PZO

NOBCO is collectief lid van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). De bij NOBCO aangesloten coaches krijgen korting op het individuele lidmaatschap bij PZO. Ze krijgen toegang tot PZO-informatie en PZO-ledendiensten. Als lid van PZO heeft NOBCO een vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur. PZO is een platform dat de belangen behartigd van zelfstandige ondernemers.

Certificeringsbureau DNV

DNV is een internationaal onafhankelijk certificeringsbureau bureau; een expert op het gebied van risicomanagement en kwaliteitszorg. 

Het bureau voert de coördinatie, verwerking en initiële toetsing van certificeringsaanvragen van coaches uit in opdracht van NOBCO. DNV toetst en controleert of de aanvraag van coaches volledig is, onderbouwd en voorzien van alle gevraagde bewijsstukken.

Coachlink

Coachlink is een online omgeving, die coaches voorziet van informatie. De omgeving biedt elk half jaar een tijdschrift en een online database met ruim 140 boeken over coaching. 

Alle NOBCO-coaches kunnen gratis gebruikmaken van de online database op www.coachlink.nl. Deze wordt dagelijks geüpdatet. De volgende informatie is voor jou als NOBCO-coach beschikbaar: 

  • Alle inhoud (content) van ruim 140 coachboeken; 
  • Archief coachkalender met prachtige quotes; 
  • Honderden artikelen over coaching. Hieruit kun je zelf readers samenstellen; 
  • Het halfjaarlijkse tijdschrift van Coachlink; 
  • Wekelijkse Coachlink-nieuwsbrief. 

Wil je meer informatie over Coachlink? Dat vind je op het besloten gedeelte voor NOBCO-coaches.

HRZoN

HRZoN is een samenwerkingsovereenkomst tussen zeven verenigingen binnen het M&O*-domein, met als doel om de komende jaren samen te werken en het vak verder te professionaliseren, positioneren en profileren. Daarnaast werken de verenigingen/stichtingen binnen HRZoN samen op het gebied van standpuntbepaling. Ook ontwikkelen en organiseren ze gezamenlijk activiteiten, door elkaars inzicht en ervaring op organisatorisch terrein te benutten. 

*M&O staat voor mens en menselijk gedrag in arbeidsorganisaties. Daaronder vallen Human Resource Management (de strategische, verander- en regelkant van P&O, HRM), Human Resource Development (de ontwikkelkant van het individu, HRD), organisatieontwikkeling (de organisatiedimensie/de systeemkant, OO) en Specialist and Special Development (aandacht voor bijzondere groepen als management en specialisten, maar ook aandacht voor speciale onderwerpen, zoals als arbeid en gezondheid).