zelfontwikkelingstraject door jezelf langs de meetlat van het Competence Framework te leggen. En administratief, ja het is een procedure. Ik maak je graag in een EIA-atelier of als EIA-mentor wegwijs als je een steuntje in de rug nodig hebt.

Mona Oosterwijk
drs. M. (Mona) Oosterwijk

"De samenstelling van mijn eigen portfolio en het schrijven van een essay heb ik telkens ervaren als een zeer waardevolle zelfevaluatie. Het houdt me scherp: Hoe kijk ik eigenlijk naar mijn vak? Hoe is het gesteld met mijn professionele ontwikkeling? Wat is mijn kracht? Wat zijn mijn aandachtspunten? Hoe wil ik mij de komende jaren ontwikkelen? In mijn rol als assessor vind ik het een voorrecht om te ervaren dat veel coaches, net als ik, hun accreditatie zien als een keurmerk waar zij trots op zijn. Ook opdrachtgevers ervaren de NOBCO accreditatie steeds vaker als bewijs van samenwerking met een ‘professional in coaching’. Heel logisch, toch?"

Margreet  van Persie
drs. M. (Margreet) van Persie

Blijven leren is mij op het lijf geschreven. Daarom voel ik me thuis in het coachvak, bij NOBCO en in deze werkgroep. Na een intensief en enerverend internationaal certificeringsproces van mijn Amerikaanse coachopleiding heb ik indertijd het EIA-proces via EMCC/NOBCO bijna als ‘ontspanning’ ervaren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het ontspannend is! Het is soms best een (flinke) klus waarin je jezelf in allerlei opzichten tegenkomt. Soms zit het mee, krijg je de bevestiging dat je een stevige professional bent en soms zit het tegen. Dan ontdek je dat je minder ver in je ontwikkeling bent dan je zelf dacht of hoopte. Als lid van deze werkgroep wil ik graag een bijdrage leveren om collega coaches te ‘verleiden’ tot EIA-certificering. Niet vanwege het papiertje dat je mooi ingelijst aan de muur kunt hangen, maar vanwege de noodzaak om ons in een overvolle en niet-transparante markt op een professionele en betrouwbare manier te (blijven) onderscheiden. En om onszelf te behoeden voor een onprofessionele ‘ik weet het wel’-houding en -gedrag. Certificering op 4 verschillende ervaringsniveaus bied je voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden om jezelf scherp te houden. In de werkgroep bedenken en ontwikkelen we manieren om jou, nog niet gecertificeerde coach, te bereiken, te informeren en te stimuleren. Tot binnenkort!

Charlotte  van den Wall Bake
C. (Charlotte) van den Wall Bake

Na 10 jaar NOBCO-bestuurslid te zijn geweest kon ik eindelijk aan de slag als assessor. Niet alleen omdat ik professionaliteit, positionering en kwaliteit belangrijk vind en daar (dus) graag een bijdrage aan lever. Ook omdat het heel waardevol, boeiend, leerzaam en erg leuk is om te doen. Tot slot omdat ik het fijn vind om samen te werken met mijn collega assessoren, stuk voor stuk bevlogen coaches die graag bijdragen aan de ontwikkeling van ons vak.

Titia  de Vries
T.A.J. (Titia) de Vries

Coach zijn vergt vakmanschap. Ikzelf toets voortdurend mijn eigen vakmanschap, waardoor ik mijn cliënten laat zien dat ik mijzelf als professional serieus neem. Ik vind het een eer om als assessor ook bij te mogen dragen aan de professionalisering van het vak van coach.

Mariska Verduijn
drs. M. (Mariska) Verduijn

Je vak uitoefenen kan een andere tak van sport zijn dan je eigen kwaliteiten als coach in kaart brengen. Een assessment doe je ook niet elke dag. Het is jammer als je als coach lang twijfelt of (net) niet goed duidelijk kunt maken wat je competentieniveau is. Daarom werk ik als mentor graag mee aan het zichtbaar maken van de kwaliteiten en de werkwijze van coaches.

Martin Heynen
M. (Martin) Heynen

Van coaches mag een hoog ethisch bewustzijn worden gevraagd. Het is belangrijk dat coachees die vinden dat hun coach fouten heeft gemaakt ergens terecht kunnen met hun grieven. Als lid van de commissie klachtbehandeling beoordeel ik samen met Edward en Sacha die klachten. Het is onze taak om eerlijk en transparant beide verhalen tegen elkaar af te wegen, en te komen tot een uitspraak die recht doet aan de situatie en de Ethische Code. Ik ben blij dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan het op een hoger plan brengen van ons mooie vak.

EQA-assessoren

John Braam
W.J. (John) Braam

Coaching is een vak dat sterk in ontwikkeling is. Steeds vaker vragen potentiële cliënten om een kwaliteitskeurmerk van de coach die zij willen inschakelen. Met een keurmerk van NOBCO|EMCC tonen coaches aan de kwaliteit van coaching belangrijk te vinden. Als Assessor help ik graag mee om de kwaliteit van coaching aan te tonen.

Eddy  de Waart
E. (Eddy) de Waart MSc

Coachen is een vak en mensen verdienen goede coaches met de juiste competenties en opleiding. Als Executive Coach (MSc) toets en ontwikkel ik voortdurend de effectiviteit van mijn eigen praktijk. En als assessor bij de NOBCO/EMCC draag ik met plezier bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het vakgebied.

Anita  van Vlerken
A.A.M. (Anita) van Vlerken

Het gaat bij de accreditatie niet om het papiertje. Het gaat er om dat je beter wilt worden in je vak. Ik ben graag goed in mijn vak. Ik geloof in de waarde die coachen kan hebben voor individuen, maar ook voor organisaties en grotere communities. En ik support graag anderen die ook beter willen worden in het vak! Dat is voor mij een geweldige uitdaging! Dat is voorwaar niet simpel. Het betekent, blijven leren en vaardigheden blijven toetsen. Tijdens het accreditatieproces leg je je gns gedrag, je manier van doen, je ‘zijn’ en je authenticiteit langs een externe lat leggen. Je meet om de kwaliteit ervan. Je ontdekt of je voldoet aan de ethische en professionele standaard die de beroepsvereniging stelt. Wil jij ook beter worden in je vak? Kies dan een EIA die aansluit bij jouw ontwikkeling! Ik loop graag een stukje met je mee.

Mariska Verduijn
drs. M. (Mariska) Verduijn

Je vak uitoefenen kan een andere tak van sport zijn dan je eigen kwaliteiten als coach in kaart brengen. Een assessment doe je ook niet elke dag. Het is jammer als je als coach lang twijfelt of (net) niet goed duidelijk kunt maken wat je competentieniveau is. Daarom werk ik als mentor graag mee aan het zichtbaar maken van de kwaliteiten en de werkwijze van coaches.